Korsika – GR20

/ Spektakulær fottur på Korsika

GR20, også kalt Grande Randonnée, er regnet som en av Europas vakreste fjellturer og tiltrekker seg fotturister fra hele verden! Den berømte ruten går over hele Korsika fra nordvest til sørøst på øya og byr på imponerende fjell mot et bakteppe av Middelhavet.

Vi befinner oss gjennom uken på høyder mellom 1000 og 2000 moh når vi følger den sørlige ruten fra Vizzavona til Bavella. Denne delen av GR20 gir deg supre fjellandskap som Aiguilles de Bavella hvor vi skal opp på Monte Alcudine. Fra Vizzavone til Bavella passerer du Aisnau, Cuscione og Capanelle, platåer og dalfører som har ønsket generasjoner av korsikanske gjetere som søker friskt gress til buskapen, velkommen. Du vil ha følelsen av å ha levd et øyeblikk av historie i hjertet av det autentiske Korsika! Dette er enkelt, men det enkle liv kan også føles som luksus. Og vi har bagasjetransport og overnatter på herberger i fjellet. Hvor deilig er det ikke da å avslutte med litt by- og strandliv i Napoleons fødeby, den lille «storbyen» Ajaccio?

Vanskelighetsgrad 4+ støvler

Påmelding snarest.

Last ned reiseprogram
NORSK TURLEDER
Gunnar Sevåg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 04.08.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge-Ajaccio-Vizzavona

Vi ankommer Ajaccio 20:20. Her blir vi hentet på flyplassen og kjørt til Vizzavona (1163 m), som er knutepunktet mellom GR20 nordre og sørlige rute (ca 50 min). Et sent kveldsmåltid venter oss før overnatting på herberge. M

Dag 2

Vizzavona-Capanelle, 14 km, gåtid 5 timer +1155 m, -715 m

Etter frokost starter vi turen fra bjørkeskogen rundt Vizzavona. Fra Col de Vizzavona kan du se den imponerende silhuetten av Monte d’Oro. Passet ved Palmente byr på storslagen utsikt over innsjøene Diana og Urbino. Videre tar stien oss til den østre delen og til gjeterhytten i Alzeta. Vi følger videre langs et gammelt muldyrtråkk fram til vårt herberge i Capanelle (1750 m). Middag og overnatting på herberget. F/P/M

 

Dag 3

Capanelle-Col de Verde, 12 km, gåtid 5 timer, +630 m, -950 m.

Fra Bergerie de Capanelle følger vi til de pittoreske gjeterområdene Traghjete før vi når platået Chialgone. Vi krysser gangbroen I Spiazzi og Marmano-skogen før vi når Col de Verde (1289 m). Middag og overnatting på herberge. F/P/M

Dag 4

Col de Verde-Cozzano, 18 km, gåtid 8 timer, +970, -1520 m.

I dag går turen oppover til Bocca del Oro via platået Prato og dens alpine enger. Dalen vi følger byr på spektakulær utsikt over Taravo og det tyrrenske hav på østre side. Vi går gjennom skogen St Antoine før vi når landsbyen Cozzano (727 m). Middag og overnatting på herberge. F/P/M

Dag 5

Cozzano-Basseta, 13 km, gåtid 6,5 t, +1240, -670.

I dag skal vi tidlig på’n! Vi skal opp til Bocca di l’Uscioly og gå langs fjellryggen med sitt drømmelignende steinete landskap formet av vinden. Stien følger gjennom skog, eldet gjennom hundrevis av år. Den frodige vegetasjonen blir mer tett og eksponert når vi nærmer oss platået Cuscione og Bergerie de Basseta (1398 m). Et bergerie er hvor man lager ost. Middag og overnatting på herberge. F/P/M

Dag 6

Basseta-Bavella, 23 km, gåtid 9 timer, +1300 m, -1400 m

Cuscione-platået byr på et noe enklere terreng med sitt grønne beiteland og pozzines, en type bogland. Vi skal deretter opp Mount Incudine (2000 moh) og fra Asinao dalen følger stien nedover til de kjente granitt-toppene som er kjent som Needles of Bavella. Bavella ligger på 1218 m.  Overnatting og middag på herberge.  F/P/M

Dag 7

Bavella-Ajaccio

Nå er vi klare for litt korsikansk byliv! Etter frokost setter vi derfor kurs mot Ajaccio (ca 2,5 t) hvor vi sjekker inn på vårt sentralt beliggende hotell. Ettermiddagen til fri disposisjon, kanskje frister et bad på bystranden? Vi møtes på kvelden til hyggelig avslutningsmiddag på lokal restaurant i sentrum. F/M

Dag 8

Ajaccio og hjemreise

Blir du med på et morgenbad på bystranden før frokost? Etter frokost sjekker vi ut og plasserer bagasjen på hotellet. I dag har du nemlig hele dagen til egen disposisjon i Ajaccio, enten du vil nyte strandlivet eller byen! I Ajaccio, Napoleons fødeby, kan du besøke huset hvor han ble født, du kan bade på den populære bystranden, er du kunstinteressert, anbefaler vi et besøk i Fesch-museet, hver dag er det et fantastisk matmarked midt i byen med Korsikas lokale produkter vel verdt et besøk (og en smak!), frister det med shopping er utvalget stort eller du kan sette deg ned på en av byens mange kaféer og nyte et glass korsikansk vin eller øl og se på folkelivet. Du kan ta det lille toget, petit-train, 1,5 times sightseeing rundt og utenfor Ajaccio. Toget tar deg helt ut til Iles de Sanguinaires. Hvis du ønsker strandliv, kan du også ta lokalbussen hit ut og slappe av og svømme i Middelhavet. Lunsj på egenhånd i dag, her kryr det av gode steder! Tidlig kveld blir vi hentet i buss for kort transport til flyplassen og hjemreise 21:00. F (kun frokost inkludert denne dagen).

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4+ støvler. Dette er en flott tur for deg som er fjellvant og i god «hytte-til-hytte-form» samt liker å være ute på tur hele dagen. Stiene er vanligvis gode, men det er også partier med ulendt/steinete terreng, turen krever «solide» knær og man må vite «hvor man setter foten» og være vant til ulendt terreng. Vi holder et greit tempo, men det er gode opp- og nedstigninger og flere lange dagsetapper, se beskrivelse. Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting. Vår lokale guide er autoriserte fjellguide på Korsika og er meget godt kjent på GR20, hans «arbeidsplass» gjennom hele sommerhalvåret.

Opp- og nedstigninger samt tidsangivelser

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag5 Dag 6 Dag 7 Dag 8
Ca antall km 14 12 18 13 23
Ca gåtid 5t 5t 6t 6,5 t 9 t
Oppstigning 1155 630 970 1240 1300
Nedstigning 715 950 1520 670 1400

Angivelsene er cirkatider og beregnet ut fra aktiv gåtid. Pauser/stopp kommer i tillegg. + utgjør samlet antall meter i høydestigning pr. dag. – utgjør samlet antall meter nedstigning pr dag.

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Gardermoen-Ajaccio, Korsika
 • Transport Ajaccio-Vizzavona
 • Transport fra Bavella-Ajaccio
 • Transport fra Ajaccio til flyplassen
 • 6 overnattinger i herberger/refuge hvor vi må dele rom og sanitære forhold med andre
 • 1 natt hotell 3*** i delt dobbeltrom
 • Bagasjetransport alle dager på vandringene
 • Alle frokoster, picnicer og middager (dog ikke lunsj Dag 7 og 8)
 • Fransk, engelsktalende autorisert fjellguide på fotturene
 • Norsktalende turleder følger med på turen.

Dette er ikke inkluder:

 • Reise- og ulykkesforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsj Dag 7 og 8
 • Drikke til måltidene
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Evt ekstra transport utover ovennevnte grunnet dårlig vær osv.
 • Tips til fjellguiden
 • Enkeltromstillegg på hotellet i Ajaccio kr 500 (Merk: begrenset antall).

FORBEHOLD Prisen er basert på 10-12 deltakere, dette er maks antall vi kan være på denne turen. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor på enkle, men sjarmerende herberger /refuge hvor vi må dele rom med flere (5-6 pax) og dele sanitære forhold. Varm dusj er normalt mulig, men det kan være begrenset med vann om etterspørselen etter dusj er stor. I Ajaccio bor vi sentralt på hotell 3***.  Enkeltrom er mulig på hotellet i Ajaccio (begrenset antall). Det tas forbehold om endring av de nevnte overnattingsstedene.

Dag 1 Refuge du Monte D’Oro, Vizzavone Herberge, flersengsrom
Dag 2 Gite u Fugone, Capanelle Herberge, flersengsrom
Dag 3 Relais San Petru Di Verdi, Col de Verde  Herberge, flersengsrom
Dag 4 Gite Bella Vista, Cozzano  Herberge, flersengsrom
Dag 5 Bergeries de Bassetta Herberge, flersengsrom
Dag 6 Auberge du Col de Bavella, Bavella  Herberge, flersengsrom
Dag 7  Hotel Albion 3***, Ajaccio  Dobbeltrom/enkeltrom

Måltider

(F) Frokostene på Korsika er franske og kan oppfattes som litt «lette» for oss nordmenn og består av brød, syltetøy, kaffe, te, juice. Hvis du ønsker noe mer å gå på, anbefales at du tar med små engangsbokser med leverpostei, makrell-i-tomat, spekepølse, knekkebrød osv for å supplere.

(L) I hovedsak lunsjbokser som overnattingsstedene gjør i stand. Lunsjene består i hovedsak av en pasta- eller rissalat og brød, eller en sandwich med lokal skinke o.l. Drikke ikke inkludert. Lunsjen inntas gjerne +/- 13:00, litt avhengig av hvor det passer å stoppe. Ta med snacks på turen. 

(M) Middagene består vanligvis av pasta, korsikansk suppe, gryterett og lignende Vegetarmat mulig hvis forhåndsbestilles. Drikke ikke inkludert.

Vær oppmerksom på at denne turen kan måltidene være repeterende, altså variasjonen er ikke så stor på menysiden siden vi befinner oss i fjellet og med begrenset supplering av varer. 

Reisetider/Flybilletter

Dato Strekning – direkte fly fra Oslo Tider  Fly nr  Selskap 
4/8 Oslo Gardermoen – Ajaccio/Korsika 17:10 –  20:20 DY1470   Norwegian
11/8  Ajaccio/Korsika – Oslo Gardermoen 21:00 – 23:55  DY1471  Norwegian

Alle tider er lokale tider. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Bagasjetransport. Bagasjen vil bli transportert hver dag på vandredagene så du trenger kun lett dagstursekk med det nødvendige for dagen.

Bagasje. Ta med dagstursekk. Resten av bagasjen kan pakkes i bag. Husk sovepose for bruk på herbergene.  Denne sndes også med bagasjetransporten. Det er teppe og pute på sengen, men det kan bli kjølig på overnattingsstedene på kvelden/natten selv på sommeren, så en god sovepose er viktig. Fjellstøvler som går over ankelen anbefales. Vandrestaver er det mange som foretrekker, men sørg for at de går i kofferten og ikke sendes separat. Selv om sola vanligvis skinner her, er det viktig å ha med godt regntøy.

Turleder/Guide/Gruppestørrelse. Vår guide er autorisert fjellguide på Korsika og kjenner GR20 svært godt. Han er fransk, men engelsktalende og er med på fotturen fra dag 2 til og med dag 6. Han vil lede oss trygt på GR 20 og dele sin lokalkunnskap med oss. Norsk turleder følger med på turen fra Norge. Gruppestørrelse på denne turen er maks 12 pax+ turleder og guide. Minimum antall er 10 pax.

Kart/Litteratur. Kart over området kan antakelig kjøpes på Nomaden. Boken «Tinder og banditter» anbefales. 

Valuta I Frankrike brukes Euro. Penger kan veksles bl.a. på Gardermoen. Kredittkort blir ikke alltid akseptert som betaling på småsteder i fjellet. Ta derfor med kontanter for å betale drikke til maten, suvernirer og annet.