Til fots på vakre Kreta

KRETA er den største og mest fjellrike av de greske øyene, som byr på en spennende blanding av historie og solfylt øyliv – alt mot et bakteppe av frodig og flott natur og særdeles vakre omgivelser! På denne ukesturen opplever vi sørvest-kysten av Kreta, her finner du det beste av øya med de spektakulære White Mountains, dype raviner og kyststier som leder oss til sjarmerende fiskerlandsbyer og rolige strender som kun kan nås til fots eller med båt …

Vanskelighetsgrad 4

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 290,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.05.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Vera K. Sletto

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.05.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 290,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Chania - Til Paleochora

Vi flyr direkte med Norwegian til byen Chania på Kreta. Her blir vi møtt og kjørt til den lille kystbyen Paleochora sør på Kreta (ca 1,5 t). Byen ligger på en halvøy og her er alt i gangavstand. Vi samles til en kort presentasjon av ukens program og spiser middag på en lokal og tradisjonell taverna. Velkommen til en smak av Kretas autentiske kjøkken!

Dag 2

Langs kysten fra Krios til Elafonisi

Etter en kort transport (ca 15 min) når vi stranden Krios, herfra starter dagens fottur til stranden Elafonisi, som mange mener er Kretas vakreste sandstrand, ofte kalt «den rosa stranden» på grunn av at skjellene i strandkanten gir den et rosa skjær. Vi følger deler av stien E4 langs kysten og etter å ha passert isolerte strender og en liten skog av seder-trær, når vi den vakre stranden Elafonisi. Vi avslutter dagen med en deilig båttur tilbake til Paleochora (ca 1 time).

Etappe: 10 km – ca 4 timer, høyeste punkt på turen 250 m

Dag 3

Langs kysten fra Paleochora til Sougia

Vi starter fra Paleochora og følger E4 til den lille kystbyen Sougia. På veien passerer vi ruinbyen Lissos. Dette var i tidligere tider et viktig senter for hydroterapi, noe som blomstret i den hellenistiske, romerske og bysantinske tiden. Vi besøker et godt bevart tempel med mosaikk-gulv, dedikert til medisinguden Asklipios. Her er det mye å beundre i løpet av en kort runde! Vi ankommer Sougia, en vakker landsby på sørkysten av Kreta, hvor vi avslutter dagens tur med en dukkert i det krystallklare Middelhavet før vi returnerer til fjellplatået Omalos i buss (ca 50 min).

Etappe: 15 km – ca 5,5 timer, høyeste punkt på turen 270 m

Dag 4

Mt Gigilos 2080 moh

Sprek fjelltur i dag! Vår minibuss kjører oss opp til 1100 m på platået Omalos, fra hvor vi skal opp til toppen av Mt Gigilos (2080 m). Her kan du oppleve å se Kretas villgeiter (kri-kri) samt noen av de sjeldne og utryddingstruede fuglearter som gåsegribb og lammegribb … Når vi nærmer oss toppen er det enkelte steder vi må bruke hendene og klatre litt (helt enkelt, ikke noe teknisk). Toppen byr på spektakulært utsyn i alle retninger! Vi går tilbake samme rute. Retur til vårt overnattingssted på Omalos-platået.

Etappe: 10 km – ca 6 timer, +980 m/-980 m

 

Dag 5

Samaria-ravinen

En kort transport (5 min) tar oss til Xiloscalo, inngangen til den kjente Samaria-ravinen, et juv og en nasjonalpark på Kreta. Dette er en av de største turistattraksjonene på øya da det er den lengste ravinen i Europa, og i tillegg kjent som en av de vakreste naturen kan by på! Vi går på god sti i skyggefull furuskog og følger et elveleie. Ved utgangen av ravinen når vi Agia Roumeli, hvor vi kan slappe av med et forfriskende bad. Vi overnatter i denne hyggelige fiskerlandsbyen.

Etappe: 18 km – ca 6 timer, start punkt 1100 m/-1100m. Forbehold: Ravinen ligger i Nasjonalpark og åpner normalt i månedsskiftet april/mai. Vi tar dog et lite forbehold om at parken er åpen pr 10. mai (pleier å være det).

Dag 6

Kystveien fra Agia Roumeli til Loutro

Vi fortsetter vår vandring på kyststien nær Middelhavet. I dag skifter vi mellom å gå på sand og singel nær sjøen omtrent 50 m over havet blant furuskog og busk-områder. På vei til Loutro passerer vi det pittoreske kapellet St. Paul. Etter en velfortjent og forfriskende dukkert på Marmara-stranden ankommer vi den vakre havnen i Loutro.

Etappe: 14,5 km – ca 6 timer, høyeste punkt på turen 150 m

Dag 7

Rundtur fra Loutro via Anapolis og Aradena-ravinen

Vi følger oppover på den gamle stien til landsbyen Anapolis, et historisk område hvor revolusjonen mot tyrkerne startet i 1866. Fra Agia Ekaterini-kirken, rett ovenfor Anopolis, har nyter vi den flotte utsikten til det Libyske Hav og sørkysten av Kreta. Vi besøker torget i Anapolis, slapper av med en kaffe der de lokale samles før vi fortsetter turen og krysser Aradena-ravinen som ender på stranden Marmara. Derfra returnerer vi til Loutro på E4-stien. Denne rundturen gir et uforglemmelig inntrykk av Kreta som veksler mellom fjellsti, spektakulær ravine og kyststi.

Etappe: 17 km – ca 7 timer, høyeste punkt på turen 690 m

Dag 8

Til Chania – hjemreise

I dag tar vi morgenbåten fra Loutro til Sfakia (ca 20 min). Herfra blir vi hentet i buss og kjørt til Chania (ca 1,5 t). Mange påstår dette er Hellas’ vakreste by med sin venetianske havn som ligger i hjertet av byen samt den gamle bydelen. Her møtes øst og vest og forskjellige kulturer i sameksistens. Vi har resten av dagen til rådighet i Chania før vi tidlig kveld kjører til flyplassen for retur til Oslo.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Flyreise t/r Oslo-Chania m/dagens skatter og avgifter
 • overnatting i delt dobbeltrom i henhold til program
 • alle frokoster
 • lunsjpakke dag 2, 3, 4, 5, 7, tavernalunsj dag 6
 • middager dag 1-7
 • All intern transport iflg program
 • Bagasjetransport på vandredagene
 • Lokal fjellguide
 • Norsk turleder
 • Båtturer ihht program
 • Inngangbillett Samaria National Park
 • Lokale skatter og avgifter pr dato.

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Ikke inkludert: 

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Drikkevarer
 • Tips  til lokale guide og annet
 • Lunsj dag 8
 • Alt som ikke står nevnt som inkludert over
 • Tillegg enkeltrom kr 1400,- (begrenset antall, må bestilles ved påmelding).

Vanskelighetsgrad 4. Dette er en variert fottur som veksler mellom kystvandringer, raviner og en fjelltopp. Til Mt Gigilos må man beregne å «klatre» litt når vi nærmer oss toppen, men det er enkelt og ikke teknisk. Du må kunne tåle å gå dagsetapper fra 4-7 timers turer i et moderat tempo og uten for mange og lange pauser. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene.

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis som i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting på fotturen er enkle, men trivelige overnattingssteder (2-sengsrom m/dusj, wc på rommet). Vi tar forbehold om at overnattingssteder kan bli endret. Noen steder må vi beregne å dele oss på omkringliggende overnattingssteder, men de er nært beliggende og vi spiser alle måltider sammen. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

 

Dag 1-2 Poseidon Paleochora
Dag 3-4 Neos Omalos* Omalos
Dag 5 Pachnes BB** Agia Roumeli
Dag 6-7 Blue House Hotel Loutro

** + andre nærliggende steder i tillegg, noe som også være aktuelt på andre overnattinger.

Måltider. Helpensjon er inkludert i prisen (frokost, lunsj og middag ihht program) fra og med middag ankomstdagen til og med frokost hjemreisedagen. Frokostene er ofte buffet hvor du eksempelvis kan finne appelsinjuice, kaffe/te, egg, kjøttpålegg, kake, syltetøy, lokal honning, yogurt, lokal ost, frukt, musli etc. Mindre hoteller serverer vanligvis appelsinjuice, kaffe/te, brød, marmelade, lokale honning, yoghurt. Hvis man ønsker noe i tillegg, anbefales at man tar med små engangsbokser med leverpostei, makrell-i-tomat, spekepølse, knekkebrød osv for å supplere.

Lunsjen er normalt lunsjpakke bortsett fra Dag 6 hvor vi spiser lunsj på en lokal taverna. Lunsjpakken består i hovedsak av en frukt, en sandwich, en søtsak og en juice. På turen til Samaria Dag 5 vil hotellet tilby lokal ost, brød, kokt egg og frukt. Ta med snacks på turen.

Middagene inntas i hovedsak på hotellets taverna eller på en som ligger nær hotellet. Måltidet er et typisk måltid for Kreta; først forskjellige retter så vi virkelig får smake stedets spesialiteter samt hovedrett og dessert. Vann inkludert, andre drikkevarer betales direkte til tavernaen.

Om du er vegetarianer eller har matintoleranser det skal tas hensyn til, må dette oppgis ved bestilling.

Flybilletter

Dato Strekning Tider Flynr. Selskap
6/5 Oslo Gardermoen – Chania, Kreta 14:00 – 19:10 DY1898 Norwegian
13/5 Chania, Kreta- Oslo Gardermoen 20:00 – 23:05 DY1899 Norwegian

Alle tider er lokale tider. Kreta ligger en time foran Norge i tid. Vær oppmerksom på at avgangsdatoer og -tider kan endres.

Guide/gruppestørrelse. Lokal, engelskspråklig guide følger med på turene. Han/hun vil vise deg lokale spesialiteter og fortelle om områdets kultur, historie og geografi.  Norsk turleder vil være med på turen. Hans/hennes oppgave er å følge deltakerne på reisen og bidra med hjelp hvis det måtte trenges underveis på turen og vandringene. Gruppestørrelse: Min. 10 deltakere, maks 18 deltakere. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Klima/værforhold. Kreta kan besøkes hele året, men for fotturer er vår og høst mest behagelig. Beregn dagtemperaturer på +/- 23 grader mai og oktober.

Bagasje/klær/utstyr. Bagasjen transporteres fra sted til sted underveis på vandringen. Ta med dagstursekk. Resten av tøyet/utstyret kan pakkes i koffert. Middagsantrekket behøver ikke være pyntet. Det er ikke nødvendig å ta med lakenpose/sovepose. Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.

Valuta. På Kreta brukes Euro. Penger kan veksles bl.a. på Gardermoen. Ikke regn med å kunne betale med kredittkort på små steder utenom de større byen. Det er derfor nødvendig å ha nok kontanter for å betale drikke og dine personlige utgifter.  

Kart. Du trenger to kart for å dekke turen. Disse kan kjøpes på nett eller man kan sjekke hos Nomaden i Oslo. http://www.anavasi.gr/product.php?lang=en&id=84 http://www.anavasi.gr/product.php?lang=en&id=91