Førjulstur til Budapest

/ Julemarked og strudler

 • Godt hotell rett ved julemarkedet ved Vörösmarty
 • Bysightseeing i Budapest
 • Utflukt til kunstnerbyen Szentendre
 • Middagscruise på Donau gjennom den vakkert opplyste byen

Ungarns hovedstad er full av historie. De elegante bygningene fra keisertiden danner en vakker ramme rundt Donau som flyter rolig gjennom byen. Førjulstiden i Budapest er rett og slett stemning og sjarm fra A til Å. På denne tiden av året frister byens julemarkeder med utallige trepaviljonger med ekte kunsthåndverk, håndlaget julepynt og et stort utvalg av ungarske, kulinariske spesialiteter.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 5 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 05.12.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 4 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 05.12.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 5 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Budapest

Direktefly til Budapest med Norwegian, ankomst tidlig ettermiddag. På flyplassen venter vår lokalguide, Krisztina Gergely.  Krisztina er ungarsk og har jobbet som svensktalende guide i Budapest i over 20 år.  Hun er stolt over byen sin og gleder seg til å vise dere rundt.  Busstransport fra flyplassen til hotellet.

Rett etter innsjekking tar Krisztina de som ønsker med på en rask orienteringstur til fots i nærområde, viser gågaten og Budapests eldste og flotteste julemarked som ligger på Vörösmarty-plassen. På julemarkedet blander duften av nybakte, tradisjonelle kaker seg med aromaen fra varm, krydret vin. Prøv gjerne en tradisjonell langos, en krydret pølse, eller en av de søte ingefærkakene, kürtöskalács, mens duften fra grillen der det ristes kastanjer, er upåklagelig liflig. Spesialitetene kan gjerne akkompagneres av pærebrennevinet, palinka, for å gjøre som de lokale.  Ved plassen ligger også det kjente bakeriet Gerbeaud hvor vinduene på fasaden i adventstiden er omgjort til en gigantisk adventskalender som teller ned dagene til julaften.  Nyt den herlige stemningen i byen når mørket senker seg og lysene tennes. Den perfekte blandingen mellom det moderne og forfriskende, som mikses med gamle tradisjoner, er virkelig gjennomført. På kvelden spiser vi middag sammen på en lokal restaurant i gangavstand. (F, M)

Dag 2

Bli kjent med Budapest

Etter frokost skal vi ut og bli kjent med denne nydelige byen. Donau deler Budapest i to bydeler, Buda og Pest. Det er seks broer som i dag binder bydelene sammen. Buda er den delen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsgater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 meter over Donau og området er på UNESCOSs verdenarvsliste.

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Parlamentet og togstasjonen – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-kompaniet. Mattiaskirkens opprinnelige bygning dateres helt tilbake fra 1000-tallet. Fiskerbastionen, den praktfulle bymuren med tårn og terrasser, er et must å se.

I dag skal vi virkelig oppdage Budapests storhet. På en sightseeing med buss opplever vi byens eleganse, historie og melankoli. Vi passerer St. Stefan-basilikaen, Statsoperaen og byens landemerke, Parlamentet med hele 690 rom. Det engelske parlamentet var forbildet, og arkitekten har hentet inspirasjon fra både renessansen og den gotiske arkitekturen. Vi skal også nyte utsikten over byen fra Gellertfjellet. På Borghøyden ligger den berømte Fiskerbastionen og borgkvartalet med sine hyggelige og smale gater.

Vi spiser en god lunsj i Strudelhuset, hvor vi får en demonstrasjon av hvordan den tradisjonelle strudelen lages. Apfelstrudelen og de mange andre strudelvariantene har sin opprinnelse i Ungarn, og de er svært stolte av sin over 100 år gamle strudelrestaurant. Etter lunsj er ettermiddagen og kvelden din til egne opplevelser. Krisztina gir deg gjerne noen tips og råd. (F, L)

St. Stefanskatedralen
Dag 3

Halvdagsutflukt til Szentendre og middagscruise på Donau

Vi reiser med buss til Szentendre, en pittoresk by fra 1600-tallet, drøye to mil utenfor Budapest, på den vestlige siden av Donau. Byen er kjent for sine museer, gallerier og kunstnere, og er et yndet utfluktsmål for lokale så vel som turister. Her er flere, små gallerier og butikker med kunsthåndverk – litt av hvert å kikke på og kanskje blir det litt shopping av det? Vi besøker også keramikkmuseet dedikert til Margit Kovács (1902-1977), keramiker og en av Szentendres mest berømte kunstnere.

Tilbake i Budapest har du resten av dagen til å utforske byen på egen hånd.

Om kvelden har vi vår egen båt til disposisjon. Vi spaserer fra hotellet og ned til piren. Om bord er det dekket opp med buffet og som kulisser til middagscruiset, blinker de opplyste broene og bygningene langs denne viktige livsnerven av en elv. Et glass «sprudlende» serveres når du kommer om bord og et valgfritt glass vin, øl eller mineralvann er inkludert til maten. (F, M)

Dag 4

Hjemreise

Det er tid til en god frokost og kanskje den siste shoppingen, før vi forlater hotellet og kjører mot flyplassen og Norwegians direktefly. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er kl. 16.10.

Reisebetingelser

Inkludert i prisen:

 • Fly Oslo-Budapest t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • 3 netter på Zenit Hotel Budapest Palace 4* med frokost
 • En lunsj med strudeldemonstrasjon, dag 2
 • En middag, dag 1
 • Et middagscruise, dag 3
 • Byrundtur i Budapest
 • Halvdagsutflukt til Szentendre
 • Lokal skandinavisktalende guide*

*Lokalguide henter dere på flyplassen ved ankomst, og blir med og tar farvel på flyplassen ved hjemreise. For øvrig er hun med på utflukter og felles måltider inkl. middagscruiset.     

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer utover det som er nevnt i programmet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Om hotellet

Zenit Hotel Budapest Palace 4*
Dette er et perfekt beliggende hotell som er godt likt. Hotellet er nabo til det store, flotte julemarkedet ved Vörösmarty og svært nær både gågaten Vaci og Donau. Her er en hyggelig bar og restaurant og frokostbuffeten er variert. Rommene er store og fine med minibar, safe, satellitt-TV og individuell oppvarming. Badene er moderne og har hårføner.

Les mer om hoteller her