Julecruise på Donau

/ Wien – Dürnstein – Melk – Bratislava – Budapest

Hvorfor ikke rømme fra hele julestria – og feire julen på Donau? Besøk tre vakre europeiske hovedsteder; Wien, Bratislava og Budapest på ett og samme cruise. Tre ulike byer – med sin unike sjarm og interessante historie. I tillegg blir det stopp i hyggelige Dürnstein og besøk i det praktfulle benediktinerklosteret i Melk. Mellom byene nyter du den gode stemningen om bord.

Last ned reiseprogram
  • Helpensjon og utflukter inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 23.12.2017
  • Avreisested Oslo, Sandefjord Arpt, Stavanger, Trondheim
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 6 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO – WIEN

Tidlig morgen fly fra Oslo til Amsterdam, og derfra videre til Wien med ankomst ved lunsjtider. Fra flyplassen drar vi direkte til Rådhusplassen i sentrum av Wien. Byens eventyrlige julemarked er av mange ansett som et av de beste i Europa. Opplev stemningsfulle torg med dekorerte boder,  koselig julepynt og duft av pepperkaker, brente mandler, glühwein og lokale spesialiteter. Det  er også underholdning med sang, musikk og dans. Når sant skal sies har ikke Wien bare ett julemarked, men flere flotte markeder som er vel verdt et besøk.  De to mest kjente ligger foran Rådhuset. I tillegg er det et ved Schönbrunn-palasset, et ved Belvedere og et i det historiske sentrum av byen. Vi kjører til skipet for innsjekking på førsteklasseskipet MS River Discovery II, som skal være vårt hjem de neste fire dagene. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og mannskapet om bord. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Valgfri utflukt (ikke inkludert): Etter middag tilbys en klassisk konsert i Wien.
Klassisk konsert (1½ time) i Kursalon Wien, med noen av Wolfgang Amadeus Mozart og Johann Strauss’ (The King of Waltz) beste komposisjoner.

Dag 2

WIEN

Etter frokost om bord starter dagen med en byrundtur, hvor du blir bedre kjent med denne vakre byen. Se flere av Wiens berømte bygninger, blant annet Musikverein hvor Wienerfilharmonikerne holder sine årlige nyttårskonserter, Operaen, Hofburg-slottet og Hundertwasserhuset – bygningen uten en eneste vannrett linje som er tegnet av den moderne, men eksentriske kunstneren Hundertwasser. Det blir et stopp på Stefansplassen, hvor du kan beundre den storslåtte Stefansdomen. Ettermiddagen er til egen disposisjon. Utforsk Wien videre på egen hånd eller sammen med vår reiseleder. Sent om kvelden starter vi seilingen på Donau – og setter kurs for Dürnstein.

Dag 3

DÜRNSTEIN

Tidlig om morgenen ankommer vi Dürnstein, den hyggelige byen som ligger vakkert til i Wachau-dalen. For å bli bedre kjent, rusler vi langs bymuren til torget med utsikt over slottsruinene samt får med oss byens mange trivelige kriker og kroker. Vi runder av byvandringen med en mektig og stemningsfull orgelkonsert i den flotte kirken. Vi seiler videre gjennom det vakre landskapet i Wachau-dalen på UNESCOs liste, mens vi spiser en deilig julelunsj. Her ligger slot og klosterruiner på rekke og rad – og bærer vitnesbyrd om gamle tider.
Vi ankommer Melk, som ligger på den andre siden av elven for Emmersdorf, etter lunsj. Det kjente benediktinerklosteret troner på en høyde over Melk og regnes for å være en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er klosterkirken med sine fresker og biblioteket med sin store samling middelaldermanuskripter. Vi får en omvisning i klosteret og avslutter på terrassen, hvor det er en flott utsikt over byen Melk, den vakre Wachau-dalen og Donau. Ettermiddagen til egen disposisjon. Skipet seiler videre mot Bratislava sent om kvelden

Dag 4

BRATISLAVA

Rundt frokosttider ankommer vi Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Her tar vi en tur i land for å bli med på en byrundtur med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen der brosteinstorg og trange gater skaper den koselige stemningen. Her finner vi St. Martins-katedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongelige, det vakre rådhuset og St. Michaels-tårnet. Det blir også tid til å gå rundt på egen hand i Bratislava.
Skipet kaster loss i 16-tiden og i løpet av kvelden seiler vi gjennom Gabcikovo-slusen, den største slusen i øvre delen av Donau, bygget i perioden 1997 – 1989. I kveld varter kapteinen opp med festmiddag og dans om bord.

Dag 5

BUDAPEST

I løpet av natten har skipet lagt til kai i Budapest. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Vi blir med på byrundtur, og ser blant annet Helteplassen med minnesmerke over Ungarns falne helter og den nygotiske parlamentsbygningen. Vi får også oppleve den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Byrundturen avsluttes ved de store, flotte markedshallene som ble satt opp på 1800-tallet. Kanskje blir noen igjen for å handle litt lokale delikatesser og spaserer tilbake til skipet? Ettermiddagen til fri disposisjon. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Valgfri utflukt (ikke inkludert): Etter middag tilbys en valgfri gallakonsert i Budapest.
For tredje gang arrangeres det også i år en gallakonsert i Budapest i romjulen. Konserten finner sted i et av Budapests mest prestisjefylte teatre, Pesti Vigado i sentrum av byen. På scenen står Danube Symphonic Orchestra and Ballet Ensamble, samt solister fra Budapest Operetta Theatre. Programmet består av populære mesterstykker fra Berlioz, Brahms, Bela Bartok, Liszt og Strauss.

Dag 6

BUDAPEST – OSLO

Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører med buss til flyplassen. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam underveis. .

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreise Norge–Wien/Budapest–Norge (Oslo, Stavanger, Trondheim) med KLM
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fem netters cruise i utvendig lugar
• Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Oppgradert festmiddag med aperitif
• Kaffe og te til alle måltidene
• Ettermiddags- og kveldssnacks i salongen hver dag
• Utflukter iflg. program
• Levende musikk i salongen hver kveld
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfri klassisk konsert i Wien (kr 550 pr. person, må forhåndsbestilles)
• Valgfri gallakonsert i Budapest (kr 590 pr. person, må forhåndsbestilles)
• Evt. avreise fra 
andre byer i Norge (pris på forespørsel)
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 1 – Wien, julemarked.
Dag 2 – Wien, byrundtur. Valgfri klassisk konsert.
Dag 3 – Dürnstein, byvandring og orgelkonsert.
Dag 3 – Melk, Benediktinerklosteret.
Dag 4 – Bratislava, byrundtur med turisttog.
Dag 5 – Budapest, byrundtur. Valgfri gallakonsert.

MS RIVER DISCOVERY (4*+)
Byggeår: 2012
Lenge: 135 m
Passasjerer: 170
MS River Discovery II er et delikat førsteklasseskip.
Skipet har fire dekk (nedre, midt og øvre dekk, samt et innbydende soldekk). Fasilitetene om bord inkluderer en stor restaurant, lounge/bar, resepsjon, suvenirbutikk, bibliotek, Captains Club, heis mellom dekkene (nedre- og øvre dekk) og hydraulisk stolheis til soldekket. Gratis WIFI (med forbehold om tilgjengelighet). I skipets restaurant serveres en rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks i salongen om kvelden.
Alle lugarene er utvendige, er komfortabelt innredet, eget bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, telefon, air-­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes (såkalt fransk balkong).

TIPS
Tips er frivillig, men også vanlig praksis i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til  å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.