Korsika – fra fjell til hav

Korsika – fransk øy, men med en spennende touch av Italia. Fotturen byr på noen av Korsikas vakreste naturopplevelser!  Vi starter i Corte, selve «hjertet» av øya både hva beliggenhet og historie angår, og ender ved Middelhavet, i Porto ved den vakre Gulf of Porto. Fotturen tar oss gjennom Niolu regionen med sine små landsbyer, enkelte steder krysser vi innom GR20. Korsika er kjent for sine naturlige svømmebasseng, de krystallklare kulpene som vi passerer flere av gjennom uken og som innbyr til en frisk dukkert! Overnattingsstedene våre er små og hyggelige hoteller, og vi har bagasjetransport alle dager. Turen avsluttes med et døgn i den lille «storbyen» Ajaccio, Napoleons fødeby. Det blir mange muligheter til å smake Korsikas lokale produkter som spekepølser og oster, gode korsikanske viner og det lokale ølet Pietra er også vel verdt å prøve!

Vanskelighetsgrad 4 støvler

Merk påmelding innen 1. februar 2018

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 16 800,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 19.06.2018 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 8 dager

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 19.06.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 8 dager
  • Priser fra 16 800,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ajaccio - Corte

Vi ankommer Ajaccio på kvelden. Her blir vi hentet på flyplassen og kjørt til Corte, beliggende midt på øya (ca 1,5 t). Corte er selve symbolet på landets kamp for uavhengighet, en kamp som tok et stort skritt i riktig retning ved etablering av Korsikas første universitet her. Citadelle beliggende på toppen av byen, er et monument over korsikansk patriotisme. Overnatting på hotell. (Ingen måltider inkludert denne dagen grunnet sen ankomst).

Dag 2

Corte - Tavignano - Corte

Etter frokost er vi klare for vår første etappe, en rundtur som tar oss opp Tavignano ravinen i retning Sega, ruten gir et flott skue ned mot Corte. Etter å ha krysset elven med samme navn, får vi vår første mulighet til et bad. Vi følger etter hvert en rute langs elven som tar oss tilbake til Corte. En flott rundtur! I ettermiddag har du tid til å bese deg litt i hyggelige Corte, og kanskje ta en svipptur oppom Citadelle? Middag på hyggelig, lokal restaurant i Corte. Gåtid ca 6 timer. F/L/M

 

Dag 3

A Scala di a Santa Regina - Calacuccia

I dag har vi landsbyen Calacuccia (1100 moh) i hjertet av Niolu-regionen som mål. Vi starter med en kort busstur langs en idyllisk rute (ca 30 minutter) til A Scala di A Santa Regina. Her starter vi vår vandring på god sti til Calacuccia som er beliggende på en sydvendt åskam i hjertet av dalen, med storslått utsikt til Monte Cinto, Korsikas høyeste fjell (2706 moh) og innsjøen Calacuccia som brer seg ut nedenfor. En flott turdag! Middag på nærliggende restaurant i kveld. Gåtid ca 5 timer. F/L/M

 

Dag 4

Calacuccia - Col de Verghio

Etter å ha krysset Niolu-regionen nærmer vi oss Col de Verghio, høyeste punktet av bilvei på øya med sine 1467 moh. Omkringliggende skog og panorama-utsikt hjelper til å gjøre oppstigningen hyggeligere! Tidligere en skiresort om vinteren, nå populært for turgåere om sommeren, Col de Verghio er en del av GR20s «løype» som går fra nord til sør på øya. Vi følger ruten opp til et flott fossefall og Bergerie Radule og følger GR20 en times tid før vi når hotellet.  Middag i hotellets hyggelige restaurant, et naturlig samlingspunkt for spreke fotturister! Gåtid ca 7 timer. F/P/M

Dag 5

Col de Verghio - Evisa

En kortere dag i dag og det nærmeste vi kommer en «hviledag» på turen! Fra Col de Verghio går vi mest nedover – under skyggefulle Lariccio furu-trær og kastanjeskog til den pittoreske landsbyen Evisa, kastanje-hovedstaden på øya, 830 moh. Her leder mange stier til flotte vannfall, her renner elven Aitone med sine nydelig naturlige kulper/pools, så et bad kan nok friste! Evisa er kjent for sine kastanjer som brukes i lokal matlaging som mel, kaker og øl. Hotellet har et lite basseng som også innbyr til en god bok og kortskriving ved bassengkanten! Gåtid ca 4 min. F/L/M

Dag 6

Evisa - Porto via Ota

I dag følger vi gjennom hjertet av den vakre Speluncadalen med sine gamle, italienske broer. Dette er en naturopplevelse!  En liten strekk i den lille fjell-landsbyen Ota (310 moh) før vi følger stien et stykke videre oppover. Vi skal ned en ganske ulendt sti før vi starter på siste oppstigning hvor gevinsten er et flott skue over Porto og Middelhavet. Deretter følger vi stien ned mot Porto, en «moderne» liten landsby som har fokus på vannsport og sjøliv. På begge sider av marina-området er det store klipper som skjuler nydelige små strender. Et gammelt fort/tårn fra 1549 kan du fremdeles se i marinaen, i sin tid et forsvarstårn for den lille havna, elven og dalen. I Portos marina kryr det av små spisesteder, kaféer og butikker, her kan du ta deg en båttur eller bade på den populære stranden. Hotellet har også et hyggelig svømmebasseng. Gåtid ca 7 timer. Vi ser solen gå ned i Middelhavet, før vi inntar en herlig middag på en liten fiskerestaurant ved stranden.  F/L/M

Dag 7

Porto - Ajaccio

Noen formiddagstimer i Porto og med tid til en lett lunsj, før vi blir hentet i buss. På vei til Ajaccio (ca 2 timer) kjører vi forbi de berømte Calanques-fjellene, på Unescos verdensarvliste. Granitt klippenes fargespekter endrer seg fra gyllent til rosa til rødt avhengig av tid på dagen. Vind og vann har formet klippene som danner meget spesielle formasjoner. Vel framme i Ajaccio, Napoleons fødeby, kan du besøke huset hvor han ble født, du kan bade på den populære bystranden, er du kunstinteressert, anbefaler vi et besøk i Fesch-museet, hver dag er det et fantastisk matmarked midt i byen med Korsikas lokale produkter vel verdt et besøk (og en smak!), frister det med shopping er utvalget stort eller du kan sette deg ned på en av byens mange kaféer og nyte et glass korsikansk vin eller øl og se på folkelivet. Du kan ta det lille toget, petit-train, 1,5 times sightseeing rundt og utenfor Ajaccio. Toget tar deg helt ut til Iles de Sanguinaires. Hvis du ønsker mer turgåing, kan du også ta lokalbussen hit ut og gå en kjempefin tur langs klippene og havet. Lunsj på egenhånd i dag, her kryr det av gode steder. På kvelden møtes vi til felles middag på en hyggelig, lokal restaurant. F/M

Dag 8

Hjemreise

Blir du med på et morgenbad på bystranden før frokost? Etter frokost, utsjekk. Vi plasserer bagasjen på hotellet og har hele dagen til egen disposisjon i Ajaccio! Tidlig kveld blir vi hentet i buss for kort transport til flyplassen og hjemreise 21:00. F (kun frokost inkludert denne dagen).

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4. Dette er en flott tur for deg som er fjellvant og i god» hytte-til-hytte-form» samt liker å være ute på tur hele dagen. Stiene er vanligvis gode, men det er også partier med ulendt/steinete terreng, turen krever «solide» knær og man må vite «hvor man setter foten». Vi holder et greit tempo, men det er en del opp- og nedstigninger og flere lange dagsetapper. De daglige vandringene har en høydeforskjell fra 400 til 1450 meter. Dagsetappene (gåtid) er i gjennomsnitt 6-7 timer, se skjema.  Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

Opp- og nedstigninger samt tidsangivelser

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag5 Dag 6 Dag 7 Dag 8
Ca antall km 12 12 17 11,5 14,8
Ca gåtid 6 t 5t 7t 4 t 7 t
Oppstigning ? 850 900 400 650
Nedstigning ? 500 554 850 1450

Angivelsene er cirkatider og beregnet ut fra aktiv gåtid. Pauser/stopp kommer i tillegg. + utgjør samlet antall meter i høydestigning pr. dag. – utgjør samlet antall meter nedstigning pr dag.

Alt dette er inkludert:

  • Flyreise t/r Gardermoen-Ajaccio, Korsika
  • Transport Ajaccio-Corte
  • Transport fra Porto til Ajaccio
  • Transport fra Ajaccio til flyplassen
  • 7 overnattinger i delt dobbeltrom, hoteller 2**/3***
  • Bagasjetransport alle dager ved bytte av hotell
  • Alle frokoster, lunsjbokser og middager (dog ingen måltider Dag 1 samt lunsj 7 og 8)
  • Fransk, engelsktalende lokal fjellguide på fotturene
  • Norsktalende reiseleder under oppholdet

Flyr du fra andre flyplasser enn Oslo Lufthavn, kontakt oss for tilbud om tilslutningsbilletter.

