Langtidsferie på Costa del Sol

/ Torremolinos

 • 21 netter på Hotel Pez Espada 4* ved strandpromenaden
 • Club Room med ekstra fasiliteter 
 • Halvpensjon, frokost og middag  
 • Bytur til Malaga 
 • Utflukt til Ronda og Setenil inkludert lunsj 
 • Tur til markedet i Fuengirola og fjellbyen Mijas 

Bytt ut mørke høst- og vinterdager med behagelig, stabilt klima og opplevelser på Costa del Sol i vakre Andalucia. Vi bor på Hotel Pez Espada, et førsteklasses hotell rett ved strandpromenaden i Torremolinos. Tre utflukter er inkludert samt det er med en reiseleder fra Escape under hele oppholdet.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 650,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.11.2017 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 22 dager

Avreiser

 • Avreisedato 03.11.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 22 dager
 • Priser fra 16 750,-
 • Avreisedato 17.11.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 22 dager
 • Priser fra 16 650,-

Costa del Sol
Den 61 kilometer lange, solfylte kystlinjen Costa del Sol består av store byer og sjarmerende landsbyer, vakre daler og fine strender godt beskyttet av relativt høye fjell. På grunn av den gunstige beliggenheten er området velsignet med over tre hundre soldager i året, så man kan trygt si at navnet er beskrivende.

Torremolinos
Torremolinos er en strandby i Malagaregionen, syv kilomenter vest for Malaga flyplass. Navnet stammer fra Torre, som er vakttårnet midt i byen, og Molinos, møllene som ble drevet med vann som rant fra byen og ned til stranden.

Nede ved stranden er det en stor klippe som deler promenaden i to. På høyre side av klippen ligger La Carihuela, fiskernes bydel, som i dag er kjent for sine gode fiskerestauranter og mange hyggelige souvenirbutikker. På venstre side har vi El Bajondillostranden som er cirka fem kilomenter, med aktiviteter for enhver smak.

Du kan komme fra stranden til byen via to trapper med fin utsikt over kysten, eller en heis som bringer deg opp til sentrum.

Oppe i byen er Calle San Miguel verdt et besøk. Det er en lang butikkgate som krysser hele sentrum, fra trapperne som går fra stranden helt opp til Plaza Costa del Sol, som i 2016 ble stengt for biler, og i dag er en gågate med restauranter og kunstutstillinger. Her organisereres også forskjellige aktiviteter og konserter.

Hvis du fortsetter opp gjennom byen, så kommer du til El Calvario, den eldste bydelen, hvor størstedelen av lokalbefolkningen bor. Her finner du rådhuset og flere kirker.

De fleste av byens hoteller ligger langs strandpromenaden, og rett i utkanten av La Carihuela ligger Hotel Pez Espada som var det første 5 stjerners hotellet som ble bygget på Costa del Sol. På 50-tallet tiltrakk hotellet seg stjerner som Sophia Loren og Sean Connery. I dag er det efter flere ombygninger kategoriseret som 4 stjerners, med en fantastisk beliggenhet ut til Carihuelas strand.

Malaga
Provinshovedstaden Malaga ligger omtrent femten kilometer fra Torremolinos, og byen kan du enkelt besøke med tog eller lokalbuss. Malaga er verdt et besøk med viktige monumenter fra maurertiden, og spennende museer. For to år siden åpent Pompidou Centre fra Paris nede ved det nye havneområdet, Muelle Uno.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Malaga

Norwegians direkteavgang har avreise fra Oslo Lufthavn tidlig ettermiddag og vi lander på Malaga flyplass kl. 18.15. Etter en 20 minutters busstur er vi fremme på hotellet i Torremolinos. På hotellet blir det middag, så kan vi gleder oss til alle gode dager som følger!

Dag 2-22

Ferie

På en langtidsferie blir dagene litt til som de kommer. Det er tre utflukter inkludert som fordeles på ulike dager når vi er på plass. De andre dagene gjør du litt som du vil og reiseleder vil selvsagt hjelpe til med å foreslå ulike aktiviteter.

Hotel Pez Espada 4*

Hotellet har god standard og super beliggenhet ved strandpromenaden nær La Carihuela og cirka ti minutters gange fra marinaen i Benalmadena. Det ligger i en stor hage med to utendørsbasseng.

Hotellet har standardrom, Club rom og suiter. Vi har club rom med utsikt mot hagen og bassenget samt noe sideutsikt til havet. Du kan mot et tillegg få rom med havutsikt. Rommene er moderne innredet og har plasma TV, telefon, safe og gratis wi-fi. Det er kjøleskap, vannkoker med pulverkaffe og te, en sofa eller stoler samt et lite bord. Det finnes badekåpe, tøfler, hårføner og strandhåndklær som byttes regelmessig. Sentraloppvarming og aircondition. Balkong med stoler og bord.

Du har halvpensjon under hele oppholdet, fra middag ankomstdagen til og med frokost avreisedagen. Restauranten har buffet og du finner et utvalg av retter fra Middelhavet i tillegg til kontinentale retter.

Hotellet har bar/lounge, og byr på et utvalg av kveldsunderholdning som omfatter flamenco show, sangopptredener, musikk, tryllekunstner med mer.  Les mer om hotellet her

 

Utflukter

Heldagsutflukt Malaga
Her venter en storby med en lang og spennende historie, men som også er en trivelig spansk havneby med pulserende folkeliv.  Det er strand midt i byen, trendy hoteller og butikkene har fått et riktig oppsving de siste årene. Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro også. Museet er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det er her han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14 år. Vi ser utsiden av museet. Vi gjør en panoramatur med buss blant annet opp til Gibralfarotoppen hvor du kan beundre utsikten.

Byens midtpunkt er den fascinerende, men fortsatt uferdige katedralen i gotisk stil. Ofte kalles den «den enarmede kvinnen» siden det ene av to tårn ikke er ferdig. I sentrum spaserer vi gjennom den interessante historiske og monumentale delen av byen. Lunsj er på egen hånd.

Heldagsutflukt Ronda og Setenil
Vi kjører langs kysten og videre inn i landet gjennom et av Spanias vakreste fjellområder, Serranía de Ronda. Andalucia har ingen mangel på estetiske byer: Ronda er med i toppen av denne listen. Beliggenheten er dramatisk og uttrykksfull der Ronda deles på begge sider av en meget dyp, loddrett kløft. Det er en herlig spasertur over den imponerende broen, Puente Nuevo. Med tre høye buer og en smugtitt ned til den dyptliggende Guadalete-elven. Den berømte broen er byens kjennetegn. Gjennom brolagte gater med blendende hvite hus, fortsetter vi forbi tyrefekterarenaen. Den er blant Spanias eldste og mest betydningsfulle. Her drømmer enhver matador om å måle seg mot tyrens intelligens, instinkt og styrke. Hemingway hørte til dem som elsket dynamikken i det dødelige spillet da han besøkte byen.

Andalucias «hvite byer» ligger gjerne på toppen av et fjell og er dermed lett synlige på avstand. Setenil, som ligger en kort kjøretur fra Ronda, skiller seg ut i så måte. Det er vanskelig å se byen før man nærmest kjører inn i den. Den ligger nemlig i en kløft skapt av elven Rio Guadalporcun som flyter gjennom byen. Enkelte av husene er gravd ut av fjellet og fjellet fungerer som tak. Setenil har en lang historie, og har vært bebodd i 2500 år. Lunsj er inkludert.

Halvdag Fuengirola og Mijas
Vi gjør et stopp på Fuengirolas lokale marked og fortsetter videre opp til den lille fjellbyen Mijas. Det skinner i hvitkalkede, lave bygninger kun avbrutt av de tilhørende, fargerike patioene. Mijas klamrer seg godt fast oppover fjellsiden med billedskjønne plazaer og torg.

Palmene og trærne skygger for varmen og er kjærkomne fargeklatter i bybildet. Kafeene og restaurantene flytter ut, stemningen er typisk spansk selv om mange språk florerer i dag. Opprinnelig en beskjeden landsby dit bohemer og kunstnere flokket seg på femti- og seksti-tallet. Nå råder turisme og utlendinger mye av byen. Sjarmen og idyllen er fortsatt til stede. Av og til dukker et esel eller to opp. Disse sliterne benyttes fortsatt som transportmiddel i den bratte byen. Det oser av atmosfære i det historiske kvarteret, der den arabisk innflytelsen gjennomtrenger det europeiske. Det er nok av flotte utsiktspunkter der det turkise Middelhavet flyter i horisonten.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Malaga t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter
 • 21 netter på Hotel Pez Espada 4*
 • Halvpensjon, frokost og middag
 • Tre utflukter, hvorav en inkluderer lunsj
 • All transport ifølge programmet
 • Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips