Den kinesiske mur

Kina

/ Beijing og Shanghai

Kina er alt og har alt. Kultur og tradisjon står sterkt samtidig som utviklingen går med full fart fremover. Kina er et enormt spennende land, der historie og kultur går hånd i hånd sammen med det moderne. Det er landet der ting skjer og hele verden følger med dem med ærefrykt. Men landet er så visst et eventyr i seg selv. Fra den imponerende kinesiske mur til Beijings storbyfølelse blandet med nostalgi fra svunne tider og utallige severdigheter. Kontrastene blir store når vi bytter landskap til Shanghai. Her møter vi en hypermoderne, pulserende metropol der «money talks». Men la deg overraske av gamlebyen, der kontrastene igjen må trekkes frem. For slik er Kina – umulig å putte i en bås.

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 12 950,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 10.11.2017 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 10 dager
  • Reiseleder fra Norge

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 10.11.2017
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 10 dager
  • Priser fra 12 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Norge

Avreise fra Oslo via København til Beijing med SAS.

Dag 2

Beijing

Vi ankommer Beijing om morgenen. Vår lokale guide møter oss på flyplassen og gir en liten orientering på bussen på vei til vårt første møte med det lokale kinesiske kjøkken. Først besøker vi  Himmelens tempel hvor keiserne i Ming og Qing dynastiet gav offergaver til værgudene i håp om å få en god høst. Etter besøket i tempelet sjekker vi inn på hotellet.

Det blir felles middag på kvelden. (L/M)

Dag 3

Beijing

Vi starter dagen i Beijing med å besøke den symbolske samlingsplassen Tian´anmen, Den himmelske freds plass, som formann Mao utvidet til verdens største åpne plass i 1951. Vi fortsetter med omvisning i Den forbudte by, keiserpalasset, som ble bygget tidlig på 1500-tallet. Mesterverket ble i 1987 satt på UNESCOs liste av verdens kulturarv. Etter lunsj fortsetter vi med besøk til et Hutong boligområde. Her finner vi smale gater og tradisjonelle hus fra Ming og Qin dynastiet. Vi tar en sightseeing i området på rickshaw og besøker en av familiene som bor der. Vi spiser lunsj og tar en liten ”pause” i et tehus. Der får vi høre om teens rolle i Kina og lærer oss å tilberede kinesisk te. (F/L)

Dag 4

Beijing

I dag skal vi til den kinesiske muren. På veien stopper vi ved et messing- og kobberverksted der et tradisjonelt kunsthåndverk blir lagd, Cloisonné. Vi tar også en spasertur gjennom Åndenes allé hvor de tidligere keisere ble båret gjennom til sitt gravsted. Etter lunsj kjører vi mot den kinesiske mur ved Badaling. Dette er selve symbolet på Kinas 5000-årige sivilisasjon som strekker seg mer enn 6000 km fra Kina-havet til grensen mot Tibet. Å stå på denne historiske muren er absolutt en opplevelse for livet. (F/L)

Dag 5

Beijing

I dag skal vi besøke Sommerpalasset som ligger nordvest i Beijing. En promenade gjennom Sommerpalassets fantastiske hage, bygget i Qing dynastiets tid for keiser og keiserinner, vil bringe oss tilbake til fortidens Kina. Vi spiser lunsj i Sommerpalasset og tar deretter en tur innom området for de Olympiske Lekene i Beijing 2008Om kvelden får vi se en fantastisk Kung Fu forestilling(F/L/M)

Dag 6

Beijing – nattog til Shanghai

Fri aktivitet. Etter middag tar vi nattoget til Shanghai. Sovekupé med 4 personer i hver kupé. (F/M)

Dag 7

Shanghai

Vi ankommer Shanghai tidlig morgen. Vi sjekker inn på hotellet og spiser frokost ved hotellet. Etter frokost blir tid på egen hånd. Senere på kvelden spiser vi middag og nyter en forestilling med kinesisk akrobatikk, en oppvisning som kan ta pusten fra en. (F/M)

Dag 8

Shanghai

I dag skal vi bli bedre kjent med verdensmetropolen Shanghai. Vi nyter landskapsarkitekturen i Yu Yuan-hagen som ble bygget i 1577 og hvor stilarten er hentet fra Ming og Qing-dynastiet. Det var finansministeren i Sichuan provinsen under Ming-dynastiet, Pan Yunduan, som opprinnelig bygget hagen til sine gamle foreldre. Shanghais gamleby gir et godt tilbakeblikk på hvordan det var før i kolonitiden. Vi tar turen innom en cashmere produsent hvor det gis mulighet til kjøp av silke/cashmere. I Jade buddhatempelet finner vi utsøkte Buddha statuer i hvit jade fra Burma.

Om kvelden avslutter vi dagen med en båttur på Huangpu elven. Lunsj og middag er inkludert. 

(F/L/M)

Dag 9

Shanghai

Fri aktivitet. Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag. (F/M)

Dag 10

Shanghai – Oslo

I dag er det hjemreisedag. Vi drar til flyplassen etter frokost. Avreise fra Shanghai via København til Oslo med SAS. (F)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreise Oslo–Beijing, Shanghai–Oslo med SAS
• Alle flyskatter
• Nattog Beijing–Shanghai, i firemanns soft sovekupé
• Overnattinger i dobbeltrom på firestjernes hoteller med frokost
• Transport, utflukt med guide og inngangsbilletter iht. program
• Måltider spesifisert i programmet
• Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Visum til Kina kr 1050
• Enkeltromstillegg kr 3250
• Tips til lokale guider og sjåfører
• Avbestillings- og reiseforsikring

Det tas forbehold om endring av program og pris som følge av valutakurser, fly- og transporttariffer, samt uforutsette skatter og avgifter som vi selv ikke er herre over.