Kontrastfylte Japan

Vakkert – historisk og moderne

I få land møtes kontraster som i Japan. En aldrende befolkning – og flirende jenteklasser på tur, nærmest utopisk hightech – og krokete bakgater med lave trehus, minimalistiske blomsteroppsatser og glitrende forgylte templer, haver dekorert med fint raket singel og en sten her og der – og høyhastighetstog i særklasse. Praktfulle tresnitt og vill tegneseriekultur. Vi overveldes, og ser at dette går opp i en høyere enhet. Sånn er Japan, og vi skal oppleve det med alle sanser åpne.

Fortiden hilser fremtiden. Her møtes de, og forenes. Japan har lange tradisjoner med å absorbere utviklede kulturer fra det asiatiske kontinentet fra riktig gammelt av. Allerede for 1500 år siden begynte japanerne å ta til seg fremmede livsformer, buddhisme fra India og konfusianisme fra Kina. For halvannet hundre år siden begynte de a ta opp i seg elementer fra vestlig kultur. Japanerne har valgt ut og assimilert disse kulturelle impulsene og brukt dem til å legge nye dimensjoner til sin egen kultur, som opprinnelig var preget respekt for forfedrene og tro på kreftene i naturen og fruktbarhetskult i shintoismen, «gudenes vei». Denne utrolige harmoni mellom raffinement og orientalske elementer smeltet sammen med det siste innen teknologi og ofte ultra-moderne urban livsstil er tegn på en lang og dyp historie og kulturell trygghet.

Vi begynner i Kyoto, Japans hovedstad gjennom mer enn tusen år, uten tvil en av de fineste byene i Asia. Kyoto har 17 steder på UNESCOs verdensarvliste, et skattkammer av kunst og tradisjonell arkitektur, med japansk livsstil i smågater bak de glitrende fasadene. Før Kyoto var Nara Japans hovedstad, en slags kulturens vugge. Vi bor 5 netter i Kyoto og gjør dagsturer i byen og omegn. Litt lenger sør, ved Innlandshavet, ligger portalen på Miyajma-øya, som et japansk ikon. Vi besøker også Fredsparken i Hiroshima. I hjertet av Honshu-øya, i de naturskjønne japanske alper besøker vi tradisjonelle byer i et landskap av fjell, kilder og elver. Vi avslutter med noen dager i sensasjonelle Tokyo, der vi skal ha tid til å se de viktigste høydepunktene og noe shopping – og en tur til den barokke tempelbyen Nikko. Det er vår og løvsprett!

Last ned reiseprogram
  • Fyldig rundreise
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger