Havnen i Pafos

Langtidsferie på Kypros

/ Afrodites øy

 • 21 netter på Hotel Athena Royal Beach 4* i Pafos
 • Halvpensjon, frokost og middag 
 • Byrundtur i Pafos
 • Utflukt til den delte hovedstaden, Nikosia
 • Troodosfjellene med vinsmaking og tavernalunsj

Bytt ut høst- og vinterdager med behagelig, stabilt klima og opplevelser på Kypros. Kypros er en av Middelhavets mest solsikre øyer med sine 340 soldager i året! Vi bor på Hotel Athena Royal Beach i Pafos på sydvestsiden av øya.

Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten.  Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker.

Landskapet er vakkert og dette oppleves gjennom varierte utflukter du kan bli med på under oppholdet. Det er to fjellkjeder på øya, Troodos og den mindre, Kyreniafjellene. Det høyeste fjellet er Olympos med sine 1 952 meter og en del av Troodos. Mesaoria er flatt sletteland mellom disse to fjellkjedene, og det er her den delte hovedstaden Nikosia ligger. 

Last ned reiseprogram
 • Påmelding innen 1.februar for avreise 3.mars

Avreiser

 • Avreisedato 03.03.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 22 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Kypros

Norwegians direkteavgang har avreise fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen. Vi ankommer Larnaca flyplass og kjører derfra til Pafos. På hotellet blir det en sen middag før vi går til ro og gleder oss til alle gode dager som følger!

På en langtidsferie blir dagene litt til som de kommer. Det er tre utflukter inkludert som fordeles på ulike dager når vi er på plass. De andre dagene gjør du litt som du vil og reiseleder vil selvsagt hjelpe til med å foreslå ulike aktiviteter.

Hotel Athena Royal Beach 4*

Hotellet vårt har god standard og super beliggenhet ved strandpromenaden. Det er et stort og flott bassengområde i tillegg innendørs oppvarmet basseng og egen spaavdeling.  Rommene er lyse og romslige med balkong, TV, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Det er gratis Wi-Fi og gratis lån av badehåndklær. Det er sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene. Du kan velge om du ønsker sjøutsikt eller landutsikt ved bestilling.

Du har halvpensjon under hele oppholdet, fra middag ankomstdagen til og med frokost avreisedagen.

Rett utenfor hotellet går en lang strandpromenade som innbyr til vandretur eller for de som foretrekker – en joggetur. Om du ønsker å spasere langs strandpromenaden inn til byen, tar dette cirka 30 minutter. Lokalbussen stopper rett ved hotellet.

Hotellet byr også på et godt utvalg av aktiviteter som vanngymnastikk, minigolf, boccia, kveldsshow, folkloreoppvisning, pianounderholdning, musikk quiz m.m.   

Les mer om hotellet her 

Afroditestranden

Kypros og Pafos

Kypros
Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya i etter Sicilia og Sardinia med et areal på 9.251 kvadratkilometer. Her finnes flotte strender, sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent i Tyrkia.

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder alle de store byene på Sør-Kypros sammen. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos
Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken. Pafos ligger 140 kilometer fra Larnaca flyplass, og transfertiden er cirka halvannen time.

Klima
Kypros kan skryte av 340 soldager i løpet av året. I november er gjennomsnittstemperaturen 18 grader, men vi kan også forvente over 20 grader på dagtid. I februar/mars er snittemperatur 13-14 grader, men kan gjerne komme opp i 18-19 grader. Det kan komme noen regnskurer så det lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en god fleece i bagasjen.

Mat og drikke
Et sunt og smakfullt middelhavskosthold finner vi på Kypros. Nasjonalretten meze er Kypros svar på spanske tapas, et stort antall småretter bestående av grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så det her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering! Kypros produserer også deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre kypriotiske godbiter er kleftiko- ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas- gryterett med kalvekjøtt, souflakia- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt servert i pitabrød, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter. God solmoden frukt og grønnsaker er selvfølgelig med i det kypriotiske kostholdet.Du vil fine gode lokale viner på Kypros, både røde som hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, Carlsberg har også et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, ofte tilsatt sukker.

Aktiviteter/utflukter
Vår langtidsferie strekker seg over 3 uker, og vår reiseleder kommer til å være med gruppen hele tiden. Reiseleder vil komme med forslag til ulike aktiviteter. I tillegg har vi tre fellesutflukter inkludert i reisen: Vi skal bli kjent med Pafos by, samt oppleve de mektige Troodos-fjellene. Hovedstaden Nicosia er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd.

Byrundtur i Pafos
Pafos er europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Et par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Turen kan avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned å nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca. 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Troodos-fjellene, vinsmaking og tavernalunsj
De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Vi kommer til den mest kjente landsbyen, Platres, hvor vi kanskje tar en liten vandring. Det produseres og dyrkes mye vin på Kypros og i dag skal vi møte på en av øyas mest kjente ønologer, Charis Gerolemo. En ønolog har inngående kunnskap om vindyrking og fremstilling. Rett og slett en ekspert!

Vi prøvesmaker vinene hans og fortsetter ferden til landsbyen Omodhos, som ligger på en høyde. Her stikker vi innom en tradisjonell taverna der vi skal lære mer om lokal mat og om meze.

Hovedstaden Nikosia
Hovedstaden er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. De gamle venetianske bymurene omringer et moderne kafèliv og historiske bygninger.

Famagusta-porten er den største og mest imponerende av de tre portene i bymuren. Vi fortsetter til Erkebiskopens palass som ble bygget på 1700-tallet og er både et religiøst, politisk og nasjonalt symbol. St. Johns Cathedral besøkes også. Ikke så stor og imponerende utenfra, men innvendig finnes det som gjør den spesiell. Her er flotte og velbevarte veggmalerier med motiver hentet fra Bibelen.

Nikosia er fremdeles «delt». Vi krysser over til Nord-Kypros, kun anerkjent av Tyrkia, og besøker Sofia-katedralen samt det gamle karavanserai (skysstasjonen).

Det vil bli god tid til lunsj for de som ønsker. Laiki Yeitonia er et koselig nabolag å rusle rundt i med sjarmerende, snirklete små gater, gamle hus og masser av butikker.

Kypros på egenhånd
Det finnes mange fine turmuligheter der man kan spasere eller sykle i eget tempo. Hva med å leie bil å dra på oppdagelsesferd på øya? Det er lett å ta seg fram og mye å oppleve på Kypros. Vår reiseleder er behjelpelig med mer informasjon.

Mosaikk Pafos
Dag 22

Hjemreise

Siste dagen av ferien er dessverre kommet – du har dagen til egen disposisjon før turen går til flyplassen i Larnaca på ettermiddagen. Direkteflyet til Norwegian har avgang om kvelden og vi lander rett over midnatt.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Direktefly Oslo–Larnaca med Norwegian
 • Flyskatt og avgifter pr 13.mars 2017
 • 21 netter på Athena Royal Beach 4*
 • Halvpensjon, frokost og middag
 • Tre utflukter med entreer, hvorav en inkluderer lunsj
 • All transport ifølge programmet
 • Reiseleder fra Escape Travel
 • Lokale engelsktalende guider

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips