Dourodalen

Frodige Dourodalen og Salamanca

/ Elvecruise på Douro fra–til Porto

Seil på Douro, gjennom Portugals vakreste vinlandskap med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer – med det helt nye og lekre skipet MS Douro Serenity. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Opplev portvinshusene i Vila Nova de Gaia, Solar de Mateus-palasset, den spanske middelalderbyen Salamanca og middag på vingårder.

Flere avganger på Douro i 2017 med det franske rederiet CroisiEurope finner du her.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 230,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 01.08.2017 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Rabatt kr 1000 pr. person

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 01.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 230,-
 • Avreisedato 15.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 230,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fly til Porto

Fly fra Norge til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. Om kvelden møtes vi til en velkomstcocktail i salongen, før vi nyter vårt første måltid om bord. Etter middag tilbys det en valgfri bussrundtur gjennom Porto, hvor du kan oppleve den vakkert opplyste byen.

Porto
Dag 2

Porto–Régua, valgfri utflukt til Lamego

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset oppover Dourodalen begynner. Slapp av på soldekket eller i salongen, og ta deg tid til å beundre det vakre landskapet vi passerer. Skipet seiler gjennom slusene i Crestuma og Carrapatelo, de høyeste i Europa, før vi ankommer Régua etter lunsj. Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Lamego hvor høydepunktet er besøket i den vakre barokk-kirken, Nossa Senhora dos Remédios – et av Portugals viktigste pilegrimsmål.

I kveld spiser vi middag i land, på Quinta da Pacheca, som er både vingård, hotell og anerkjent restaurant. Menyen vi får servert er inspirert av det tradisjonelle portugisiske kjøkkenet, basert på lokale råvarer. Hver rett akkompagneres av en Quinta da Pacherca vin, som bidrar til å høyne smaksopplevelsen. Skipet ligger ved kai i Régua over natten.

Kirken Nossa Senhora dos Remedios i Lamego
Dag 3

Régua–Vega de Terrón, valgfri utflukt til Castelo Rodrigo

Vi nyter en rolig morgen og formiddag om bord mens skipet seiler videre oppover dalen mot grensen til Spania. Om ettermiddagen kommer vi til Vega de Terrón. Herfra tilbys det en valgfri utflukt til den lille landsbyen Castelo Rodrigo. Romerne bygde en festning her. Senere var landsbyen en periode under Spania, før den kom under det portugisiske kongedømmet i 1297. Gjennom århundrene har jøder, arabere og kristne levd i fredelig sameksistens her. Dere besøker først ruinene av det gamle slottet som har flott utsikt over olivenlundene og vinmarkene i dalen. Fra slottet rusler dere gjennom landsbyen, hvor man fremdeles kan se spor etter den jødiske befolkningen som bodde her under den spanske inkvisisjonen. Besøket avsluttes med besøk i den lille kirken.

Om kvelden er det festmiddag om bord med kapteinens aperitiff og femretters meny. Skipet ligger ved kai i Vega de Terrón over natten.

Dag 4

Valgfri utflukt til Salamanca

I dag er det en valgfri heldagsutflukt til Salamanca i Spania. Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder i Europa. Etter ankomst samles dere på Plaza Mayo i hjertet av byen, og for å få en kort orientering om byens attraksjoner, butikker og kafeer. Deretter får du tid til å utforske byen på egen hånd, før dere møtes til lunsj på en lokal restaurant. Lunsjen inkluderer et forrykende flamencoshow. Om ettermiddagen er det byrundtur i Salamanca, som avsluttes med besøk i den «nye» katedralen, bygget mellom 1513 og 1733. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til grensebyen Barca d’Alva.

Dagen avsluttes med middag på soldekket (med værforbehold). Skipet ligger ved kai i Barca d’Alva over natten.

Salamanca
Dag 5

Barca d’Alva–Pinhão

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria. Nå seiler vi gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det terrasserte vinmarker oppover de bratte dalsidene. Etter lunsj kommer vi til Pinhão, som ligger vakkert til, omgitt av vinmarkene som produserer noen av landets beste portviner. Herfra tilbys det en valgfri utflukt. Første stopp er Quinta do Seixho, hvor det blir vinsmaking. Videre til Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på etiketten til Mateus Rosé-flaskene. Palasset fra 1700-tallet regnes for å være en av de flotteste barokkbygningene i Portugal. Det blir tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen. Retur til skipet, som ligger ved kai i Pinhão over natten.

Dourodalen
Dag 6

Pinhão–Entre-os-Rios

Vi seiler videre tidlig ettermiddag, så benytt anledningen til å ta en spasertur i gamlebyen i Pinhão på egen hånd. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser), er vel verdt et besøk. Eller kanskje det frister mer å hygge seg med en god bok på soldekket?

Ved lunsjtid fortsetter cruiset. Vi seiler gjennom Carrapatelo- og Bagaúste-slusene før vi ankommer Entre-os-Rios, som ligger der bielven Rio Tãmega renner ut i Douro. Etter ankomst blir vi kjørt med buss til den spesielt vakre vingården Quinta da Aveleda, hvor vi skal spise middag. Her blir det ikke bare god mat og vin, men vi får også gleden av å se den flotte hagen før vi må tilbake til skipet.

Dag 7

Porto

Tidlig om morgenen forlater vi Entre-os-Rios og seiler siste strekningen tilbake til Porto. Ankomst før lunsj. Porto er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker – blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet. Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Portvinen blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden.

Om ettermiddagen tilbys det en valgfri byrundtur i Porto. Turen avsluttes med besøk i et av portvinshusene i Vila Nova de Gaia. Her blir det omvisning og smaksprøver på den «dyrebare nektaren». Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

Dag 8

Hjemreise

Etter frokost forlater vi skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo–Porto t/r med Brussels Airlines (Pris på fly med SAS og Lufthansa fra Oslo eller andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag, inkludert to middager med vin på vinproduserende quinta
 • Drikke til lunsj og middag om bord (hvit-/rødvin, mineralvann og brus)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • Vinsmaking på vingård
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:

 • Utfluktspakke (seks utflukter) kr 2390
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 65 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/sjåfører.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS Douro Serenity 4*+
Byggeår 2017
Lengde 79,9 m
Antall dekk 3
Passasjerer 126

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, treningsrom, soldekk med et lite basseng og heis (går ikke til soldekk). Gratis Wi-Fi.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standardlugarene er 14–15 m². Suitene er noe større og har en liten sittegruppe. Lugarene på nedre dekk har mindre vindu (som ikke kan åpnes). Lugarene på hoveddekk og øvre dekk (inkl. suitene) har vindu fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.