Kultur og vin på Donau

/ Elvecruise fra Regensburg til Wien

Seil på Donau, Europas nest lengste elv. Reisen starter i historiske Regensburg – og ender i vakre Wien, hovedstaden i Østerrike. Opplev historiske steder og vakkert landskap. Underveis blir det også vinsmakinger.

Last ned reiseprogram
  • Reis to - betal for én!

Avreiser

  • Avreisedato 29.10.2017
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 7 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Regensburg

Direktefly fra Oslo i 12-tiden til München. Transport fra flyplassen til skipet som ligger til kai i Regensburg, der vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet, før vi nyter vårt første måltid på MS River Navigator. Skipet ligger ved kai i Regensburg over natten.

Dag 2

Regensburg

Etter frokost tilbys en byvandring i Regensburg, en av de eldste byene i Tyskland. Her spaserer vi gjennom den sjarmerende gamlebyen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Du kan også utforske byen videre på egen hånd. Skipet seiler videre ved lunsjtider. Om ettermiddagen blir det vinsmakinger om bord.

Regensburg
Dag 3

Passau

Frokost om bord mens skipet ankommer den tyske grensebyen Passau. Her møter Donau elvene Inn og Ilz, og Passau kalles gjerne De tre elvers by. Etter de store brannene på 1600-tallet, bygde italienske arkitekter Passau opp igjen, og byen er fremdeles preget av italiensk arkitektur. I den gamle bydelen ligger den vakre St. Stephan-kirken, som huser Europas største kirkeorgel. Det historiske sentrum av Passau oppdages best til fots og de som ønsker kan bli med på en byvandring. Skipet seiler videre om kvelden med kurs for Linz.

Passau
Dag 4

Linz

Halvveis mellom Passau og Linz har skipet seilt gjennom Schlögener Schlinge, et av landemerkene ved Donau hvor elven gjør en krapp 180 graders sving. Tidlig om morgenen ankommer skipet Linz, Østerrikes tredje største by. Etter frokost blir det en byvandring med lokal guide. Det tilbys også en valgfri heldagsutflukt til Salzburg – Mozarts fødeby, hvor du blant annet får se Mozarts hus, markedshallen og Salzburg katedral. De som ikke blir med på noen av utfluktene kan nyte en rolig dag om bord eller rusle rundt i Linz på egenhånd. Skipet seiler videre om kvelden etter middag.

Linz
Dag 5

Melk og Dürnstein

Etter frokost blir det utflukt til det imponerende benediktiner-klosteret i Melk, som troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau. Klosteret regnes for å ha en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er kloster-kirken med sine fresker, og biblioteket med en stor samling middelalder-manuskripter. Etter lunsj ankommer vi den hyggelige byen Dürnstein, som ligger vakkert til i Wachau-dalen. Vi spaserer bort til den flotte kirken hvor det blir en stemningsfull orgelkonsert. Om kvelden fortsetter skipet sin seiling gjennom et spennende og vakkert kulturlandskap med bratte vinterasser, og hvor en rekke slott og ruiner bærer vitnesbyrd om svunnen tid.

Dürnstein, Wachaudalen.
Dag 6

Wien

Turens siste havn er den gamle keiserbyen og hovedstaden Wien.  Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundertwasserhaus, Den spanske rideskolen og Operaen. Vi spaserer gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen. Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommer-residensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i Hofburg- eller Auersperg-palasset med musikk av Mozart og Strauss. Skipet ligger til kai om natten. 

Athene-statuen ved Parlamentet i Wien
Dag 7

Wien - Oslo

Vi sier farvel til skipet etter frokost og blir kjørt med buss til flyplassen utenfor Wien. Fly tilbake til Oslo ved 13-tiden. Mellomlanding og flybytte i München. Ankomst Oslo i 18-tiden.

St Stefankatedralen i Wien

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
 Fly Norge – München/Wien – Norge 
 Flyskatter og havneavgifter
 Transport mellom flyplass og skip
 Seks netters cruise i utvendig lugar
 Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Kaffe og te hele døgnet om bord
• En aperitiff til kapteinens middag
• Levende musikk i salongen
• Seks utflukter iht. program
 Vinsmakinger om bord
 Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
 Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord
• Avbestillings- og reiseforsikring

Inkluderte utflukter:
Dag 2  Regensburg  Byvandring
Dag 3  Passau  Byvandring
Dag 4  Linz  Byvandring
Dag 5  Melk  Omvisning i Benediktiner-klosteret
Dag 5  Dürnstein  Byvandring med orgelkonsert
Dag 6  Wien  Byrundtur

Valgfrie utflukter (ikke inkludert):
Dag 4  Linz  Heldags-utflukt til Salzburg
Dag 6  Wien  Schönbrunn Slott
Dag 6  Wien  Klassisk konsert

MS RIVER NAVIGATOR 
(4*+)
Byggeår 2000, renovert 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vinduer fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.