Kroatia – Sykkel- og fottur

/ AKTIV TUR I KROATIA, DALMATIA  – TROGIR

 • Flotte sykkel- og fotturer i innland og ved kyst
 • Et innblikk i kroatisk kultur og tradisjoner
 • Kulinariske opplevelser med autentisk cuisine
 • De historiske byene Trogir og Split
 • Skjærgårdssafari med besøk til øya Solta

Kroatia har lenge vært et yndet reisemål. Her får man alt man kan trakte etter: storslagen natur, en vakker og vill kyst omgitt av asurblått hav, en spennende historie, et variert kjøkken og ikke minst et stabilt og behagelig middelhavsklima.

Vi bor i gamlebyen Trogir som ligger på UNESCO’s verdensarvliste. Den ble grunnlagt av grekerne for nesten 2400 år siden, og har siden da gått igjennom mange transformasjoner. Den fremstår i dag som en av sentral Europas best bevarte middelalderbyer.

Vi ønsker å gi dere en smakebit av alt dette, pakket inn i en hyggelig og uformell atmosfære. Så bli med oss på aktiv opplevelsesreise til Sentral-Dalmatia og la dere omfavnes av flott natur, historisk sjarm og kroatisk gjestfrihet.

Vanskelighetsgrad 2+/3 støvler

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.10.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Sanja Kandzija

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 03.10.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 990,-
 • Kroatia Solta
 • Kroatia Krka Primosten 17
 • Kroatia Krka
 • Kroatia Cetina
 • Kroatia Solta
 • Kroatia Solta
 • Kroatia Cetina
 • Kroatia Krka
 • Kroatia Krka
 • Kroatia Krka
 • Kroatia Cetina
 • Kroatia Mosor
 • Kroatia Krka
 • Kroatia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO - TROGIR

Direkte morgenfly med Norwegian fra Oslo Lufthavn til Split. Ved ankomst Split møter vi vår reiseleder som bringer oss til Hotell Rotondo i Trogir, ca. 15 min fra flyplassen. Etter innsjekk og en liten pustepause møtes vi for en felles byvandring i Trogir med vår lokale guide og gode venn Luka. Vi blir litt kjent med gamlebyen og omgivelsene rundt. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon før vi samles til felles middag. (-/-/M)

Kroatia
Dag 2

SPLIT- SYKKELTUR

I dag skal vi se byen Split fra sykkelsetene og oppdage kulturen og det pulserende livet i denne Middelhavsperlen, som også er på UNESCO’s verdensarvliste. En liten busstur før vi sykler gjennom trange gater i gamlebyen og langs sjøpromenaden av byen (Rivaen) og Marjan Hill. Vi utforsker det 1700 år gamle Diocletian’s Palace, som har fått sitt navn etter den romerske keiseren som bygde det som et hjem der han skulle nyte pensjonisttilværelsen sin. Det meste av palasset er bevart og utgjør omtrent halvparten av gamlebyen. Palasset kan i aller høyeste grad sies å være levende da moderne butikker, restauranter er å finne inne i de gamle byggverkene. Det er nettopp denne kontrasten mellom nytt og gammelt som gjør byen så spesiell. Vi tar en tur innom markedsplassene i gamlebyen. Videre gjennom byens «grønne ås» Marjan Hill, der vi fra ulike viewpoints kan nyte utsikten over marinaen, omkringliggende øyer og ikke minst Split by.

Etter sykkelturen settes det av litt tid til egen disposisjon. Her kan man benytte anledningen til shopping, nyte forfriskninger ved en av byen mange sjarmerende cafeer, eller rett og slett ta en vandring på egen hånd og la seg oppsluke av den helt spesielle atmosfæren i gamlebyen. Gruppen samles før retur tilbake til Trogir og felles middag på hotellet. (F/L/M)

Distanse: 10 km
Høydeforskjell: +/-150 m
Tidsbruk: ca. 3 timer

Split - en herlig blanding av gammelt og nytt
Dag 3

KRKA NASJONALPARK – FOTTUR

I dag skal vi besøke Krka, en av Kroatias 8 nasjonalparker. Den kalles Dalamatias grønne oase på folkemunne. Navnet har den etter elva med samme navn som utgjør livsnerven i nasjonalparken. Den ca. 110 km2 og strekker seg fra kystbyen Skradin i sør og nesten helt til innlandsbyen Knin i nord. Under bussturen til Krka, serverer vår guide Luka litt fakta om kroatenes liv og tradisjoner i et litt humoristisk perspektiv, mens vi kjører igjennom kulturlandskapet i innlandet i Dalmatia.

Etter ca. 1 times kjøring fra Trogir ankommer vi Stinice, en av inngangsportene til nasjonalparken ved innsjøen Visovac. Fra Stinice går vi oppstrøms langs elva Krka og passerer flere flotte utsiktspunkt over canyonlandskapet i parken. Vi får også lære mye om planter og dyreliv langs ruta. Etter et par timers behagelig vandring forbi grønne enger og olivenlunder ankommer vi Roski Slap, en serie av mindre terrasserte fossefall som brytes opp av frodig og vill elvevegetasjon. Her finnes det mange rester av gamle vannmøller, i tillegg til noen nyrestaurerte. Her tar vi en pust i bakken og gir oss selv litt tid til å utforske Roski Slap på egenhånd. På vei til bussen stopper vi innom «Oziđana pećina cave» for å se hvordan mennesker i bronsealderen levde her for rundt 7000 år siden.
På vei tilbake til Trogir stopper vi i en liten etnolandsby utenfor kystbyen Primosten for å innta dagens middag på en av bondegårdene her. Folkene som bor her drives av en livsfilosofi som dyrker det å leve i harmoni med sine naturlige og kulturelle omgivelser. Vi ønskes velkommen av husverten som viser oss rundt i sine gemakker. Den tradisjonelle matretten Peka står blant annet på menyen. Omgivelsene og menyen tatt i betraktning er dette så autentisk det kan bli. Retur tilbake til Trogir. (F/L/M)

Distanse: 10 km
Høydeforskjell: + 200 m
Tidsbruk: ca. 3 – 3,5 time

Kroatia - Krka
Dag 4

DAG TIL EGEN DISPOSISJON

For de av dere som ønsker noe annet enn å slappe av på stranden eller utforske Trogir på egen hånd kan vi arrangere kanotur, sykkeltur, båttur eller andre utflukter/aktiviteter etter ønske. Det informeres nærmere om dette i begynnelsen av oppholdet. Felles middag på hotellet (F/-/M).

Kroatia Krka
Dag 5

TRILJ - SYKKELTUR KAMEŠNICA MOUNTAIN OG CETINADALEN

Denne dagen vies til innlandet i Dalmatia, eller Zagoraen som innfødte også kaller det. Etter frokost kjører vi med buss til Cetinadalen, nærmere bestemt den lille fjellandsbyen Voštane som ligger ved foten av fjellet Kamešnica. Dette er startpunktet for dagens sykkelutflukt. Kjøreturen tar ca. 1 time. Vår guide Luka skal underveis fortelle oss litt om regionens spennende historie. Ved ankomst får vi utlevert sykler og annet sykkelutstyr. Her hopper vi på syklene og begynner nedoverstigningen til Trilj som ligger på ca. 300 m.o.h. Trilj er også endepunktet på sykkelturen så dette regnes for å være en ganske «snill» sykkelutflukt. For øvrig har den mange visuelle perler å by på. Foruten den storslåtte naturen i Cetinadalen, sykler vi gjennom et magisk kulturlandskap med autentiske små landsbyer med saue- og geitegårder. Når vi kommer lenger ned i lavlandet, besøker vi kilden til elva Ruda. Her kan hardhausene av oss ta et forfriskende bad om de vil. Vi sykler videre den siste biten mot Trilj, men på veien stopper vi innom en liten landsby for å se på 600 år gamle vannmøller som fortsatt er i drift. Her blir vi også møtt av eieren av vannmøllene som gir oss en liten demonstrasjon og en smakebit av lokale spesialiteter. Gruppen samles i Trilj for retur tilbake til Trogir. Felles middag på hotellet. (F/L/M)

Distanse: 40 km
Høydeforskjell: +/- 500 m
Tidsbruk: ca. 4 timer

Kroatia Cetina
Dag 6

ØYA ŠOLTA – BÅTTUR OG FOTTUR

Etter frokosten går vi i samlet tropp ned til kaia ved hotellet. I dag får vi en frisk og actionfylt start på dagen. Her blir vi hentet med speedbåter som tar oss med ut i den magiske kroatiske skjærgården. Vi legger kursen mot øya Solta, men stopper innom et par idylliske viker på veien dit, deriblant «the Blue Lagoon». Her kan de som ønsker ta seg en forfriskende morgendukkert i det krystallklare vannet. Litt sent på året tenker dere? Ingen grunn til bekymring. Det er ganske vanlig at vannet holder over 20o på denne tiden av året. Etter at badenymfene har plasket fra seg, gjør vi strandhogg ved Rogač, en liten landsby på nordsiden av Solta. Derfra begir vi oss vestover på øya og tar turen innom noen sjarmerende rustikke landsbyer på veien, omgitt av drueranker og olivenlunder. Solta er kjent for flere ting, bla. annet produksjon av olivenolje, honning og den lokale vinen Dobričić. Vi besøker en autentisk familieeid bondegård hvor vi får anledning til å smake på noen av disse hjemmelagde produktene. Det er med innlevelse og stolthet husbonden forteller om gårdens historie og kunnskapen om produksjonen som er nedarvet gjennom generasjoner.

