Lektercruise i Alsace

/ Fra Strasbourg til Lagarde i Frankrike

Seil på kanalene fra sjarmerende Strasbourg til Lagarde, gjennom Alsaceregionen der både vin og øl produseres med bravur. Litt utenfor allfarvei og turistløyper ligger Saverne som kommer til å bli et hyggelig bekjentskap. Med nydelig landskap underveis, er det mange steder å oppdage til fots eller på sykkelsetet.

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon, drikke og utflukter inkludert
 • Kun èn avgang i 2018

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.08.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 7 dager

/ OPPLEV FRANKRIKE I SAKTE FART

Et lektercruise er en enestående ferieform, som også passer for familier og vennegjenger i alle aldre. En liten, spesialbygget, luksuriøs båt frakter deg på elver og kanaler hvor de større elvecruiseskipene ikke kommer til. Det er avslappende og intimt med kun elleve lugarer om bord. Du kommer ekstra tett på natur, historie og kultur. Lekteren er aldri langt fra land, så her er det mange muligheter for egne utflukter og eskapader – enten til fots eller på en av syklene du kan låne om bord. Kulinariske høydepunkter er ensbetydende for Frankrike, og mannskapet om bord sørger for service i særklasse. Alt skjer i et behagelig tempo, i komfortable omgivelser. Lektercruise er virkelig en behagelig ferie!

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE-STRASBOURG

Avreise fra Oslo Lufthavn til Frankfurt. Her venter det buss som skal kjøre oss til staselige og koselige Strasbourg. Turen tar litt over to timer. Vi sjekker inn på MS Madeleine utpå ettermiddagen. Vel om bord får vi tildelt lugarer og blir kjent med mannskapet. Det blir servert en velkomstdrink før vi nyter vår første middag om bord. Etter middag skal vi få et annet perspektiv på Strasbourg, med den sjarmerende gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi går om bord i en båt som skal vise oss mer av de sjarmerende kanalene, bindingsverkshusene og de smale smugene. Vi cruiser langs ulike kvarter, som alle har sitt eget særpreg. Det tyske kvarteret er ett av disse. Etter det franske nederlaget i 1870, hadde Tyskland planer om å gjøre Strasbourg til den nye hovedstaden i det tyske riket. Planleggingen ble satt i verk med brede gater, store bygninger og luksuriøse boliger. Vi fortsetter langs kanalene og ser EU-parlamentet før vi er tilbake på lekteren.

Dag 2

STRASBOURG-WALTENHEIM

Alsace byr på et vakkert og variert landskap, og siden det produseres vin og brygges øl dyrkes det både druer og humle. Etter frokost seiler vi i retning Waltenheim gjennom Brumath Forest. I dag skal vi på heldagsutflukt med buss i denne vakre regionen – vi skal til den kjente vinruten i Alsace. Turen går gjennom endeløse vinmarker og innom flere koselige landsbyer med flotte bindingsverkshus og fontener. Vi besøker en av de mange vinprodusentene i Alsace. Vi får en innføring i produksjonen -veien fra drue til flaske. Besøket avsluttes naturligvis med vinsmaking! Turen går videre til Colmar hvor vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Etterpå blir det tid til å spasere litt i denne vakre byen. Madeleine har i mellomtiden seilt videre til Waltenheim, hvor vi i kveld skal spise en lokal spesialitet Tarte flambèe (Flammekueche).

Dag 3

WALTENHEIM-SAVERNE

Om morgenen går ferden videre til Saverne. Vi passerer sjarmerende landsbyer som Hochfelden og Schwindratzheim, der det blir mulighet for vandring eller sykle en tur langs kanalen. Om ettermiddagen kan du bli med til Château de Haut-Barr som kalles Alsaces øye. Med iøynefallende utsikt over regionens enorme slettelandskap, ble det bygget allerede på 1100-tallet, på 470 meters høyde og på tre små fjelltopper som ble lenket sammen med en bro. Broen ble kalt djevelbroen. Herfra kunne biskopene av Strasbourg skue utover Zorn-dalen og Alsace-sletten. Etter mektige slottsopplevelser besøker vi tårnet Chappe, en eldgammel telegrafstasjon. Frankrike var det første landet som benyttet denne spesielle kommunikasjonsformen, takket være Claude Chappe som oppfant metoden ved å sende beskjeder ved hjelp av semaforsystem på slutten av 1700-tallet. Om kvelden er det muligheter for å utforske sjarmerende Saverne på egen hånd.

Saverne
Dag 4

SAVERNE-LUTZELBURG

Saverne har mye å tilby sine besøkende og etter frokost blir det en guidet byvandring i denne historiske byen som regnes som innfallsporten til Alsace. Vi får bl.a. se Domkirken, forskjellig arkitektur fra 1800-tallet og Katz-huset som er dekorert med flotte treutskjæringer. Retur til båten for lunsj og et cruise gjennom idylliske omgivelser.MS Madeleine setter nå kurs for Lutzelbourg i Alsace, regnet som en av de vakreste landsbyene ved kanalen. Etter et flott cruise på kanalen som snor seg mellom Vosges fjellene ankommer vi Lutzelbourg utpå ettermiddagen. De som ønsker kan være med på en spasertur til Lutzelburg Castle som ligger cirka 300 moh., slottsruinene ruver godt i landskapet. Retur til båten som har ankret opp for natten.

Dag 5

LUTZELBURG-ARZVILLER BÅTHEIS-XOUAXANGE

Etter en god frokost om bord besøker vi en familiebedrift som viser oss hvordan de lager krystallglass etter en gammel tradisjonsrik metode.Lekteren skal deretter gjennom Arzviller båtheis som er en unik opplevelse og ganske så surrealistisk. Denne heisen er den eneste av sitt slag i Europa. I stedet for å navigere gjennom utallige sluser, noe som hadde tatt nesten en hel dag, heises vi opp 45 meter. I natt ligger vi til kai i Xouaxange.

MS Madeleine på Arzviller båtheis
Dag 6

XOUAXANGE-LAGARDE

Vi seiler mot Lagarde og passerer gjennom Rechicourt-slusen som er en av de aller største i Frankrike. Om ettermiddagen besøker vi Sarrebourg der den eksepsjonelle kunstneren Marc Chagall har satt sine spor. Det imponerende blyglassvinduet han kreerte er over 12 meter høyt! Kapellet ble bygget i 1265, men ble etter hvert så forfallent at alt unntatt koret ble revet og bygget opp igjen. Chagalls glassmaleri er et storslått skille mellom det gamle og det nye. I kveld nyter vi en god avskjedsmiddag og en hyggelig kveld om bord.

MS Madeleine
Dag 7

LAGARDE-NORGE

Etter frokost sjekker vi ut fra lugaren, sier farvel til mannskapet, og tar plass i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Frankfurt. Avreise med Lufthansa direkte til Oslo.

Reisebetingelser

MADELEINE
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2014
Lengde: 40 m
Antall dekk: 2
Antall passasjerer: 20
På den nybygde lekteren Madeleine er det er kun elleve lugarer om bord – alle utvendige med eget bad, aircondition, safe og internettilgang. Lekteren har restaurant, salong med bar, utegrill, jacuzzi og soldekk med solstoler. Det finnes også sykler om bord, som du kan låne underveis eller når båten legger til kai.

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Frankfurt t/r
 • 6 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord
 • Alle drikkevarer om bord (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • Alle utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

VKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipenefortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre.
For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

TIPS
Tips er frivillig, men ofte forventet. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegger det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.