Dourodalen

Frodige Dourodalen og Salamanca

/ Elvecruise på Douro, tur retur Porto – Salamanca

Seil på Douro, gjennom Portugals vakreste vinlandskap med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Vi krysser også grensen til Spania og besøker Salamanca, «Den gylne by».

Dette kan du oppleve på turen:

 • Dourodalen – vakkert, ubeskrivelig, overraskende og spektakulært
 • Smak av portvin i Porto- den dyrebare nektaren
 • Lunsj i Salamanca
 • Forrykende Flamenco og sentimental Fado
 • Et vinlandskap som tar pusten fra deg
 • Arkitektoniske perler i smale gater og trange smug
 • Barokk palasset Solar De Mateus med sitt storslagne hageanlegg
 • Noen av Europas høyeste sluseanlegg

Se flere elvecruise på Douro for 2018 her

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon og drikke om bord inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 16.08.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.08.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fly til Porto

Fly fra Norge til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Om kvelden er det valgfri bussrundtur gjennom Porto for å oppleve den vakkert opplyste byen.

Dag 2

Porto

Porto er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker, blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet. Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Vinen blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen, foredlet og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden.

Valgfri byrundtur i Porto om morgenen, hvor dere får se byens største severdigheter. Turen avsluttes med besøk i et av portvinshusene i Vila Nova de Gaia. Her blir det omvisning og smaksprøver på den «dyrebare nektaren». Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan utforske Porto videre på egen hånd.

Tips på egenhånd:

 • Ta taubanen ned til havnen og området Ribeira som ligger helt nede ved elven og har en helt spesiell sjarm. Spaser langs kaien og nyt synet av de fargerike husene som klamrer seg fast langs åssiden opp til sentrum av byen.
 • Lello bokhandel og kafè – er en total overraskelse. Klemt mellom to bygninger, bak en vakker neo-gotisk fasade, finner du en av de vakreste bokhandlere i verden. Se deg rundt, ta en kopp kaffe oppe ved siden av kameliaene mens du nyter synet av det fantastiske Art Deco interiøret med farget glass tak, utskåret treverk og en av de mest spennende trapper som finnes.
 •  Togstasjonen São Bento ble innviet i begynnelsen av forrige århundre. I det du kommer inn på jernbanestasjonen ser du den store veggen som er dekket av azulejos, blå og hvite fliser som skildrer viktige øyeblikk fra Portugals rikholdige historie. Et imponerende syn.

Kveldens middag akkompagneres av den tradisjonsrike, portugisiske fadomusikken. Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

Dag 3

VALGFRI UTFLUKT TIL GUIMARÃES, PORTO - RÉGUA

Etter frokost er det valgfri halvdagsutflukt til middelalderbyen Guimarães. Dette er en historisk by, grunnlagt på 800-tallet med navnet Vimaranes. Byen hadde en viktig rolle i dannelsen av staten Portugal og var også landets første hovedstad. Gamlebyen, en labyrint av trange gater og flotte bygninger fra 1300-tallet, står på UNESCOs liste. Vi besøker også det imponerende middelalderpalasset Dukes of Braganza, før vi returnerer til Porto. Alle må være om bord igjen til lunsj. Mens vi spiser, kaster skipet loss og cruiset oppover Dourodalen begynner.

Slapp av på soldekket eller i salongen, og ta deg tid til å beundre det vakre landskapet vi passerer. Skipet seiler gjennom slusene i Crestuma og Carrapatelo, de høyeste i Europa, før det ankommer Régua om kvelden. Dagen avsluttes med dans om bord – eller ta en kveldstur i land på egen hånd. Skipet ligger ved kai i Régua over natten.

Bytorget i Guimarães
Dag 4

VILA REAL OG VEGA DE TERRÓN

Om morgenen er det en valgfri utflukt som starter med en rundtur i Vila Real, en by med variert religiøs arkitektur. Videre til Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på Mateus-­vinflaskenes etikett. Slottskapellet her regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Portugal. Det blir tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen før dere returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt til Pinhão.

Mens vi spiser lunsj fortsetter cruiset gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det terrasserte vinmarker opptil syv hundre meter oppover de bratte dalsidene. Vi seiler gjennom slusene ved Valeria og Pocinho og ankommer den spanske grensebyen Vega de Terrón om kvelden. Etter middag er det flamencoshow om bord. Skipet ligger ved kai i Vega de Terrón over natten.

Solar de Mateus
Dag 5

VALGFRI UTFLUKT TIL SALAMANCA

I dag er det valgfri heldagsutflukt til den spanske byen Salamanca, som står på UNESCOs verdensarvliste. Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og vi får se arkitektoniske minnesmerker fra både romersk, arabisk og kristen tid. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder.

Salamanca blir gjerne kalt den gylne by og det tar ikke mange minuttene før du forstår hvorfor. De fleste bygninger er kledd i gyllen sandsten og kombinasjonen av denne gylne fargen, den grønne vegetasjonen og den klare blå himmelen gjør Salamanca til en usedvanlig vakker by.

Lunsj serveres på en lokal restaurant. Om ettermiddagen, retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til grensebyen Barca d’Alva.

Plaza Mayor, Salamanca
Dag 6

VALGFRI UTFLUKT I DOURODALEN, FERRADOSA–PINHÃO

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria. Etter lunsj blir det et kort stopp i Ferradosa, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt med buss gjennom vindistriktet. Dere kjører på småveier langs de terrasserte vinmarkene med storslått utsikt over dalen og elven. Underveis blir det besøk og vinsmaking på en lokal quinta (vingård).

I mellomtiden seiler skipet til Pinhão, hvor de som har vært på utflukten kommer om bord igjen. Før middag er det tid til å utforske gamlebyen i Pinhão på egen hånd. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser), er vel verdt et besøk.

Om kvelden er det festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten.

Dag 7

VALGFRI UTFLUKT TIL LAMEGO, PINHÃO–PORTO

Om morgenen er det valgfri utflukt til Lamego med besøk i den vakre barokk-kirken Nossa Senhora dos Remédios, et av Portugals viktigste pilegrimsmål. Etter lunsj om bord kan du slappe av på soldekket mens skipet seiler gjennom flere store sluser, den siste strekningen på vei tilbake til Porto.

Ankomst Porto sent om kvelden.

Kirken Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
Dag 8

Hjemreise

Etter frokost forlater vi skipet og Porto, for denne gang. Vi blir hentet i busser og kjørt til flyplassen og vi setter kursen tilbake til Norge.

Mellom­landing og flybytte underveis.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Porto t/r (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:

 • Utfluktspakke (syv utflukter) kr 2640
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag 1 Porto Kveldsrundtur med buss
Dag 2 Porto Byrundtur med besøk i et portvinshus
Dag 3 Porto Utflukt til Guimaraes
Dag 4 Régua Utflukt til Vila Real og Solar de Mateus
Dag 5 Barca d’Alva Utflukt til Salamanca i Spania
Dag 6 Ferradosa Bussutflukt gjennom vindistriktet og besøk på en quinta
Dag 7 Pinhão Utflukt til Lamego
Dag 8 Porto

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 65 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/sjåfører.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

SKIP

MS GIL EANES 4*+
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2015
Lengde 75 m
Antall dekk 3
Passasjerer 132
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.
Avganger: 11.04, 10.05, 17.05 og 17.07

MS FERNAO DE MAGALHAES 4*

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2003, renovert i 2011
Lengde 75 m
Antall dekk 3
Passasjerer 142
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har store vinduer som delvis kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.

Avganger: 26.06 og 30.08

MS INFANTE DON HENRIQUE 4*
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2003, renovert i 2010
Lengde 75 m
Antall dekk 3
Passasjerer 142
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har store vinduer som delvis kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.
Avganger: 30.04, 04.06 og 11.06

MS MIGUEL TORGA 4*+
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2017
Lengde 80 m
Antall dekk 3
Passasjerer 132
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.
Avgang: 16.08