Liguriakysten – som perler på en snor…

/ Cinque Terre – kystens perle

 • Små fiskelandsbyer
 • En vandring gjennom historien
 • Unikt landskap

Cinque Terre betyr fem land – i middelaldersk betydning fem landsbyer. Disse fem små byene ligger på rekke og rad langs Liquria-kysten i Nord-Italia. Fem idylliske landsbyer, der tiden nesten har stått stille siden middelalderen. Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Maranola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Høyt ranket på UNESCOS verdensarvliste ligger byene spredt utover fjellsidene som små fargeklatter med sitt unike kulturlandskap. Isolert fra biltrafikk og forbundet med et nett av smale stier. Vi vandrer på klippene over et asurblått Middel hav, mellom vinranker og olivenlunder fra den ene pittoreske byen til den andre. 

Merk påmeldingsfristen innen 28. juni

Vanskelighetsgrad 3 støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.10.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Reiseleder
Mette Helen Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.10.2018
 • Avreisested Oslo, Stavanger
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 490,-
 • Italia-mat-gelato
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo/Stavanger - La Spezia

Avreise fra Oslo med direkte fly, avreise Sola via Oslo Lufthavn Gardermoen til Pisa. Ved ankomst venter vår buss og kjører til vårt hotell sentralt beliggende i La Spezia. Kort avstand til gågaten. Vi samles til velkomstmiddag på en lokal restaurant i sentrum. (-/-/M)

La Spezia
Dag 2

Fottur Levanto – Monterosso

I dag skal vi vandre på de gamle stiene til Monterosso, en strekning som byr på fantastisk natur og flott utsikt. Vi tar toget til Levanto og starter fotturen til Monterosso. Turen begynner med stigning og noe ujevnt terreng i skog, før landskapet åpner seg og vi følger den vakre kysten. På veien passerer vi «Promontory of Mesco», ruinene etter San Antonio Semaforos-kapellet. Stopper og spiser vår medbrakte lunsjpakke underveis. Vi ankommer Monterosso og får litt tid på egen hånd før vi tar toget tilbake. Middag på egenhånd. (F/lunsjpakke/-)

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7 km
Høydeforskjell:+/- 500 m
Tidsbruk: ca 4 timer

Monterosso
Dag 3

Fottur Monterosso – Vernazza – Corniglia

Dagens vandring starter i den østre delen av Monterosso med oppstigning i trapper før vi kommer på stien og går gjennom et herlig landskap, forbi vinranker og sitrontrær. Etter ca 1,5 times vandring får vi se den fantastiske utsikten over den fargerike og flotte byen Vernazza, den eneste naturlige havnen på Cinque Terre. Etter å ha kommet ned og sett oss litt om i byen går vi videre til Corniglia. Stien mellom Vernazza og Cornigila er en av de vakreste strekningene langs Cinque  Terre. Denne delen av stien er rimelig bratt med mange trappetrinn. Vi vandrer gjennom vakre olivenlunder og ser boliger som klamrer seg til klippene rett over havet. Ved ankomst Cornigila slapper vi av litt før vi tar toget tilbake. Middag på egenhånd. (F/lunsjpakke/-)    

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 7,5 km
Høydeforskjell: ca 250 m
Tidsbruk: ca 4 timer

Cinque terre Vernazza
Dag 4

Fottur Corniglia – Volastra – Manarola

Vi møter vår guide som blir med på dagens vandring. Vi tar toget til Corniglia hvor vi går trappene opp til byen som ligger 100 meter over havet. Vi ser oss litt rundt før vi starter dagens fottur. Turen starter med stigning på god tursti, før den flater ut. Noen luftige partier forbi vinrankene før vi kommer til kirken ved Volastra, hvor vi spiser vår medbrakte lunsjpakke. Etter lunsjen går vi ned mot byen Manarola og får litt tid på egenhånd før vi tar toget tilbake til hotellet. Vi samles til middag på lokal restaurant. (F/lunsjpakke/M)    

Beskrivelse av fotturen:
Distanse: 4 km
Høydeforskjell:+/- 350 m
Tidsbruk: ca 3,5 time

Manarola
Dag 5

Dagen på egenhånd

I dag har du dagen til egen disposisjon! Kanskje vil du besøke byene igjen på egenhånd, ta en ekstra fottur eller en dag til Pisa? Lunsj og middag på egenhånd. (F/-/-)

Piazza del Duomo, Pisa
Dag 6

Fottur på øya Palmeria, båttur fra Portovenere til Monteresso

Vi tar båt til Palmeria, den største øya i Liguria. Her finner vi sjeldne orkideer og noen majestetiske grotter. Fra det spektakulære utsiktspunktet på øya kan vi beundre de vakre omgivelsene. Vi spiser vår medbrakte lunsjpakke på øya før vi om ettermiddagen tar båten til Portovenere, en fargerik, liten havneby og et viktig kultursenter. Om tiden tillater tar vi en liten rusletur før vi tar båten fra Portovenere til Monteresso. Vi tar toget tilbake til La Spezia. Middag på egenhånd. (F/lunsjpakke/-)

Distanse: 8 km
Høydeforskjell: 200 m
Tidsbruk: 3 timer

Idylliske Portovenere
Dag 7

Fottur Riomaggiore - Portovenere

I dag skal vi vandre på en av de mest populære fotturene blant turistene som ikke kommer inn under Cinque Terre. Turen starter i Riomaggiore, den sørligste landsbyen i Cinque Terre som ligger mellom to bratte åser dekket av vingårder og er berømt for sin hvitvin, spesielt den søte vinen Sciacchetrà . En god stigning i starten før vi kommer opp til Madonna del Montenero hvor vi belønnes med en deilig utsikt. Store deler av stien ligger ikke langt fra sjøen og hvor vi passerer nærliggende landsbyer og strender på vei mot Portovenere. Lunsjpakken inntas underveis. Vi samles til avskjedsmiddag på en lokal resturant. (F/Lunsjpakke/M)

Distanse: 12 km  Høydeforskjell: +/- 650m  Tidsbruk: 6 timer

 

Dag 8

La Spezia - Pisa - Oslo/Stavanger

Formiddagen fri før vi til avtalt tid reiser til flyplassen i Pisa. Avreise med Norwegian til Oslo, for de som kommer fra andre steder videre til Stavanger og andre destinasjoner.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3 Fotturen er variert og starter med opp og nedstigninger på stier og i trapper til byene. Noen steder er det litt luftige partier men det varer ikke så lenge. Turen anbefales for vandrere med gode knær. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng.

Prisen inkluderer:

 • Fly Stavanger/Oslo – Pisa, tur/retur inkl. flyskatter
 • Busstransport Pisa – La Spezia tur/retur
 • 7 overnattinger i dobbeltrom 
 • 7 frokoster
 • 3 middager på lokal restaurant
 • 5 lunsjpakker
 • Engelsktalende lokalguide vandredagene
 • Togbilletter vandredagene
 • Båttur La Spezia – Palmera
 • Båttur Portovenere – Monterosso
 • Cinque Terre-kort
 • City Tax La Spezia
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Tillegg:

 • Enkeltrom kr. 2660
 • Drikkevarer
 • Lunsj og middager som ikke er beskrevet
 • Reiseforsikring
 • Tips til guide og sjåfør

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:
F= frokost, L= lunjspakker, M= middag.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TURFAKTA

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Hotell opplysninger:

Hotel Genova***

Hotel Genova ligger like ved gågaten i gamle byen med gå-avstand til det meste og 10 minutters gangavstand sentralbanestasjon (med forbindelser til Cinque Terre).

Les mer om hotellet her

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguiden er engelsktalende. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 15, maksimum 20 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellet under oppholdet da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene. Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokalvaluta er euro. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart. Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden