Irans høydepunkter

/ Historiens sus og samtidens liv i Iran

Vi inviterer til en opplevelsesreise gjennom deler av Iran med en reiserute som følger deler av de gamle handelsveiene mellom Europa og Asia – Silkeveien, en reise i et land med storslagne landskaper, en lang historie, varme mennesker og en lys levende nåtid.

Iran vil overraske oss, fra begynnelse til ende: Vi opplever den myldende, hektiske storbyen Teheran. Videre går ferden til noen av Irans vakreste byer – til Isfahan, til Shiraz, og til Persepolis med ruinene av de store perserkongenes festpalasser.

Historie og kultur, storslåtte landskaper, vakre byer, historiemettede ruiner, oaser i ørkenen og blomstrende hager. Her er basarer fylt til randen av eksotiske varer, kvinner i chador – og noen med nyopererte neser og fine frisyrer som stikker ut under hodetørkleet, og den eldgamle tradisjon med å vise gjestfrihet til alle – det gjør et dypt inntrykk. Persia har vært en bro mellom mange kulturer. Språket skrives i dag med arabisk skrift, men er av den indoeuropeiske familie, som hindi – og vårt eget.

Vi beveger oss i historiske områder der den ene invasjon har fulgt den annen. Persere, grekere, romere, arabere, mongoler og tyrkere har opp gjennom tidene sprøytet inn nye ideer og energi, og etterlatt seg uerstattelige byggverk og kulturminner. Kanskje vi nærmer oss sivilisasjonens røtter?

Dette er en reise for den eventyrlystne som er interessert i kultur og historie. For den som er vitebegjærlig og nysgjerrig, og som vil lære vår mangfoldige verden å kjenne.

Vær forberedt på at endringer kan skje underveis. Det er virkelig ikke mange turister som kjører landeveien gjennom Iran, men erfaring fra tilsvarende turer gjennom flere år har lært oss at dette er eventuelle anstrengelser verd. Veiene er bra, og bussene gode nok. Stedvis er vi langt utenfor turismens store hovedfartsårer – absolutt mest på godt. Det er en flott tur, blant mennesker som omslutter oss med interesse og varme, med åpne, spørrende ansikter og bankende hjerter.

Velkommen til en spennende og interessant reise! Iran vil overraske, lære oss noe, glede oss!

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger