Fottur i Lake Tahoe m/ San Francisco

/ Californias Sierra Nevada!

 • Lake Tahoe – 1897 moh og et mekka for flotte fotturer!
 • Gå en del av den kjente Pacific Crest Trail
 • Squaw Valley, kjent fra Vinter-OL 1960
 • Spektakulær utsikt fra Anderson Peak
 • Morgenyoga før frokost – om du ønsker!
 • 2 netter i San Francisco til eget program

Nord-øst for San Francisco ligger Lake Tahoe, kjent fra filmene Gudfaren I og II samt vinter-OL i Squaw Valley 1960. Tahoe er et eldorado for utendørs aktiviteter, sommer som vinter, og er et paradis for fotturer. Vi tilbringer til sammen 5 netter i Californias «Sierra Nevada» og bor på et utmerket sportshotell under dagene – før vi avslutter oppholdet med to netter i storbyen San Francisco, en fargerik by med særegne bydeler, kjente attraksjoner som Golden Gate, Fisherman’s Wharf, Chinatown, fangeøya Alcatraz og cablecars!

Vanskelighetsgrad 4 støvler

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 38 250,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.08.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
Reiseleder
Vera K. Sletto

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 38 250,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 (27/8)

Ankomst Reno, til Lake Tahoe

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, og vi ankommer Reno i Nevada samme dag. Vi blir møtt på flyplassen og transportert til Lake Tahoe og vårt hyggelige sportshotell i Truckee. Her møter vi våre guider som informerer om de kommende dagene og fotturen som står på planen. Vi inntar en deilig middag i hotellets velrenommerte restaurant Stella. Middag inkludert i dag.

Dag 2 (28/8)

Rubicon Trail, ca 8,9 km, lett opp og ned, ca 3-4 timer

Velkommen til din første dag i Lake Tahoe! Innsjøen ligger på 1897 moh, så vi bruker dagen til å la kroppen akklimatisere seg litt. Det kan du gjøre ved å drikke mye vann, hvile deg og ikke pushe deg selv for hardt. Grunnet jet-lag vil vi våkne tidlig og om du ønsker kan du starte dagen med en «morning-tonic» og en herlig morgenstrekk i form av yoga før vi inntar frokosten!

Vi kjører til startstedet for vår første fottur, turen er et ”must”, en klassiker i Tahoe; Rubicon Trail. Stien følger en bortgjemt del av Lake Tahoes vestre bredd, hvor massive rullesteiner av granitt pryder kanten av Tahoes indigo-, safir -og smaragdfargede vann! Du må antakelig til Karibien for tilsvarende mange nyanser av blått vann! Strandlinjen leder oss forbi reirene til fiskeørn, gjennom skyggefulle furu- og granskoger og langs Emerald Bay hvor det ligger et skandinavisk slott kalt Vikingsholm. Dette ble bygget i 1928 som et privat hjem, men er i dag et av California State Parks skatter. Ta en nærmere titt på Vikingsholm og et forfriskende bad den blå innsjøen, for øvrig Nord-Amerikas nest dypeste innsjø, også kalt «det alpine Karibien».

På vei tilbake stopper vi på et av de kjente spisestedene langs innsjøen og nyter ettermiddagen og utsikten fra deres terrasse. Her kan du velge alt fra småretter til middag (ikke inkludert) før vi returnerer til hotellet for en god natts søvn. F/P

Dag 3 (29/8)

Gøy på historiske Donner Summit – Anderson Peak, ca 19 km, + 571 meter, ca 7 timer

Blir du med på yoga før frokost? Etter frokost kjører vi til startpunktet for dagens tur. I dag skal vi følge en del av den legendariske The Pacific Crest Trail (PCT), den vel 6.400 km lange ruten som går fra Mexico til Canada og som tiltrekker seg mange turister som bruker opp mot seks måneder på å fullføre ruten. Absolutt spektakulær utsikt venter oss i dag av Donner Lake, Castle Peak og Mount Judah! Målet er Anderson Peak hvor vi vil lunsje på en av Sierra-hyttene ved foten av toppens nordre side. Toppen er vanligvis besteget av fotturister på PCT fra Donner Pass til Squaw Valley eller av skiløpere som forsøker seg på den klassiske høyereliggende ruten Donner-Squaw. På dagens etappe vil vi høre historien om the Donner Party, en gruppe pionerer fra Midt Vesten som forsøkte å passere Donner Summit sent på høsten for 150 år siden. Deres planer ble endret på grunn av kraftig snø og tøft terreng, og de ble tvunget til å ta en del tøffe beslutninger for å overleve.

Vel tilbake på hotellet føles det vel fortjent å senke legemet ned i hotellets «hot tub» og kanskje nyte noe godt å drikke fra baren før middag i en god restaurant nær hotellet, Denne byr på nydelig utsikt over historiske Truckee og er beliggende i en av stedets eldste skilodger. F/P/M

Dag 4 (30/8)

Squaw Valley, ca 8 km, + 403 m, ca 4 timer

Morgenyoga og frokost. Squaw Valley kjenner vi fra vinter OL i 1960, i dag et yndet skisted på vinteren. Om sommeren kan vi glede oss over villblomster, dramatiske steinformasjoner i granitt og spektakulær utsikt over Lake Tahoe, Granite Chief Wilderness og Desolation Wilderness.

Vi begynner turen ved foten av Olympic Valley på 1890 meter og følger en bekk vel 400 meter opp et flott granittjuv som er kantet med villblomster gjennom sommermånedene. Når vi kommer lenger inn kan vi nyte utsikten over Squaw Valley. Vi slapper av ved et fjellvann på 2287 moh, før vi fortsetter opp til Squaw Peak på 2652 meter og oppnår nydelig utsikt til Granite Chief Wilderness, Desolation Wilderness, den kjente Western State Trail og Tahoe Basin. Ned fra Squaw Valley benytter vi taubanen som byr på flott utsikt over Lake Tahoe og noe av Squaw Valleys mest ekstreme ski- og snowboardterreng. Lunsj i landsbyen Squaw Valley i dag.Tilbake til hotellet for å slappe litt av før vi kjører til det historiske gjeterområdet Kyburz Flats. En lett vandring gir oss et inntrykk av hvordan områdets indianerstamme levde. Her skal vi nyte en såkalt Basque dinner utendørs. F/P/M

burst
Dag 5 (31/8)

Mt Lola, ca 17 km, + 792 m, ca 7 timer

Ingen yoga i dag, derimot blir det tidlig frokost da vi skal avslutte vårt opphold i Sierra Nevada med toppen Mt Lola! Dette er den høyeste fjelltoppen nord for Interstate 80, det høyeste punktet i County Nevada og det nordligste punktet fra hvor vi kan se Lake Tahoe. Mt Lola er formet ut fra en tidligere vulkan, den har runde sider og er forholdsvis lett å bestige i forhold til nabotoppene Castle Peak sør og Sierra Buttes nordvest. Toppen byr på den flotteste utsikten fra denne delen av Sierra regionen! Frister det med et bad i hot tub’en og en kald øl før vi møtes til en deilig avslutningsmiddag i hotellets restaurant? Tid for en oppsummering av disse deilige dagene i Lake Tahoe, og vi kan glede oss til det forestående besøket i San Francisco! F/P/M

Dag 6 (1/9)

Reno-San Francisco

Tidlig frokost og deretter avgang til flyplassen i Reno – San Francisco, here we come!  Ved ankomst San Francisco tar vi toget (BART) inn til Union Square hvor vårt hyggelige hotell er nært beliggende. Her er det lagt opp til fri tid eller du kan være med reiseleder på en liten runde i byen hvor vi tar cablecar til Fisherman’s Wharf og Pier 39. Kun frokost inkludert i dag.

Dag 7

San Francisco på egenhånd (2/9)

Vi bor «midt i smørøyet» så enten du ønsker å besøke de amerikanske kjente kjøpesentrene for shopping eller vil ta deg en båttur til Alcatraz eller under Golden Gate, valget er ditt! De som ønsker møter reiseleder til felles middag på kvelden. Kun frokost inkludert i dag.

