Villa Rufolo i Ravello

Italienske perler langs Amalfikysten

/ en av Italias vakreste kyststrekninger

 • Bo midt i Sorrento
 • Napolis sjarmerende kaos
 • Pompeiis tidløse gater
 • Kjøretur langs den legendariske Amalfikysten
 • Pizzakurs, mozzarellafarm og vinsmaking

Bli med på en reise til Sorrentohalvøya og den spektakulære Amalfikysten. De pastellfargede husene er nærmest limt fast på klippen som stuper ned i Middelhavet. Vi bor i sentrum av Sorrento, kjent for sine appelsin- og sitronplantasjer i terrasser oppover fjellsidene. Gå langs Pompeiis tidløse gater og se de godt bevarte bygningene. Vandre nedover Napolis smale gater der klessnorene strekker seg fra vindu til vindu og pryder strøket med fargerike plagg. Nyt det italienske kjøkken med ferske, lokale og smakfulle råvarer.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Unni Forberg

Avreiser

 • Avreisedato 26.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 7 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Napoli og Sorrento

Morgenavgang med Lufthansa fra Oslo via München eller Wien til Napoli. Vi ankommer flyplassen ved lunsjtid. Buss videre til Sorrento og cirka en times tid senere er vi ved vårt hotell i sentrum av Sorrento. Byen med panoramabeliggenhet ved havet byr på sør-italiensk atmosfære, vakre bygninger, blomsterprydete piazzaer og koselige, trange smug. Lukten av sitroner, appelsiner og ikke minst duften av det italienske kjøkken er noe man ikke kan gjenskape et sted utenfor Italia. Det blir tid til å slappe av eller ta en spasertur i nærområdet, før vi møtes til felles velkomstmiddag på hotellet. (M)

Sorrento
Dag 2

Napoli

Etter frokost tar vi toget til Napoli, Italias tredje største by og hovedstad i regionen Campania. Byen har en rik historie og mektige tradisjoner innen kultur, kunst og mat. Det sies at pizzaens fødested var her. Napoli har verdens eldste og fremdeles aktive operahus. Vi opplever byen både til fots og med t-banen, Metropolitana. En rekke kunstnere har utsmykket flere av byens stasjoner, disse oppleves som små kunstmuseer. Til lunsj får du prøve ekte italiensk «street food». Dette er et internasjonalt begrep om typiske vogner eller boder hvor maten som blir servert spises stående. Om ettermiddagen reiser vi tilbake til Sorrento. Kvelden på egen hånd. (F, L)

Napolis smale gater der klessnorene strekker seg fra vindu til vindu og pryder strøket med fargerike plagg
Dag 3

Pompeii

Turen i dag går til et av Sør-Italias høydepunkter, Pompeii. Den antikke byen som ble begravet da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd 24. august år 79. e.Kr. Dekket av et tykt lag av pimpestein og aske, ble det meste bevart akkurat slik det var da innbyggerne ble overrasket av den varme askestrømmen. I Pompeii får vi et fantastisk innblikk i det romerske liv som det ble levd i det 1. århundre. e.Kr. Vi vandrer langs gater og torg, ser bolighus, de romerske badene, teatrene og villaene. Felles middag på hotellet om kvelden. (F, M)

Statue av Apollo, Pompeii
Dag 4

DAG TIL EGEN DISPOSISJON

I dag kan du velge å ta en rolig dag i vakre Sorrento eller utforske området på egen hånd. Reiselederen kommer gjerne med forslag. Om kvelden får du innføring i pizzalagingens hemmeligheter før du setter i gang og lager din egen italienske pizza. (F, M)

Dag 5

mozzarella og vinsmaking

Etter frokost kjører vi sørover til provinsen Salerno. Dagens første stopp er på en bøffelmozzarella-farm. Mozzarella er en av Italias mest tradisjonelle og utbredte varer. Ostens historie går flere århundrer tilbake, og inngår stadig som en naturlig del av det italienske kjøkken. I dag blir mesteparten av mozzarellaen produsert av kumelk da bøffelmelk er en kostbar og mindre tilgjengelig råvare. Det blir omvisning, smaksprøver og lunsj. Deretter går turen til en vingård hvor vi nyter smaksprøver på de edle dråpene. Vi returnerer mette og fornøyde tilbake til Sorrento. Kvelden er til egen disposisjon. (F, L)

Caprese - mozzarella, solgylne tomater og fersk basilikum
Dag 6

Amalfikysten

Len deg tilbake og la deg forføre av den legendariske og nydelige kyststrekningen med uslåelig utsikt. Her ligger små romantiske byer som perler på en snor, alle med sitt eget spesielle preg. Duse pastellfargede hus klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i Middelhavet. Vi besøker hovedbyen Amalfi som har gitt denne kysten sitt navn. Her går vi en tur i snirklete middelaldergater og ser nærmere på den hyggelige byen med den flotte St. Andreas-katedralen, også kalt Duomo di Amalfi. Det blir tid til å oppleve Amalfi på egen hånd før turen går videre til den sjarmerende fjellbyen Ravello. Byen ligger høyt oppe på klippene og herfra er det en fantastisk utsikt over Salerno-bukten. Under sin storhetstid bodde det mer enn 25.000 mennesker her, men i dag er innbyggertallet bare 2500. Mange av de forrige århundrenes store kunstnere, forfattere og statsmenn har besøkt Ravello, også vår egen Edvard Grieg elsket stedet. Tilbake i Sorrento inntas middagen på hotellet. (F, M)

Villa Rufolo i Ravello
Dag 7

Hjemreise

Etter frokost og utsjekking kjører vi mot flyplassen. Lufthansa har avgang ved lunsjtid. Det er et flybytte underveis og vi ankommer Oslo Lufthavn sen ettermiddag. (F)

Deilig italiensk gelato

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo-Napoli t/r
 • Flyskatter og avgifter pr. sep. 2017
 • Transport flyplass – hotell t/r
 • Seks netter på 4* hotell inkludert frokost
 • Fire middager
 • En «street-food» lunsj
 • Besøk på bøffelmozzarella farm med lunsj
 • Vinsmaking
 • Utflukter og inngangsbilletter i henhold til program
 • Lokalguider
 • Reiseleder fra Escape Travel

Prisen inkluderer ikke

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

OM HOTELLET

HOTEL MICHELANGELO 4*
Et hyggelig hotell i sentrum, på gaten Corso Italia, kun noen hundre meter fra det sentrale torget og alle Sorrentos hyggelige gågater med kafeer og spisesteder. Det er gangavstand til stranden. Hotellet har takterrasse, utendørsbasseng som er åpent fra tidlig mai til slutten av september. Rommene har klimaanlegg, TV, minibar, safe og telefon. Bad med dusj/badekar og hårføner. Gratis Wi-Fi i lobbyen og mot en avgift på rommene. Rom med balkong mot tillegg. 

Les mer om hotellet her