Dolomittene, fottur i de italienske alper

 • Spektakulære Dolomittene
 • Bo hele uken i den sjarmerende landsbyen Toblach
 • Hotell med atmosfære og egen spa avdeling

Det startet i sin tid som korallrev og er i dag en av Europas mektigste og vakreste fjellkjeder. Dolomittenes landskap er karakterisert ved kontrasten mellom de grønne og ofte forholdsvis brede dalene på den ene siden og de bratte og bisarre fjellformasjonene på den andre siden. Bakgrunnen for disse kontrastene er de forskjellige bergartene. Ingen andre europeiske fjell slår de fantastiske områdene med rundt 30 ulike fjellmassiver som strekker seg i en vid bue fra Gardasjøen til den østerrikske grensen.

Fotturen byr på fantastisk utsikt til flere kjente fjelltopper som Drei Zinnen og Dürrenstein, og vi vandrer langs vakre Pragser Wildsee hvor det har vært spilt inn flere filmer og TV-serier. Vi bor hele uken i Toblach, Ole Einar Bjørndalens trenersted og en hyggelig landsby med sine kafeer og hyggelige butikker. Landsbyen er et populært feriemål sommer som vinter.

Vanskelighetsgrad 3-4 støvler

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Venezia

Avreise fra Norge direkte til Venezia. Vi fortsetter med buss til Toblach, som tar rundt  2 timer, men vi tar en stopp underveis. Vi kommer frem til hotel Tschurtschenthaler og sjekker inn. Felles middag i hotellets restaurant hver kveld.

(-/-/M)

Dag 2

Strudelköpfe (Heimkehrer Kreuz  2307 moh)

Etter en busstur starter vår fottur ved Plãtzwiese, hvor vi går forbi Hotel Hohe Gaisl. Deretter over enger mot sørøst til vi når toppen Strudelköpfe. I klarvær har vi en eventyrlig utsikt mot Drei Zinnen og i nord ser vi Dürrenstein som vi skal bestige en annen dag. Hver dag kjøper vi oss lunsj ved hyttene vi kommer til.

Vi går samme vei tilbake og stopper ved Berggasthof, hvor vi kjøper oss noe å drikke før bussen henter oss for å kjøre oss tilbake til hotellet. 

(F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 330 meter
Tidsbruk: 3 timer
Støvel: 3

Dag 3

Grünwaldtal og Hochalpensee

Avreise fra hotellet med buss til Hotel Pragser Wildsee. Her går vi først på vei langs Pragser Wildsee, siden på sti gjennom Grünwaldtal mot vest. Vi går en stund i skog før vi etter hvert kommer over tregrensen og til Hochalpenhütten. Videre går vi mot Kreuzjoch og kommer snart til Hochalpensee hvor det blir en rast før vi vender tilbake. Vi går på østsida av Prager Wildsee på returen.

6 timer, 825 høydemeter.

(F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 865 meter
Tidsbruk: 6 timer
Støvel: 4

Dag 4

Drei Zinnen (Tre Cime)

I dag starter vi vår fottur ved Fischleintal (Val Fiscalina) ca 30 km fra Toblach. Vi er nær landsbyen Sexten (Sesto) 1454 moh. Fischleintal er forholdsvis slak dal, men når vi har gått gjennom, kommer vi til den brattere Altsteinertal. Hele 1000 høydemeter skal vi opp før vi når Dreizinnenhütte 2405 moh. På toppen tar vi en velfortjent hvil og mat. Deretter via Lange Alpe, Forc. Col di Mezzo til Rifugio Auronzo hvor bussen venter.

(F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 955 meter
Tidsbruk: 4 – 5 timer
Støvel: 4+

Dag 5

Monte Piana - Friluftmuseum

Buss til Groβparkplatz hvor dagens vandring starter. Historisk rundtur for krigsskueplasser under første verdenskrig. Vi går til Forc. dei Castrati 2272 moh. Mellom Rienz- og Popenatal, reiser Monte Piana seg som en overdimensjonert kile i fjellet. Her kan man se det mektige Dolomitt Massivet 360 grader rundt oss. Utallige tunneler, skyttergraver og piggtrådsperringer er minner fra Dolomittkrigen (1915-1918), da den høye Sør toppen (Monte Piana 2305 moh) ble okkupert av østerrikerne. Mellom 1977 og 1982 opprettet «Association av venner av Dolomittene» et Krigsmuseum langs denne historiske turen. Enkelte luftige partier. Sikkerhetswire til å holde seg i er lagt inn i fjellveggen.

(F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 225 meter
Tidsbruk: 3 timer
Støvel: 3

Dag 6

Dürrenstein «Hvorfor er verden så stor og vid»

I dag blir det en fottur som starter ved Plätzwiese 1979 moh. Herfra går vi først gjennom enger, senere fjellterreng til toppen Vorgipfel. Veien oppover har fantastisk utsikt og når vi kommer til Vorgipfel og titter ut fra kanten mot øst har vi et skue en sent vil glemme. Siste korte strekket opp til toppen Dürrenstein 2839 moh er meget luftig, men her er lagt ut kjetting til å holde seg i. Retur samme veg. Mellom Plätzwiese og Dürrenstein er det ingen hytter så mat og drikke må vi ha i dagstursekken vår.

(F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 865 meter
Tidsbruk: 4 timer
Støvel: 4

Dag 7

Fridag

Dagen til egen disposisjon. Reiseleder vil komme med forslag på hva en kan gjøre denne dagen.

(F/-/M)

Dag 8

Toblach – Norge

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Venezia. Avreisehjem til Norge etter et herlig opphold i de italienske alper med hyggelig fotturer.

(F/-/-)

Reisebetingelser

Vedrørende lunsjpakkene: Lunsjpakkene kan en kjøpe på hyttene som vi passerer eller en kan kjøpe noe med seg fra den lokale butikken ved hotellet. Dette vil reiseleder informere om.

Prisen inkluderer:

 • Fly Norge – Venezia tur-retur inkl. dagens flyskatter
 • Transfer flyplassen – hotel tur-retur
 • 7 overnattinger Hotel Tschurtschenthaler, Toblach
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • All transport beskrevet i programmet
 • Lokalkjente turledere

Tillegg i prisen

 • Enkeltrom kr. 770
 • Drikkevarer
 • Lunsj pakker vandredagene
 • Reiseforsikring
 • Tips

Inkluderte måltider er forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.