Dag 8 (3/9)

San Francisco og hjemreise

Vårt fly går på ettermiddagen så vi har noen timer i byen før vi tar toget (BART) til flyplassen for retur hjem til Norge.

Dag 9 (4/9)

Ankomst Oslo

Ankomst Oslo 15:35

Reisebetingelser

PRIS PR PERSON INKLUDERER:

 • Flybilletter t/r Oslo-Reno (økonomiklasse)
 • All lokal transport fra t/r flyplass Reno
 • 7 overnattinger i delt dobbeltrom, se «overnatting»
 • 7 frokoster (continental i San Francisco)
 • 4 picniclunsjer i Lake Tahoe i flg program
 • 4 middager i Lake Tahoe iflg program
 • 4 fotturer iflg program i Lake Tahoe
 • 2 autoriserte fjellguider på fotturene
 • Inngang og hiking-tillatelser i Tahoe
 • Utlån av staver for de som ønsker dette
 • Norsk reiseleder.

IKKE INKLUDERT

 • Middag Dag 2
 • Måltider i San Francisco utover frokoster
 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • ESTA-registrering, se «passregler USA»
 • Drikkevarer
 • Tips til guider og restauranter, se «tips»
 • Enkeltromstillegg kr 6850 (begrenset antall

4 støvler. Turen krever at du er fjellvant og i god form. Vi befinner oss på minimum 1900 meter over havet i Lake Tahoe og du må vite at du tåler høyder og tynn luft. Det er en del oppstigninger og lange dager, se informasjon for hver turdag.

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis slik det fremkommer i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
 • Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 11 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Forsikringer.  På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Dette er Amerika og du må sjekke at du har minst 100.000 USD dekning for eventuell transport og 100.000 USD for medisinske utgifter Vi anbefaler å tegne en helårsforsikring eller en forsikring for denne reisen. Vær oppmerksom på at forsikringer på kredittkort ikke alltid er like dekkende som de du kjøper gjennom et forsikringsselskap. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går.

Vaksiner/Medisiner. Kontakt din fastlege eller private klinikker som tilbyr reisevaksinering for mer informasjon. Deltakerne er ansvarlige for at de nødvendige vaksiner er foretatt.

Eventuelle personlige medisiner skal være pakket i original emballasje. Deltakere som er avhengige av reseptbelagte medisiner, må i god tid før avreise, sjekke med sin lege om det er nødvendig med legeerklæring vedrørende disse.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting
5 netter Cedar House Sport Hotel m/frokost
2 netter  Villa Florence m/continental frokost (Deluxe)

Flybilletter

Dato Strekning Tider  Fly nr  Selskap 
27/8 Oslo Gardermoen – København 09:55-11:05 SK1455 SAS
27/8 København-San Francisco 12:25-14:45 SK935 SAS
27/8 San Francisco-Reno 17:08-18:06 UA5193 United Airlines
1/9 Reno-San Francisco 11:00-12:09 UA5332 United Airlines
3/9 San Francisco-København 17:35-13:15+1 SK936 SAS
4/9 København-Oslo Gardermoen 14:25-15:35 SK458 SAS

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at avgangsdatoene kan endres. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Tips I USA er det andre tipsregler enn hva vi er vant med i Norge og det er forventet at man tipser. Hver deltaker bør beregne 15-20 USD pr vandredrag til de lokale guidene (dvs totalt 40-80 USD).

Passregler USA Elektronisk Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter at du er kommet hjem fra USA.

For norske statsborgere gjelder: 12.01.2009 innførte USA et elektronisk system for reisetillatelse (ESTA). Alle kvalifiserte reisende som ønsker å reise under visumfritaks-programmet, må søke om reisetillatelse minst 3 dager før avreise. Dette gjøres enkelt elektronisk. ESTA koster ca 15 USD pr person og tillatelsen gjelder for 2 år. Prosedyrene og ESTA-registrering finner du på denne linken.