Piran, Slovenia

Italia, Slovenia og Kroatia

/ En reise – tre land

  • Venezia, med sine kulturskatter
  • Treviso, «lille Venezia»
  • Perlende prosecco og bølgende vinmarker
  • Sjarmerende Piran
  • Kunstnerbyen Groznja
  • Ljubljana, Slovenias flotte hovedstad
  • Maleriske Istria-halvøya

En perle av en tur, hvor opplevelsene kommer tett fra begynnelse til slutt. Veneto-regionen med den magiske kanalbyen Venezia og frodige vinterrasser. Slovenia og minihovedstaden Ljubljana hvor du får både byliv og storslagen natur. Kroatias vakre kystlinje mot det krystallklare Adriaterhavet og den flotte Istria-halvøya.

Vi bor tre netter i Treviso, en meget hyggelig by med en rekke kanaler, noe som gjør at den ofte sammenlignes med Venezia. Turen avsluttes med fire overnattinger i den sjarmerende havnebyen Piran i Slovenia, med sin gamle bydel og røtter helt tilbake til antikken.

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 14 490,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 05.05.2018 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 8 dager

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 05.05.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 8 dager
  • Priser fra 14 490,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO – VENEZIA – TREVISO

Formiddagsfly direkte fra Oslo Lufthavn med Norwegian til Venezia. Ankomst Marco Polo flyplass midt på dagen hvor du møter reiseleder. Buss videre til Treviso og cirka 45 minutter senere er vi ved vårt hotell. Gamlebyen oser av sjarm, med kanaler, vannmøller, gamle vinstuer og husfasader dekorert med frescomalerier. Vi spiser velkomstmiddag på en lokal restaurant. (M)

Treviso, Italia
Dag 2

VENEZIA

Etter frokost tar vi toget til Venezia. Byen består av 118 små øyer som er bundet sammen av mer enn 400 broer. Venezia hadde sin storhetstid under middelalderen og den tidlige renessansen. De mange storslåtte palassene ble oppført av venetianske kjøpmenn som tjente seg rike på handelen.

Venezias høydepunkt, Markusplassen står på programmet. Napoleon kalte piazzaen «verdens vakreste salong» og han hadde rett. Markuskirken, kampanilen og Dogepalasset rammer inn piazzaen som en varm stue. Dogepalasset med sukkenes bro ble bygget i det 10. århundre og er sammen med Rialtobroen en av Venezias mest kjente landemerker. Etter felles lunsj er det tid på egen hånd for å ta inn byens stemning. Retur til Treviso sen ettermiddag. Kvelden til egen disposisjon. (F, L)

Venezia
Dag 3

CONEGLIANO OG VALDOBBIADENE – PROSECCO

Vi følger i proseccoens spor. Prosecco er navnet på den grønne druen som den musserende vinen lages av. Den foredlede druen tappes i tre grader av bobler, fra tranquillo med nesten ingen bobler til spumante som har bobler som tradisjonell musserende vin. Midt imellom finner du frizzante, som er betegnelsen for perlende vin.

Området består av et flott bakkelandskap som preges av sine mange vinmarker og avbrytes kun av de hyggelige, små landsbyene som er drysset ut over landskapet. Vi besøker den lille byen Conegliano, her ligger Italias første vinskole, Scuola Enologica, som ble grunnlagt i 1876. Tid til å utforske byen og lunsj på egen hånd. Turen fortsetter til en lokal vingård hvor det blir smaking før vi reiser tilbake til hotellet. Middag på en lokal restaurant i Treviso. (F, M)

Valdobbiadene
Dag 4

TRIESTE – PIRAN I SLOVENIA

I dag venter Slovenia – et vakkert, lite land som ligger mellom Italia og Kroatia.

På veien dit besøker vi Trieste, en by som er helt omgitt av Slovenia og som nesten ikke har tilhørighet til resten av Italia der den ligger før seg selv mot øst. Her har Østerrike og Habsburgerne hatt innflytelse på utformingen. På 1300-tallet overga byens innbyggere seg til hertug Leopold III, etter å ha ligget i krig med Venezia i lang tid. Fra midten av 1800-tallet til 1918 var byen en del av Østerrike-Ungarn og var et yndet sted for kunstnere og forfattere. Vi får en kort byvandring og litt tid på egen hånd. Buss videre til Slovenia og Piran, hvor vi bor i fire netter. Piran er kanskje den aller koseligste av Slovenias kystbyer, der den ligger på en halvøy ved Adriaterhavet. Kveldens middag inntar vi på en lokal restaurant i Piran. (F, M)

Dag 5

FRIDAG

Dagen til egen disposisjon for å utforske området, kanskje ta lokalbussen til nabobyen Portoroz. Piran har beholdt mye av sin middelalderstruktur, med trange gater og små fargerike steinhus bygget tett i tett. Bymuren mot fastlandet ble flyttet hele tre ganger for å gjøre plass til den økende populasjonen. For den som ønsker finnes det gode muligheter for sol og bad. Reiselederen kommer gjerne med forslag. Om kvelden møtes vi til felles middag. (F, M)

Dag 6

GROZNJA I KROATIA

Vi starter dagen med museumsbesøk hvor vi lærer om den mange hundre år gamle tradisjonen av saltutvinning. Saltet var en av grunnene til at Piran vokste og blomstret. Et nytt land venter – det vakre nabolandet, Kroatia. Turen tar oss til Istria-halvøya, kjent for sin flotte natur. Dagens utfluktsmål er den hyggelige middelalder- og kunstnerbyen Groznja. Ikke nok med at det bor mange anerkjente og blivende kunstnere her, byen er full av koselige gallerier og atelier. Den historiske arven er også synlig, her finnes gamle kirker, fort og palasser. Etter felles lunsj er det tid å spasere i Groznjans smale gater og til å kjenne på den kreative stemningen. Middag på egen hånd i Piran. (F, L)

Kunstner i Groznja
Dag 7

LJUBLJANA

I dag reiser vi til Ljubljana, en busstur på cirka en og en halv time. Byen har ikke fullt 300 000 innbyggere og er en av de minste hovedstedene i Europa. Gamlebyen med sine brosteinsgater, lampeposter, ornamenterte bygninger og broer gjør at den ofte sammenlignes med Praha og Krakow. Magasinet Reiselyst kåret i 2015 Ljubljana til Europas vakreste og mest undervurderte by. Vår lokalguide tar oss med på en byvandring hvor vi blir bedre kjent med Slovenias flotte hovedstad. Deretter er det tid på egen hånd til å finne en hyggelig lunsjrestaurant, hvile beina og nyte byen. Vel tilbake i Piran blir det felles middag. (F, M)

Ljubljana
Dag 8

PULA – HJEMREISE

Formiddagen på egen hånd, før vi forlater hotellet og setter kursen mot Kroatia. Vi stopper i Bale hvor det blir besøk på olivenolje-fabrikk og smaking av de edle varene. Produksjonen av olivenolje i Istria begynte for flere tusen år siden. I dag produserer området en av de beste olivenoljene i verden takket være dens smak, duft og farge.

Turen fortsetter til den største byen på Istria-halvøya. Pula har en rik historie som er over tre tusen år gammel og her finnes utallige romerske monumenter og byggverk. Vi går en tur gjennom gamlebyen før vi spiser felles middag. Deretter kjører vi til flyplassen, vårt fly har avreise på kvelden og ankommer Oslo ved midnatt. (F, M)

Pula, Kroatia

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

  • Fly Oslo-Venezia på utreisen og Pula-Oslo på returen
  • Skatter og avgifter pr. sep. 2017
  • Transfer flyplass-hotell t/r
  • Busstransport ifølge programmet
  • Tre netter på Hotel Continental 4* med frokost
  • Fire netter på Hotel Piran 4* med frokost
  • To lunsjer
  • Seks middager
  • Vin og vann er inkludert til lunsj dag 6 og til middag dag 1, 4, 5, 7 og 8
  • Utflukt til Venezia
  • Proseccotur med smaking
  • Besøk i Trieste
  • Utflukt til Groznja
  • Byvandring i Ljubljana
  • Olivenoljesmaking
  • Besøk i Pula
  • Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet 

PRISEN INKLUDERER IKKE

  • Avbestillings- og reiseforsikring
  • Tips til lokale guider og sjåfører

OM HOTELLENE

TREVISO

HOTEL CONTINENTAL 4*
Hotel Continental ligger midt i Treviso sentrum. Rommene har klassisk innredning, tregulv, klimaanlegg, satellitt TV, mini bar, safe, gratis Wi-Fi og bad med hårtørrer. Strykeutstyr er tilgjengelig uten ekstra kostnad.

Du kan lese mer om hotellet her

PIRAN

HOTEL PIRAN 4*
Hotel Piran ligger rett ved sjøen i det historiske sentrum, kun 100 meter fra Tartini-plassen, og nær stranden. Rommene har klimaanlegg, satellitt TV, mini bar, safe, gratis Wi-Fi og bad med hårtørrer.

Hotellets wellnessavdeling tilbyr forskjellige behandlinger mot en kostnad. I de varmere månedene kan du nyte den avslappede atmosfæren i baren på taket med utsikt over Piran og Adriaterhavet.

Du kan lese mer om hotellet her