Dette er ikke inkludert:

  • Reise- og ulykkesforsikring
  • Avbestillingsbeskyttelse
  • Måltider reisedagen Dag 1
  • Lunsj Dag 7 og 8
  • Drikke til måltidene
  • Snacks og drikke på fotturene
  • Tips til fjellguide og annet
  • Enkeltromstillegg kr 1950 (begrenset antall)

BESTILLING OG BETALING Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

  • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
  • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
  • Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
  • Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor på enkle, men populære hoteller (2**) gjennom uken. I Ajaccio bor vi sentralt på hotell 3***.  Enkeltrom er mulig, men antallet er begrenset. Det tas forbehold om endring av hotellene.

 Dag 1-2  Hotel de la Paix  2**
Dag 3 Hotel de Touristes  2**  Se kommentar*
Dag 4  Castel de Verghio 2**
Dag 5  Hotel Scopa Rossa 2**
Dag 6  Hotel Corsica 2**  Basseng
Dag 7  Hotel Albion 3***

 *Hotel de Touristes. Dette er et eldre, men svært hyggelig, type «ærverdig» hotell. Alle rom har vask på rommet. De fleste rom har bad/toalett på rommet, noen rom har dusj, andre toalett, men det føles som å ha eget toalett og dusj selv om du må ut på gangen, og det er delikate forhold.

Måltider

(F) Frokostene på Korsika er typisk franske og består av brød, syltetøy, kaffe, te, juice. Hvis man ønsker noe i tillegg, anbefales at man tar med små engangsbokser med leverpostei, makrell-i-tomat, spekepølse, knekkebrød osv for å supplere.

(L) I hovedsak lunsjbokser som overnattingsstedene gjør i stand, men guiden vil organisere med picnic Dag 4 (P). Lunsjene består i hovedsak av en pasta- eller rissalat og brød, noen steder også litt lokal skinke og ost. Drikke ikke inkludert. Lunsjen inntas gjerne +/- 13:00, litt avhengig av hvor det passer å stoppe. Ta med snacks på turen. 

(M) Middagene består vanligvis av tre retter. Forrettene kan bestå av lokale pølsevarer, hovedrett, lokale oster til dessert eller eplekake. Dette er et eksempel. Vegetarmat mulig hvis forhåndsbestilles. Drikke ikke inkludert. 

Flybilletter

Dato Strekning – direkte fly fra Oslo Tider  Fly nr  Selskap 
19/6 Oslo Gardermoen – Ajaccio/Korsika 17:10 –  20:20 DY1470   Norwegian
26/6  Ajaccio/Korsika – Oslo Gardermoen 21:00 – 23:55  DY1471  Norwegian

Alle tider er lokale tider. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Bagasjetransport. Bagasjen vil bli transportert hver dag, bortsett fra til/fra overnatting på La Sega. Denne natten trenger vi lett sovepose*/lakenpose og det lille vi trenger for en natt. Denne fraktes med bagasjen de øvrige dagene. Bagasjen fraktes i mellomtiden fra Corte til Calacuccia, så vi bærer med oss det aller mest nødvendige for 1 døgn.

*Det er teppe og pute på sengen, så lakenpose kan også vurderes, men det kan bli kjølig på Sega (ve 1100 moh) på kvelden/natten selv i juni.

Bagasje. Ta med dagstursekk. Resten av bagasjen kan pakkes i koffert. Husk lett sovepose/lakenpose for bruk 1 døgn. Fjellstøvler som går over ankelen anbefales. Vandrestaver er det mange som foretrekker, men sørg for at de går i kofferten og ikke sendes separat. Selv om sola vanligvis skinner her, er det viktig med godt regntøy.

Turleder/Guide/Gruppestørrelse. Fransk, men engelsktalende fjellguide er med på fotturen fra dag 2 til og med dag 6. Han vil lede oss trygt fra fjell til hav og viser oss lokale spesialiteter og forteller om områdets kultur og historie.  Norsk reiseleder følger med på turen fra Norge. Gruppestørrelse på denne turen: minimum 14, maks 16/17 + turleder/guide.

Kart/Litteratur. Kart over området kan kjøpes i Corte. Boken «Tinder og banditter» anbefales.

Valuta I Frankrike brukes Euro. Penger kan veksles bl.a. på Gardermoen. Kredittkort blir ikke alltid akseptert som betaling på de ulike lokale hotellene/caféer. Ta derfor med kontanter for å betale drikke til maten, suvernirer og annet.