Høyt og lavt på Madeira

/ Madeira – enhver turgåers Mekka!

Bli med på en ukes fottur i variert natur; langs Madeiras kjente levadaer (vanningskanaler), til topps på Pico Ruivo, Madeiras høyeste fjelltopp (1862 m), i vakre og bratte fjell som gir fabelaktig utsikt, her er vi over skyene! Dette er turen for deg som ønsker turer i et kupert og spennende terreng. Vi overnatter på gode hotell med bademuligheter. Turen avsluttes med et opphold i hovedstaden Funchal. Madeira er en liten øy – bare 57 km lang og 22 km bred, beliggende i Atlanterhavet vest for Marokko. Klimaet er stabilt og godt hele året og øya er kjent for sin frodige blomstring året rundt. Madeira kalles ikke uten grunn «the floating island», da det er som å bevege seg rundt i en hage!

Jeg er veldig godt fornøyd med Madeira-turen. Dagsetappene var spennende og varierte og ikke for tunge. Guiden var ypperlig og bidro med mye interessant informasjon om Madeira og naturen der. Hennes humør og energi smittet over på oss alle. Samtidig så hun hver enkelt av oss, og vi følte oss vel tatt vare på. Overnattingen var også topp. Det var interessant å bo på tre så forskjellige steder. Alt i alt en flott tur! Eva S. deltaker oktober 2015

Vanskelighetsgrad 3+

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 13 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 31.10.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

 • Avreisedato 31.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 13 490,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Gardermoen

Velkommen til Madeira, også kalt «den flytende hagen»! Ved ankomst Funchal Lufthavn blir gruppen møtt av vår representant og vår lokale fjellfører/ guide på Madeira. Transport til Porto Moniz (ca. 1 t). Installering på vårt hotell for de neste to nettene.  Orientering om turen underveis til hotellet og ved ankomst hotellet. Middag på restaurant nær hotellet.

Dag 2

Levada dos Moinhos - Porto Moniz

Guiden møter gruppen kl. 09:00, lunsjpakker deles ut og gruppen er klar for en kort transport til Santa/Ribeira Grande, turens startpunkt. Madeira har 1400 km med vanningskanaler og på ukens første vandring, følger vi Levada dos Moinhos. Å gå langs levadaer er nesten litt «trolsk» slik den grønne skogen fremstår. Vi passerer en gammel vannmølle (moinhos), som har gitt navnet til levadaen. Fra utsiktspunktet Pombais, ser vi Achadas da Cruz, Porto Moniz og Atlanterhavet. Herfra følger vi vandringsveien ned til hotellet. Porto Moniz har et deilig havbad nær hotellet, i kort gåavstand fra hotellet som egner seg for en dukkert etter tur eller før frokost i morgen! Middag på nærliggende restaurant. 

Gangtid uten pause: +/- 5 t. Turlengde: ca. 15 km.

Dag 3

Lagao do Vento, Risco, Rabacal (water falls)

Utsjekk og bagasjen gjøres klar til transport. Utdeling av lunsjpakker før avreise. Transport til Pico Gordo (ca. 1300 moh) som ligger på veien fra Porto Moniz til Paúl da Serra, like før den gamle veien tar av sydover til Calheta. Kort nedstigning langs en gammel vandringsvei til en delvis gjengrodd levada som vi følger østover mot Casa Rabacal og inn i dalføret hvor vi vandrer langs flere levadaer og gjennom områder med den opprinnelige vegetasjonen. Vi vil også se flere små fosser og vannfall på vår vandring i dag. Har du med deg badetøyet, kan du ta en rask dukkert i en av disse! Levadaen følger gjennom en kort tunnel til sydsiden. Transport over høysletten Paúl da Serra. Innsjekk og overnatting på vårt fjellhotell (850 m), for to netter. Nå fortjener du å benke deg foran peisen med et godt glass Madeira-vin! Hotellet selger flotte postkort, frimerker og kart. Buffetmiddag på hotellet. 

Gangtid uten pause: +/- 6 t. Turlengde ca. 15 km. 

Dag 4

Bica da Cana

Snacks utdeles før turstart, som i dag er direkte fra hotellet og opp til Levada de Serra. Herfra følges levadaen gjennom områder med en rekke av Madeiras opprinnelige trær og planter med utsikt over São Vicentedalen. Levadaen følger gjennom et par tunneler (700 og 1200 m lange, så husk lommelykt) til Casa Caramujo. Det er noen partier med gode opp- og nedstigninger i dag. Vi følger videre til Bica da Cana hvor en herlig BBQ og god portugisisk rødvin venter oss! Utsikt over høysletten Paúl da Serra og fjellene i øst. Etter lunsj får du to valg: Du kan velge å fortsette på Levada da Serra (1500 moh) og videre langs levadaen via Pinaculo til bilveien (1350 moh) og derfra til hotellet. Eller bli transportert direkte til hotellet. Middag på hotellet (buffet). 

Gangtid uten pause:+/-5,5/7. Turlengde: ca 15,5/18,5 km. 

Dag 5

Caminho Real / Boca da Corrida

Bagasjen gjøres klar til transport. Utdeling av lunsjpakker og en liten transport fra hotellet opp til hvor den gamle Kongeveien – Caminho Real – starter. Vi går opp til Pico Pocinha og foten av Pico Grande (1257 moh, ca 3,5 t) hvor vi inntar en snack før oppstigningen til toppen av Pico Grande (1650 m). Om du vil vente ved foten av Pico Grande eller bli med til topps, det bestemmer du! Lunsj, før vi følger ned til Boca do Cerros og Passo de Ares til Boca da Corrida (1230 moh) hvor vi blir hentet. En fantastisk dag med gode opp- og nedstigninger, som, hvis været tillater, byr på flott utsikt til fjellene og dalene rundt. Transport til vårt hotell i Funchal. Hotellet har et deilig basseng og solterrasse, og for den som kan tenke seg en god massasje for ømme muskler, har hotellet SPA-avdeling!

Gangtid uten pause: +/- 6,5 t. Turlengde ca 13,5 km.

Dag 6

Dagen til egen disposisjon i Funchal

Funchal er Madeiras hovedstad på sørkysten av Madeira, beliggende ved en nydelig havn ved Atlanterhavet og omringet av grønne fjell og dype daler. Nydelige parker overalt! Byen er hovedsetet for handel, turisme og kultur. I dag kan du nyte dagen til «gjør hva du vil!» Fra hotellet kan du enten busse eller spasere inn til sentrum av byen. Dagen kan benyttes til handling, sightseeing, her er mange spennende museer fra kunst til vin og broderi, båtturer, ta deg en tur ned i båthavnen, besøke Monte Palace, Botanisk Hage, Orkidéhagen og /eller slappe av ved et av havbadene. Vi anbefaler også en dagstur til naboøya Porto Santo med sin syv km lange og gylne sandstrand. Båtturen tar vel 2 timer og går morgen og kveld. Her kan du besøke Christopher Columbus’ hus, i dag et museum. Her bodde han før han dro ut for å oppdage verden! Lunsj ikke inkludert i dag, men på kvelden møtes vi i resepsjonen og spaserer noen minutter bort i gaten til en hyggelig, nærliggende restaurant hvor middag er bestilt (velger du Porto Santo, vil du ikke rekke middagen.)

Dag 7

Pico Ruivo (1862 moh)

Etter en deilig dag i Funchal, er vi klare for fjelltur! Utdeling av lunsjpakker før turstart. Transport opp til Pico do Arieiro (1818 moh), et av Madeiras høyeste fjell fra hvor vi har fantastisk utsikt over et flott landskap! Herfra følger vi opp og ned langs en luftig vandringsvei som slynger seg mellom og over flere av Madeiras topper fram til den høyeste; Pico Ruivo (1862 moh). Dagens tur er en skikkelig fjelltur i store høyder og med storslått utsikt, hvis værgudene tillater! Vi kan derfor få behov for varmt tøy i dag. Vi avslutter ved Acahada Teixeira hvor bussen vår venter. Transport til hotellet i Funchal hvor en dukkert i bassenget føles helt riktig. Hyggelig avslutningsmiddag med guide og sjåfør på restaurant i kveld. 

Gangtid uten pause: +/- 5t. Turlengde: ca 11 km.

Dag 8

Retur Oslo

Utsjekk. Litt avhengig av flytidene, kanskje har du noen formiddagstider til rådighet i Funchal før avreise til flyplassen. Ankomst flyplass ca. 2 timer før flyavgang. Hjemreise.    

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3+.  Fotturen anbefales for vandrere med erfaring fra turer i bratt terreng. Enkelte dager vil det være noe høydeforskjeller som krever gode knær. På turen kan det være noen svært få steder hvor de med høydeskrekk, kan synes det er bratt og litt luftig, men ingen har så langt på disse turene hatt problemer slik at de har måttet snu, da stien går på en hylle i fjellet, og er godt sikret med utvendig rekkverk og det er mye vegetasjon nedenfor. Stiene benyttes også av folk uten fjellerfaring. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly t/r Oslo –Funchal inkl. skatter/avgifter
 • 7 netter i delt dobbeltrom
 • all lokal transport
 • intern transport av bagasje
 • lokal fjellguide
 • Så godt som helpensjon slik:
 • Alle frokoster
 • 5 lunsjer (4 lunsjpakker + 1 BBQ) iflg program
 • Alle middager.

Ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsj Dag 6
 • Tips til guide og sjåfør
 • Alt annet som ikke står nevnt som inkludert over
 • Enkeltromstillegg kr 1595 (begrenset antall).

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis slik det fremkommer i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting

Dag 1-2  Euro Moniz (3 ***)
Dag 3-4  Hotel Encumeada (3 ***)
Dag 5-8 Four Views Monumental (4 ****)

Det tas forbehold om endring av hotell. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

 Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Flybilletter

 Avr.dato Avr.Oslo  Flynr. Flyselskap Ank. Funchal Retur dato Avr. Funchal  Flynr.  Flyselskap Ank. Oslo
31/10 11:00  Norwegian  15:05 7/11  15:50 Norwegian  21:55

Direktefly Oslo Lufthavn-Funchal. Alle tider er lokale tider. Flymat er inkludert på reisen. Vær oppmerksom på at avgangsdatoer og –tider kan endres.  Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Turleder/gruppestørrelse. Turen går uten norsk reiseleder, men ledes av en svært dyktig lokal, engelsktalende guide som har jobbet med de norske gruppene i mange år og vil følge med på turen og tar godt vare på gruppen. Gruppestørrelse minimum 10, maksimum 15 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen transporteres fra hotell til hotell. Ta med en dagstursekk til turene. Resten av tøyet/utstyret kan pakkes i koffert.

Gjennomsnittstemperatur på Madeira ligger på ca. 23 grader, men det kan være vekslende sol og regn, og i fjellet kan det være kjølig. Ta med klær for alle værtyper, også lett ulltøy. Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. På Madeira brukes Euro. Minibanksystemet er godt utbygget på Madeira og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart/Forslag pakkeliste. Et kart over Madeira deles ut ved ankomst. For bedre rutekart, anbefales kartet Madeira Tour & Trail 1:40.000, som kan kjøpes på Madeira. Sjekk også Nomaden, se http://www.nomaden.no