Kajakk i Kroatia

/ De vakre Elafiti-øyene

Noen mener den beste måten å oppleve kysten av Kroatia på er fra kajakken, og det tror vi dem på! Så det er nettopp hva vi skal gjøre på denne aktivitetsturen langs deler av Kroatias fantastiske kyst – her skal vakre øyer og krystallklart vann nytes til fulle!

Elafiti er en øygruppe i Adriaterhavet, beliggende nordvest for Dubrovnik. Gruppen består av flere øyer, men kun tre av disse er bebodd hele året, blant annet Lopud og Sipan hvor vi skal ha tilhold gjennom uken. Overnatting i alt fra hyggelige B&B til et deilig hotell, sykkeltur på øya, en herlig bondegårdsmiddag og et besøk i Dubrovnik er helt klart blant høydepunktene!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 790,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.08.2017 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Vera Sletto

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • Avreisedato 09.06.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 790,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fra Dubrovnik til øya Lopud

Vi flyr direkte fra Oslo til Dubrovnik. Fra flyplassen reiser vi til Dubroviks vakre gamleby hvor vi får oppleve de sjarmerende, brostensbelagte gatene og høre byens fascinerende historie. Guiden tar oss med til hovedgaten Stadun, Onofrio-fontenen, Sponza-palasset, Dubrovniks vakre katedral, Rector-palasset som en gang var hovedsenteret i republikken Dubrovnic, og den gamle havnen. Med andre ord, den helt rette start på vårt opphold! Gjett om det etter denne runden smaker med lunsj på en lokal restaurant!

Gode og mette kjører vi til havnen, herfra tar vi ferjen til øya Lopud hvor vi blir møtt av våre guider. Her fordeles gruppen i hyggelige familiedrevne B&B for de fire neste nettene. Disse ligger i gangavstand til hverandre, og både frokost og måltider for øvrig spiser vi felles. (-/L/M)

Dag 2

Vår første dag med kajakk!

Etter en god frokost, er vi klare til å hoppe i kajakken! Det vil si, først får vi en innføring og instruksjoner fra våre kajakkguider inne i den beskyttede bukta. Etter instruksjonen padler vi til sandstranden Sunj som ligger på motsatt side av øya. Her blir det også tid til å slappe av, lunsje og bade! På ettermiddagen går vi tilbake til Lopud og utforsker øyas stier mens vi nyter den fantastiske utsikten.  (F/-/M) 7,5 km, ca 3 timer

Dag 3

Vi padler fra Sunj Beach til øya Kolopec

Etter frokost varmer vi opp ved å gå til Sunj Beach hvor vi starter padlingen til Kolocep – øya som byr på den mest dramatiske kystlinjen i Kroatia. Fra yttersiden lar vi oss imponere av bratte klipper med furutrær som toucher krystallklart vann, huler og grotter. På innsiden av klippene finnes to strender og et par små fiskelandsbyer Grnje og Donje Celo. Her blir det litt tid til å nyte det herlige vannet og utforske øyas grotter. Lunsj spiser vi på en tradisjonell fiskerestaurant (vegetar- og kjøttretter er også mulig å få). På ettermiddagen padler vi tilbake til Sunj Beach. (F/L/-) Ca 16 km/4 timer

 

Dag 4

Dagen til «gjør hva du vil»

Slapp av på stranden, utforsk øya og nyt den fantastiske utsikt enover Elafiti-øyene! Uansett valg, tidlig kveld skal vi til en lokal gård for middag. Det tar 45 minutter å gå til gården, men belønningen venter: En herlig kroatisk middag bestående av organiske produkter, rett fra gårdens egen avling. Kan det bli mer kortreist? (F/-/M)

Dag 5

Vi padler fra Sunj Beach til Sudjuradj på øya Sipan

Etter frokost sjekker vi ut og gjør bagasjen klar til transport. Vi starter dagen med en liten gåtur til Sunj Beach fra hvor vi padler til Sipan, den største og mest befolkede av Elafiti-øyene. Her passerer vi Lopuds indre kystlinje. Dets milde vinter-klima, ideelle beliggenhet og fruktbare og fjellrike dal ligger mellom to rygger av sandsten, og er en utfordring for enhver besøkende. Mye av øya er overgrodd av middelhavs maquis, men er også rik på olivenlunder og vinmarker. Den sjarmerende fiskerlandsbyen Sudjuradj vil overraske deg med sine tradisjoenelle sandstens-hus og slott fra renessanse-tiden. Etter lunsj lar vi kajakkene bli igjen og tar bussen til Sipanska Luka. Vår bagasje er  i mellomtiden fraktet til vårt hotell i Sipanka Luka på øya Sipan. (F/L/-) 14 km/3-4 timer

Dag 6

Sykkeltur i dag på Sipanska Luka – Sudjuradj

Nye opplevelser står i kø når vi i dag skal oppleve øya fra sykkelsetet! Vi passerer områder med olivenlunder og vinmarker hvor naturen og de historiske bygningene anses som unike. Sipan har en fascinerende historie som omfatter både pirater, aristokrater og erobrere og inkluderer borger, herskapelige sommer-residenser, et kloster og et utall kirker i renessanse- og barokkstil. Vi besøker slottet Stjepovic Skocibuha og lærer om livet på øya på 1500-tallet. Dagens lunsj inntas på en lokal gård hvor familien Dnicic produserer sin egen vin og olivenolje. Du får smake tradisjonelle kroatiske spesialiteter og deres gode, fyldige rødvin! På ettermiddagen setter vi kurs tilbake til Sipanska Luka på sykkel. (F/L/-) Etappe: 10-14 km

Dag 7

Kajakk fra Sudjuradj til øya Ruda

Uken går fort i godt selskap, og i dag er det vår siste dag med padling når vi skal fra Sudjuradj til Ruda. Her opplever vi nydelige grottelandskap og øya Ruda med sitt Middelhav-terreng. Selvsagt blir det en svømmetur, og vi besøker Green Cave før vi fortsetter vår padling langs innersiden av øya Sipan hvor vi utforsker dens fascinerende kystlinje. I dag lunsjer vi på en restaurant som byr på den mest fantastisk utsikt. Etter lunsj padler vi tilbake til Sudjuradj og busser tilbake til Sipanska Luka. Vi møtes til hyggelig avslutningsmiddag i kveld og det er tid for å oppsummere ukens ferieopplevelser og – minner. (F/-/M) 16 km/4 timer

Dag 8

Hjemreise

Etter frokost tar vi fergen til Dubrovnik før transport til flyplassen. Takk for en herlig uke!

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-Dubrovnik med Norwegian
 • Overnatting i delt dobbeltrom, se «overnatting»
 • Alle frokoster
 • 4 lunsjer
 • 4 middager
 • All lokal transport ihht program
 • Bagasjetransport mellom Lopud og Sipan
 • Fergebilletter
 • Inngang og guidet tur Sudjurar-Skocibuha slott
 • Guidet tour i Dubrovnik
 • Kajakkleie inkludert sprayskjørt og redningsvest
 • Leie av sykkel på Sipan
 • 2 kajakkguider
 • Norsk turleder
 • Lokale skatter og avgifter pr dato.

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Ikke inkludert

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Drikkevarer
 • Tips  til lokale guide og annet
 • Måltider og annet som ikke står nevnt som inkludert over
 • Tillegg enkeltrom kr 2250,- (begrenset antall, må bestilles ved påmelding).

Vanskelighetsgrad: Dette er en tur for nybegynnere, se beskrivelse av dagens etapper i programmet. Mer erfarne padlere må rette seg etter nivået på de som er nybegynnere. Du må kunne svømme, være i normalt god fysisk form og vant til å være i bevegelse. Kajakkpadling er vær- og vindavhengig, så skulle været tilsi det, kan programmet bli endret, men her det nok av spennende ting å finne på!

BESTILLING OG BETALING Ved bestilling må navnet oppgis som i passet. Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris. Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv feri enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi overnatter på enkle, men trivelige overnattingssteder. Vi bor 4 netter i B & B på øya Lopud og 3 netter på hotell 3*** på Sipan. Vi tar forbehold om at overnattingssteder kan bli endret. Når vi bor i B & B må vi beregne å dele oss på et par-tre overnattingssteder, men de er nært beliggende og vi spiser alle måltider sammen. Dersom den reisende har bestilt delt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Guide/gruppestørrelse. Lokale, engelskspråklige guider følger med på turene. De vil gi instruksjon om padling og guide oss trygt i kajakkene.  Norsk turleder følger også med på turen. Hans/hennes oppgave er å følge deltakerne på reisen og bidra med hjelp hvis det måtte trenges underveis på turen. Gruppestørrelse: Min. 14 deltakere, maks 18. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Klima/værforhold. Kroatia kan besøkes hele året, og tidlig høst er meget behagelig.

Bagasje/klær/utstyr. Bagasjen transporteres fra Lopud til Sipan. Ta med lett dagstursekk. Resten kan pakkes i koffert. Middagsantrekket behøver ikke være pyntet. Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.

Valuta. I Kroatia brukes Euro. Penger kan veksles bl.a. på Gardermoen. Ikke regn med å kunne betale med kredittkort på små steder utenom de større byen. Det er derfor nødvendig å ha nok kontanter for å betale drikke og dine personlige utgifter.