Turen fortsetter videre mot Maslinica, en pittoresk fiskelandsby på vesttuppen av Šolta. Her skal vi innta en herlig kortreist middag ved sjøkanten på en av øyas mest velrennomerte restauranter. Er været med oss blir dette en ganske minneverdig opplevelse tror vi. Glade og mette, og kanskje litt solbrente, hopper vi om bord i båtene og returnerer tilbake til Trogir og hotellet. (F/L/M)

Distanse: 10 km
Høydeforskjell: +/-150 m
Tidsbruk: ca. 3 – 3,5 time

 

Kroatia Solta
Dag 7

MOSOR MOUNTAIN - FOTTUR

Etter frokosten blir det transport til Split og til landsbyen Sitno Gornje, ved foten av fjellet Mosor. Her starter dagens fottur. På vei opp på fjellet får man fra flere utsiktspunkt en flott utsikt over øyene Brac, Hvar og Solta, i tillegg til byen Split. Vi tar en liten hvil ved fjellhytta «Umberto Girometta» som ligger 868 m.o.h. Under 2. verdenskrig ble hytta brukt av partisanene som sykestue. Vi fortsetter videre vår ferd mot en av toppene på Mosor, mens vi utforsker faunaen og floraen som finnes her oppe. Etter en velfortjent lunch på turens høyeste punkt går turen tilbake til Sitno Gorje, og deretter retur med buss tilbake til hotellet i Trogir. Vi slapper litt av på hotellet før vi gjør oss klare for turens festmiddag på en av de beste restaurantene i gamlebyen. Her får dere virkelig prøve smaksløkene i en autentisk 1300 talls atmosfære. (F/L/M)

Distanse: 10 km
Høydeforskjell: +/- 700 m
Tidsbruk: ca. 4- 5 timer

 

Kroatia Mosor
Dag 8

HJEMREISE TROGIR - OSLO

Avreise hjem til Norge fra Spilt med Norwegian. (F/-/-)

Kroatia Solta

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 2+ Sykkel og fotturen er variert med en del flatt terreng, men også med noe opp- og nedstigninger. Noen ganger litt bratte stigninger, men de varer ikke så lenge! Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng, da terrenget kan være variert. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Split t/r med Norwegian
 • Transport  flyplass-hotell t/r
 • 7 netter på Hotell Rotondo ****
 • 7 frokoster
 • 4 middager på hotellet
 • 3 tre-retters middager på restauranter inkludert drikkepakke
 • 5 lunchpakker med softdrinks på alle utfluktsdager
 • «Kortreiste» smakebiter på enkelte av utfluktene
 • Guidet byvandring Trogir
 • Utflukt til Split (sykkel)
 • Utflukt til Krka nasjonalpark m/besøk til Etno Village (fottur)
 • Utflukt med speedbåt til øya Solta (sykkel/fottur)
 • Utflukt til Cetinadalen (Sykkel)
 • Utflukt til fjellet Mosor (Fottur)
 • Engelsktalende, erfarne lokale turguider
 • Ulykkesforsikring på utfluktene
 • Norsktalende reiseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Enkeltrom kr 1570
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Avbestilling- og reiseforsikring

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik: F= frokost, L= lunjspakker, M= middag.

Vi gjør oppmerksom på at etappene og programmet kan endres grunnet værforbehold.

KRAV TIL DELTAKERNE

Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

PASS Passet må være gyldig minst 3 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

TURFAKTA

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Flybilletter 

03/10 Oslo – Split 0750 – 1040

10/10 Split – Oslo  1125 – 1415

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at tider kan endres. Reisetidene bestemmes av flyselskapene.

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguiden er en dyktig engelsktalende guide. Skandinavisk talende turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 20, maksimum 25 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellene hele uken da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til fotturene.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. I Kroatia er valutaen Kuna men en kan også bruke euro. Minibanksystemet er godt utbygget og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart pakkeliste. Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden