Gylden jul i «Den evige stad»

Jul i vidunderlige Roma

/ Buon Natale

Hvem har sagt at julen må være hvit? Gjør den gylden, opplev julen i det fine vinterlyset, gult som av rav, som kaster lange skygger i Romas gater midtvinters. Roma er mer enn bare en by, Roma er en hel verden. Opplevelsene står i kø, her finnes alt av kunst, historie, shopping og matkultur. Roma er byen man må besøke en gang – og så stadig vende tilbake til! Byen går en i blodet, den setter seg i bena.

«Ikke snø, ikke issvuller. Men saftig, grønt gress i parkene. Det kan komme en skur, men oftest en høy, dyp-blå himmel over det hele. Roma er en by for seg, jul i Roma er noe helt spesielt.»

Last ned reiseprogram
 • Guidede vandringer er inkludert
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.12.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Vi gjentar suksessen!

Vi gjentar suksessen. Våre små grupper i Roma i julen de siste årene har hatt stor glede av oppholdet. Sammenhold og felles utforsking, men også tid på egenhånd. Juleaftens middag i jødekvarteret tett ved den gamle synagogen og Skilpadde-fontenen, midnattsmesse i Himmelalterkirken, virkelig orkesterplass under pavens juledagstale på Petersplassen med sveitsergarden og hele guttemusikken, julekrybbesafari til utallige kirker, julemarked på Piazza Navona, små konserter i bortgjemte lokaler, og i noen større. En tur til Romas gamle havneby Ostia, til Via Appia og katakombene eller til domkirken i Orvieto i Umbria? Vi har tid!

Vi bor utmerket på Hotel Romanico Palace, bra standard, rent og pent, ikke to rom er like, et par kvartaler fra den fasjonable Via Veneto, kanskje den mest berømte av Romas gater, udødeliggjort i Fellinis klassiske film, «La Dolce Vita». Litt falmet? Fremdeles flott med butikker, hoteller og barer, og vil trolig være fint illuminert til ære for høytiden. Hotellet ligger 150 meter fra museene i parken i Villa Borghese og fire hundre meter fra Den spanske trapp og den fine butikkgaten Via Condotti, motehusenes hovedgate med juleshopping på høyt nivå. Syv hundre meter å gå til Fontana di Trevi og utstillingene i Quirinalepalassets staller. Roma oppleves best til fots, men det går også busser, t-bane og taxi.

Reiseleder Gunnar Skjolden har slitt mange skosåler i Romas gater

– Jeg er oppriktig glad i denne byen, sier han. Vi får med en autorisert guide på et par gode halvdags vandringer, til det historiske sentrum og til Forum Romanum. Utover dette ser jeg fram til å vise vei, finne begivenheter, sørge for tilbud om felles måltider og gi ideer til ting å gjøre på egenhånd eller sammen om gjestene ønsker. Mange har sterke bånd til julen hjemme, til familie eller egne tradisjoner. For den som ønsker jul på en annen måte, er knapt noe bedre enn å tilbringe den på reise i Roma. Benvenuti – Velkommen!

Gunnar Skjolden

Reiseleder på denne turen

Gunnar har reist verden på kryss og tvers i årevis, med lengre opphold i Nepal, Israel og Indonesia. Under mottoet «små grupper, store eventyr» reiser Gunnar til land og steder litt utenfor allfarvei. Med andre ord eventyrlige opplevelser i en liten, dynamisk og trygg gruppe.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Roma t/r med Lufthansa (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og avgifter
 • Transport med egen buss fra flyplassen til hotellet og tilbake
 • Syv netter på Hotel Romanico Palace, Via Boncompagni, 37 00187 Roma, eller lignende 4*
  hotell med frokost
 • To halvdags vandringer med guide
 • Velkomst- og avslutningsmiddag med drikke
 • Skandinavisktalende guide på utfluktene
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Måltider og drikkevarer utover de som er nevnt over
 • Tips til lokale guider
 • Lokal turistskatt, 6 euro per person per natt
 • Avbestillings- og reiseforsikring

FORBEHOLD
Prisen er inkludert kjente skatter og avgifter pr. 16. januar 2017 og minimum 20 deltakere. Vi tar forbehold vedr. økte skatter, avgifter og valutakurser, og endring av flytider. I tilfelle færre påmeldte forbeholder vi oss retten til å øke prisen noe eller i verste fall å kansellere turen. I så fall
vil beskjed bli gitt senest 30 dager før avreise. Vi tar også forbehold om ev. trykkfeil i programmet.

For spørsmål eller flere opplysninger om turen, ta kontakt med Gunnar Skjolden tlf. 24 14 94 00 gunnar.skjolden@escape.no