Julemarked i Wien

Julemarkeder langs Donau

/ Elvecruise fra Wien til Budapest og Bratislava

Lad opp til årets hyggeligste sesong med julemarkedsbesøk i ikke mindre enn tre europeiske hovedsteder. Cruiset med førsteklasseskipet MS River Disvovery II starter og ender i Østerrikes keiserlige hovedstad Wien. I løpet av cruiset går du i land i Budapest i Ungarn og Slovakias hovedstad Bratislava. I alle byene kan du bli med på byrundtur med guide – og ikke minst besøke de stemningsfulle julemarkedene og julepyntede butikkene.

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 10 490,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 02.12.2017 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 5 dager
  • Helpensjon og utflukter inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 02.12.2017
  • Avreisested Oslo, Stavanger
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 5 dager
  • Priser fra 10 490,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Tidlig morgen fly fra Oslo til Amsterdam, og derfra videre til Wien med ankomst ved lunsjtider. Fra flyplassen drar vi direkte til Rådhusplassen i sentrum av Wien. Byens eventyrlige julemarked er av mange ansett som et av de beste i Europa. Opplev stemningsfulle torg med dekorerte boder,  koselig julepynt og duft av pepperkaker, brente mandler, glühwein og lokale spesialiteter. Det  er også underholdning med sang, musikk og dans. Når sant skal sies har ikke Wien bare ett julemarked, men flere flotte markeder som er vel verdt et besøk.  De to mest kjente ligger foran Rådhuset. I tillegg er det et ved Schönbrunn-palasset, et ved Belvedere og et i det historiske sentrum av byen. Vi kjører til skipet for innsjekking på MS River Discovery II, som skal være vårt hjem de neste fire dagene. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og mannskapet om bord.
Etter middag er det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss  (ikke inkludert, må forhåndsbestilles senest 35 dager før avreise). Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Dag 2

Wien

Etter en god buffetfrokost er det transport til sentrum av Wien hvor vi skal på en bussrundtur og ser flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det eksentriske Hundertwasserhuset – bygningen uten en eneste vannrett linje laget av den moderne kunstneren Hundertwasser. Vi får også se Hofburg-palasset, Den spanske rideskolen og den vakre operabygningen. Hofburg- palasset tjente som residens for det østerrikske Habsburgdynastiet i seks hundre år og prakten, storheten og luksusen som de keiserlige omga seg med har satt sitt preg på byen. Retur til skipet for lunsj.
Mens vi spiser kaster skipet loss og seilasen på Donau begynner. Nyt en avslappende ettermiddag om bord, kanskje med en god bok i salongen?

Dag 3

Budapest

Tidlig om morgenen ankommer vi  Ungarns hovedstad, Budapest. Etter frokost er det byrundtur med lokalguide. Budapest er en av de vakreste byene i Europa. Vi kjører igjennom bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau, og får se mange av Budapests største severdigheter. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Bussrundturen ender ved Nagycsarnok, byens store Matmarkedet. Bygningen markedet ligger i er bygd i jugendstil på slutten av 1800-tallet og er en attraksjon i seg selv. Men om bygget er imponerende, er det ingenting mot den mengden av mat som møter deg når du går inn døra. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk. Med to etasjer kun dedikert til gastronomien, burde enhver matelsker finne alt hjertet måtte begjære. Dette er stedet for å finne spiselige suvenirer å ta med hjem. For de som ikke er like interessert i mat kan andre etasje være mer interessant. Her selges det ungarske suvenirer, håndbroderte duker, smykker, malte egg, glass og mye mer. Det kan lønne seg å handle her isteden for i suvenirbutikkene på Váci Utca, Budapests største handlegate, da det ofte er mye billigere.
Etter lunsj om bord skal vi besøke byens julemarked, som ligger på Vörösmarty- plassen. Mer enn hundre treboder og to utendørsscener tar over et av Budapests mest populære torg i ukene fram mot jul. Kjenn duften av nybakte, tradisjonelle honningkaker og varm, krydret vin. Ved plassen ligger det kjente bakeriet Gerbeaud hvor vinduene på fasaden i adventstiden er omgjort til en gigantisk adventskalender som teller ned dagene til julaften. Ved midnatt fortsetter skipet sin ferd på Donau med kurs mot Bratislava.

Donau, Budapest
Dag 4

Bratislava

Vi får en rolig formiddag om bord før skipet legger til kai i Bratislava, Slovakias hovedstad, etter lunsj. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen går med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen, til Bratislava slott – byens landemerke som ligger på en høyde 85 meter over Donau. Nyt den flotte utsikten over elven og byen. Deretter spaserer vi gjennom gågatene i den gamle bydelen i gotisk-barokk stil med brosteinstorg og trange gater. Her ser vi blant annet St. Martins katedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongene, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet. Nettopp her i gamlebyen ligger også byens julemarked, hvor det er mulig å gjøre gode kjøp på slovakiske spesialiteter som håndblåste glass og håndmalt keramikk. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon så du kan oppleve julemarkedet i ditt eget tempo.
Om kvelden er det festmiddag om bord, mens skipet seiler tilbake mot Wien.

Dag 5

Wien–Norge

Vel tilbake i Wien, med bagasjen full av gode opplevelser og kanskje noen julegaver, forlater vi skipet etter frokost. Transport til flyplassen og fly tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam underveis.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreise Norge–Wien/Budapest–Norge (Oslo, Stavanger) med KLM
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fire netters cruise i utvendig lugar
• Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Oppgradert festmiddag med aperitif
• Kaffe og te til alle måltidene
• Ettermiddags- og kveldssnacks i salongen hver dag
• Utflukter iflg. program
• Levende musikk i salongen hver kveld
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfri klassisk konsert i Wien (må forhåndsbestilles senest 35 dager før avreise)
• Evt. avreise fra andre byer i Norge (pris på forespørsel)
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 1 – Wien. Julemarked. Valgfri klassisk konsert.
Dag 2 – Wien. Byrundtur.
Dag 3 – Budapest. Byrundtur. Julemarked.
Dag 4 – Bratislava. Byrundtur med turisttog. Julemarked.

MS RIVER DISCOVERY II (4*+)
Byggeår: 2012
Lenge: 135 m
Passasjerer: 170
MS River Discovery II er et delikat førsteklasseskip. Skipet har fire dekk (nedre, midt og øvre dekk, samt et innbydende soldekk). Fasilitetene om bord inkluderer en stor restaurant, lounge/bar, resepsjon, suvenirbutikk, bibliotek, Captains Club, heis mellom dekkene (nedre- og øvre dekk) og hydraulisk stolheis til soldekket. Gratis WIFI (med forbehold om tilgjengelighet). I skipets restaurant serveres en rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks i salongen om kvelden.
Alle lugarene er utvendige, er komfortabelt innredet, eget bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, telefon, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes (såkalt fransk balkong).

TIPS
Tips er frivillig, men også vanlig praksis i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.