Plaza de Cibeles i Madrid

Madrid, kulturbyen med pasjon

/ Inkludert heldagsutflukt til Toledo

 • Byvandring og panoramatur i Madrid
 • Utflukt til historiske Toledo med lunsj
 • Firestjerners hotell med buffetfrokost
 • To middager inkludert

Det bobler av liv i Spanias hovedstad – Madrid er en multietnisk metropol midt i landet, som er i konstant bevegelse. Opplev Madrids kulturmekka av muséer og gallerier i verdensklasse, og ta et dypdykk ned i lekre fristelser og delikatesser på byens utallige tapasbarer og fortauskafeer.

Legg til flotte avenyer, skyskrapere i glass og stål, imponerende monumenter, fontener, kirker og museer – Madrid har både egenart, stil og eleganse, der museene er selve essensen av kunst. Først og fremst er det Prado. Et av verdens største og mest besøkte kunstmuseer huser selve gullrekken av spanske, flamske og italienske malerier fra Goya, El Greco og Velázquez. Så er det Thyssen- Bornemiszamuseet med en privat kunstsamling der noen av mesterverkene teller van Gogh, Dalí og Picasso. På Reina Sofía møter du moderne kunst i særklasse.

Som kontrast er det gamle latinerkvarteret fullt av sjarm og liv. Her er klynger med pastellfargede hus, smale, brosteinsbelagte gater og balkonger med fargerike blomster og klesvask som henger side om side. Madrid skuffer ikke!

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Marte Bjørkmann

Avreiser

 • Avreisedato 23.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
 • Plaza de Las Ventas i Madrid
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Madrid, panoramatur

Avreise fra Oslo Lufthavn midt på dagen. Direktefly med Norwegian og ankomst Madrid på ettermiddagen. På vei fra flyplassen kjører vi en liten panoramatur hvor vi får se noen av byens viktigste monumenter. Turen avsluttes på  Gran Hotel Versalles, vårt bosted de neste dagene. Velkomstmiddag. (M)

El Retiro Park, Madrid
Dag 2

Madrid til fots

Den beste måten å bli kjent med en by på, er til fots. Dagens bytur er intet unntak, ta på de gode skoene. Vi starter fra hotellet med en liten busstur før vi tar beina fatt. 

Ved Vistillashagene får vi en flott utsikt tilbake mot Nuestra Señora de la Almudena-katedralen og omgivelsene rundt. Vi fortsetter til Plaza de Oriente, øst for Palacio Real, som ligger på den vestlige siden av Madrid. På torget er det hele 44 statuer av spanske herskere. Det kongelige palasset, Palacio Real, imponerer stort! Det er hele 2800 rom i palasset, men kun 16 av disse er åpne for allmennheten. Kongefamilien med Kong Felipe og dronning Letizia bor for øvrig ikke her, men på Zarzuelapalasset.

Neste stopp er Plaza de Espana, med statuen av den spanske forfatteren Cervantes’ helt, Don Quixote og Sancho Panza. Vi fortsetter langs den brede hovedgaten, Gran Via, og her befinner vi oss virkelig midt i hjertet av Madrid. Gran Via er flankert av vakre, ærverdige bygninger fra 1930-tallet, og her florerer det av butikker og livlig aktivitet. Turen fortsetter til Circulo de Bellas Artes, beliggende ved begynnelsen av Gran Via. Dette er et av de viktigste kulturelle stedene i Madrid og til og med et av den kjente, spanske filmregissøren Pedro Almodovars favorittsteder.

Vi fortsetter til Plaza Santa Ana, nylig renovert og i ny drakt. Torget er fullt av barer, teatre, musikere, og gateartister, dette er et godt sted å ta en pust i bakken etter alle skritt og alle inntrykk. Men det er mer å se! Neste stopp er enorme Plaza Mayor, nå snakker vi om det mest kjente torget i hele Madrid. Gjennom historien har den ble brukt til forskjellige begivenheter av ymse slag, som tyrefektinger og offentlige henrettelser. Med plass til opptil 100 000 mennesker, er det ofte her det skjer når det er en markering eller noe å feire.

Sightseeingen avsluttes og du tar deg selv tilbake til hotellet, men først vil du sikkert spise litt lunsj og kanskje ta en titt i byens forretninger. Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. (F)

Dag 3

Utflukt til Toledo

Frokost på hotellet, før vi setter kursen mot Toledo. Dette er en historisk by som kalles de tre religioners eller kulturers by. Beskyttet av bymurer og med festningsverk og broer, er det mye å hvile øynene på. Her har både kristne, arabere og jøder sameksistert i flere hundre år og alle har de etterlatt seg et spennende sammensurium av stilarter og arkitektoniske perler i byen.

Vi innleder med en panoramisk rundtur for å få oversikt. Underveis ser vi Santo Tome-kirken med El Grecos mesterverk, «begravelsen av Señor de Orgaz» og Victorio Macho-museet som med sin beliggenhet har vakker utsikt over elven Tajo. Vi ser også synagogen Santa Maria La Blanca og kirken San Juan De Los Reyes. 

I byen er det ingen mangel på rikdom innenfor kunsthåndverk, og det er mange kunstgallerier og utstillinger i Toledo. I dag vil vi kunne beundre en gammel teknikk kalt «damasquino». Dette består av stål innlagt med edelmetaller og blir til vakre smykker, bokser, skåler og pyntegjenstander. Etter en interessant dag i Toledo tar bussen oss tilbake til Madrid. Kvelden er til egne opplevelser i Madrid.  (F, L)

Toledo
Dag 4

Fridag, avskjedsmiddag

Dagen i dag er til egen disposisjon. Du har en fridag til å utforske Madrid på egen hånd. Hva med å besøke noen av museene i verdensklasse? Du velger enten ett eller flere av Prado, Reina Sofia eller Thyssen-Bornemisza. Reina Sofia huser forresten Picassos enorme mesterverk, Guernica, som viser bombingen av den baskiske byen med samme navn.  Reiseleder gir gjerne forslag for å fylle på med enten kultur, historie, vakre parker eller deilige matopplevelser

Siden dette er siste kvelden, møtes vi til felles middag og gode samtaler om dagene i Madrid på en lokal restaurant. (F,M)

Dag 5

Hjemreise

Du har tid å nyte en litt sen frokost før utsjekking. Deretter er det buss til Madrids flyplass og hjemreise. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er kl. 18.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo–Madrid t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter pr. nov.17
 • Fire netter på 4* hotell inkludert frokost
 • To middager
 • Panorama- og bysightseeing i Madrid
 • Heldagsutflukt til Toledo med lunsj
 • Skandinavisktalende lokalguide
 • Transport med buss og inngangsbilletter iht. program
 • Reiseleder fra Escape Travel

 Prisen inkluderer ikke

 • Drikke til måltidene
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

 

Gran Hotel Versalles 4*

Hotellet ligger i et rolig område av sentrale Madrid, ved siden av tunnelbane-stasjonen Alonso Martínez. Herfra kan du nå Kunsttriangelet på rundt 15 minutter. Det tar cirka fem minutter å spasere til den livlige bydelen, Chueca.

138 rom med klimaanlegg, teppebelagt gulv, satellitt-TV og bad med hårføner. Gratis Wi-Fi. Hotellets Café Luxemburgo tilbyr tapas og drikkevarer hele dagen. Det finnes ulike barer og restauranter i nærområdet. Mer informasjon om hotellet her

Reiseleder

Marte Bjørkmann er sanger og har fordypning i spansk klassisk sang i mastergraden sin. Ved siden av sangen, er Marte interessert i vin, reiser, yoga, dans, dyr og hestesport. Hun har studert fransk og spansk på universitetsnivå og snakker fem språk flytende.  Marte har dessuten lang erfaring som reiseleder, både i Norden og i sørlige Europa. Vininteressen har ført til en eksamen i Level 2 i vinutdanningen ved Kulinarisk Akademi.