Unik tur til Sør-Afrika

/ En tur i samarbeid med IMPANDE Foundation

I samarbeid med IMPANDE Foundation inviterer vi på en 15 dagers drømmereise til Sør-Afrika med tre hovedfokus:

  • Historie og kultur
  • Vakker natur og Big Five Safari
  • Norske avtrykk og filantropisk innsats

Turen er åpen for alle som har lyst til å bli med! Sør-Afrika kjennetegnes av mange spennende kontraster. Med turistblikk kan du få med deg overflaten. På denne reisen får du en unik mulighet til å trenge dypere inn i både historien og hvordan folk egentlig har det i ulike befolkningsgrupper og sosiale lag i dag.

Opplev metropolen Johannesburgs pulserende liv. Bli med på safari i den berømte Krüger-parken, – et minne for livet. Få med deg unike kåserier om Sør-Afrikas historie. Møt ungdom som viser deg den unike Zulu-kulturen gjennom dans, teater og sang. Møt Sør-Afrikas beste skolekor. Opplev spenningen i å være i St. Lucias gater der flodhesten kommer spaserende ut på kvelden. Lytt til musikken, delta selv i trommeorkesteret, bli med til lokale landsbyer hvor beboerne engasjert vil vise deg sine religiøse og folkelige tradisjoner. Få muligheten til å leve deg inn i hvordan nordmenn til ulike tider har satt sine fotavtrykk i Sør-Afrika. Det kan være hvalfangerne i Durban, misjonærene i Zululand, utvandrergruppen fra Ørsta som havnet i Port Shepstone og mange flere. Og ikke minst, du vil også få se og oppleve hvordan en liten norsk bistandsorganisasjon, IMPANDE, driver utviklingsarbeid på grasrota i UGU-distriktet i Sør-Natal.

IMPANDE er en politisk og religiøs nøytral og uavhengig norsk bistandsorganisasjon. IMPANDE betyr grasrot på Zulu-språket, og indikerer utviklingsfilosofien: Å skape vesentlig og varig endring med små ressurser. IMPANDE driver ikke nødhjelp, men støtter grasrotprosjekter med lokal forankring. Bærebjelken i arbeidet er frivillig innsats. Så langt er det blitt levert ca 30 prosjekter rettet mot å gi barn og ungdom en bedre framtid. For tiden er 14 nye prosjekt i gjennomføringsfasen. Arbeidet finansieres gjennom innsamlingsaksjoner, bedriftsstøtte, fondsstøtte og donasjoner fra enkeltpersoner.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Rolf Olsen
Reiseleder
Jon Espeland

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger