Foto: Josef Obergantschnig/Hurtigruten

Hurtigruten Bergen-Lisboa

/Kulturelle høydepunkter langs kysten av Europa

 • Opplev sjarmerende europeiske byer
 • Bli med på opplevelsesrike utflukter
 • Idyll i Oostende, Belle Île en fransk perle, mangfoldige Bilbao og historiske Porto
 • Reiseleder fra Escape Travel med på hele turen

Denne høstekspedisjonen byr på en spennende miks av europeiske byer. Opplev et rikt utvalg av severdigheter og ulike levemåter. Gjennom våre aktiviteter og utflukter kommer du tett på historie, kultur og tradisjoner. Vi kan love deg spennende og interessante dager både på land og når vi seiler. I tillegg til vakker natur og interessante havner, byr vår egen verdensdel på et rikt utvalg med kultur- og naturopplevelser. Bli med og oppdag Europa i et rolig tempo. Hver morgen våkner du opp i en komfortabel lugar, vel vitende om at mange spennende opplevelser venter deg.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 26 650,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.09.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
 • En tur i samarbeid med Vi over 60

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.09.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 26 650,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo-Bergen og innsjekk

Formiddagsfly fra Oslo til Bergen. Busstransport fra flyplassen til Hurtigruten MS «Midnatsol» hvor det blir innsjekk. Vi forlater Bergen kl 1800 og tar fatt på vår spennende seilas.

Foto: Berthoux/Hurtigruten
Dag 2

Vi krysser Nordsjøen

Historisk har Nordsjøen vært viktig i store deler av middelalderen og inn i moderne tid. Havet var avgjørende for vikingenes tokt og Hansaforbundets utbredelse. I mange år prøvde både nederlenderne og britene å dominere området for å få tilgang til markeder og ressurser. I dag er denne grunne nord-østlige armen av Atlanterhavet svært viktig for sjøtransporten. Leia er blant de travleste i verden, med store havner som ligger langs kysten. Nyt en dag på dekk, pust inn den friske sjøluften, se etter fugler, pattedyr, skip og oljeplattformer – alt dette er en del av den livlige Nordsjøen.

 

Dag 3

Oostende, belgiske vafler, sjokolade og japanske hager

Oostende har en 9 km lang hvit sandstrand som er et svært populært sted for lokalbefolkningen. Men byen byr også på mye mer. Besøk strandpromenaden som er Oostendes viktigste turistattraksjon. Legg turen innom det lille og travle fisketorget. Gå i fotsporene til Marvin Gaye, den amerikanske sangeren som har tilbrakt mye tid her. Opplev ditt eget personlige zen-øyeblikk i den vakre japanske hagen, Shin Kai Tei. Besøk det store Oostende kunstmuseum. Spaser gjennom de underjordiske festningsverkene i de best bevarte delene av den beryktede tyske Atlantikwall. Stå i kø for å få en stor, dampende gryte med deilig blåskjell og pommes frites, og avslutt måltidet med en belgisk vaffel, eller den berømte sjokoladen som landet har å by på. Om du ønsker, tar vi deg med på en tur til Brugge hvor du kan oppleve byens historiske sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste.

Stranden i Oostende
Dag 4

Til sjøs, vi krysser Den engelske kanal

Vi seiler gjennom Den engelske kanal, som forbinder Nordsjøen med Atlanterhavet. Dette er verdens travleste sjøvei, og her passerer daglig mer enn 500 skip. I observasjonssalongen eller på dekk kan du se skip fra hele verden. Slapp av og nyt opplevelsen av å være på sjøen, eller del dine erfaringer med andre reisende. Vi inviterer også til spennende forelesninger og samtaler.

Dag 5

Belle-Île, en fransk perle

Som navnet antyder er Belle-Ile en av Frankrikes vakreste øyer. Med sine fantastiske klipper, sjarmerende fiskelandsbyer, pastellfargede hus, grønne landskap og steinete kystlinje, har Belle-îles inspirert forfattere som Dumas og impresjonistiske malere som Monet og Matisse. Øya er en godt bevart hemmelighet i Frankrike, og nå er det din tur til å oppdage den! Byen Le Palais er ’hovedstaden’ på øya. Det ligger rundt Bassin de la Saline med utsikt til det gamle fortet, Citadelle. Bli med på en av våre utflukter, eller oppdag et av stedets mange markeder, butikker eller severdigheter.

Belle-Ile, Frankrike
Dag 6

Bilbao, sofistikert og visjonær

Bilbao ligger i hjertet av Baskerland og har med hell blandet tradisjonell baskisk kultur med en ny fremtidsvisjon. Bilbao er både sofistikert og visjonær, samtidig som den får deg til å slappe av. Denne byen er et absolutt must for design- og kulturinteresserte: Guggenheim-museet er designet av arkitekten Frank Gehry. Det tidløse undergrunnssystemet er designet av Sir Norman Foster. Samfunnshuset er designet av Philippe Starck, og listen fortsetter og fortsetter. Men her har du også Casco Viejo; Bilbaos gamleby, full av atmosfære. Her kan du rusle rundt i sjarmerende gater, besøke markedet og gå innom mange særegne butikker. I hjertet av Casco er Bilbaos opprinnelige syv gater, Las Siete Calles, som stammer fra 1400-tallet. Opplev denne fantastiske byen på egenhånd, eller bli med på en av våre utflukter.

Guggenheim-museet, Bilbao
Dag 7

Til sjøs, vi krysser Biscayabukten

Fra Portugal til Spania krysser vi Biscayabukta. Vi seiler langt til havs, uten å skimte land. Nyt den salte sjøluften, få et glimt av fugler og sjøpattedyr og lytt til den fredelige lyden fra havet. I løpet av dagen kan du høre interessante foredrag fra representanter i ekspedisjonsteamet. Kanskje får du høre om de mange kjente marineoppdragene som har funnet sted her i løpet av århundrene.

 

Dag 8

Leixões/ Porto

Fra Leixões er det en kort, men svært interessant tur til en av de siste uoppdagede europeiske metropoler: Porto. Den gamle havnen er full av historie og tradisjon, men med et moderne utseende og ny arkitektur. De kulturelle attraksjonene er så mange at alle vil finne noe de liker. Går du ned den monumentale avenue Avenida dos Aliandos, kan du se fantastiske barokke utskjæringer. Her finnes også kirker med nydelig interiør. Etterhvert kommer du til det historiske sentrum, Ribeira, med fargerike hus som vender mot elven og mange sjarmerende båter. Bli med på en tur på elven i en kopi av de gamle Rabelo-båtene og opplev den historiske byen fra elvebredden. Porto er hjembyen til portvinen, som utelukkende er laget i dette området. Bli med på en vintur gjennom dette vakre landskapet. Vi besøker en av de gamle vingårdene og smaker på portvinen før vi avslutter med et velsmakende portugisisk måltid.

 

Rabelobåter i Porto
Dag 9

Lisboa-Oslo

Lisboa var hjembyen til store oppdagere som Vasco da Gama, Ferdinand Magellan og Henrik Sjøfareren. Det er også her vårt eventyr avsluttes. Som en av de eldste byene i verden, tilbyr Lisboa århundrer med spennende historie, og byen har blitt påvirket av mange forskjellige kulturer. Her kan du rusle rundt i de historiske distriktene, eller besøke Belém-tårnet og Jeronimos-klosteret, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Lisboa er kjent for sine særegne, gamle trikker som nærmest skriker seg rundt i de smale gatene. Vi flyr hjem fra Lisboa ved middagstider.

Reisebetingelser

 

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Bergen/Lisboa-Oslo
 • Transfer flyplass-skip og motsatt
 • Hurtigrutens ekspedisjonsseiling i valgt lugarkategori
 • Fullpensjon om bord, samt kaffe-/tepakke
 • Aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Vind- og vanntett jakke
 • Flyskatter og havneavgifter pr. desember 2017
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel ved minimum 15 deltakere
 • Prisen inkluderer ikke: 
 • Valgfrie utflukter (kjøpes om bord)
 • Tips til lokale guider/sjåfører og besetningen om bord
 • Personlige forsikringer
 • Bagasjeservice
 • Enkeltlugar på forespørsel 

Om skipet: MS «Midnatsol» er dedikert til den vakre, norske sommeren. Skipet seiler langs norskekysten fra mai til september. Resten av året seiler hun i Antarktis og de chilenske fjordene. Skipet har en sterk miljøprofil og et moderne design. Interiøret er lyst og fargerikt, inspirert av de lange, lyse sommerdagene våre – noe som også reflekteres i den norske, moderne kunsten om bord. MS «Midnatsol» fikk mye oppmerksomhet da skipet var med i den NRKs dokumentarserien ”Hurtigruten 365” i 2006. På dekk 9 finner du soldekket og et boblebad. Skipet har også en to-etasjes panoramasalong forut, med store glassflater som slipper inn naturlig lys og gir en fantastisk utsikt. Bygd i 2003. Mer om MS Midnatsol finner du på
Hurtigrutens websider

Hurtigrutens ekspedisjoner går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.