Magiske Marokko

På denne fantastiske rundreisen opplever vi Marokkos fargerike historie kombinert med moderne kunst, vakre hager og spennende kultur.

Bli med på vår spennende tur til det kongelige Marokko. Vi flyr inn til Marrakech – Marokkos gamle hovedstad og senter for århundrelange handelsruter. Beliggenheten er upåklagelig perfekt ved landets nordligste palmeoase og ved foten av de ofte snøkledde Atlasfjellene.
Deretter forsetter vi turen nordover gjennom det flotte landskapet til Fes – rett og slett en unik og eventyrlig by som er et av Marokkos absolutte høydepunkt. Gled deg til å vandre på måfå med store øyne der verdens aller eldste universitet ble grunnlagt år 895. Her finner du en god porsjon sjarm som sammen med et herlig kaos bare blir spennende å få med seg.
Til slutt ender vi opp ved kysten i Marokkos hovedstad, Rabat, som viser opp en sjarmoffensiv som kanskje er uventet, men gledelig. Byen er luftig, moderne og estetisk lekker. Herfra flyr vi så hjem til Norge igjen.

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 18 635,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 14.10.2018 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 8 dager
Reiseleder
Anne Marthe Barfod

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 14.10.2018
  • Avreisested Oslo
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 8 dager
  • Priser fra 18 635,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Søn 14. okt 18: Oslo - Marrakech

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen. Flybytte i Paris og ankomt Marrakech ved lunsjtider. Ved ankomst blir vi møtt av vår lokale guide og reiseleder, Anne Marthe Barfod. Anne Marthe har bodd i Marokko i 35 år, og kan det meste om sitt adopterte fedreland. Kort bytur, deretter liten lunsj og innsjekking på hotellet.

Ved solnedgang kjører vi hestedrosje til det sagnomsuste torget Djemma el Fna i sentrum. Her kan du se magedanserinner, historiefortellere og alle de andre som gjør Djemma el Fna – gjøglernes torg – til en opplevelse ulikt alt annet. Her kan man smake på lokale delikatesser med sterke krydderdufter hengende i luften og lytte til musikernes rytmiske toner. Fra torget rusler vi til en av byens beste tradisjonelle restauranter, hvor vi får servert et deilig marokkansk måltid.

Marrakech er en by hvor det venter magiske opplevelser og nye inntrykk rundt hvert gatehjørne. (L,M)

 

Djemma el Fna rett etter solnedgang.
Dag 2

Man 15. okt 18: Marrakech

Marrakech har fascinert mennesker gjennom alle tider. Her gjemmer det seg flotte palass bak diskrete vegger, rike kunstskatter og et vrimlende folkeliv. Marrakech er også kjent som «den rosa byen» og syder av vaskeekte eventyrstemning i beste Tusen og én natt-stil.

Etter frokost ser vi noen av de mest kjente monumentene fra Marrakech sin storhetstid: Koutoubia-moskeen og Bahia-palasset, Mellahen og det jødiske markedet. Deretter vandrer vi inn i den fargerike medinaen der de forskjellige kvarterene er fylt med fantastisk håndverk av alle slag.  Her finnes blant annet det gamle kryddermarkedet. Vi vil få en innføring i marokkansk krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin. Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen, som gjør den til” jetsetternes” private paradis og et eldorado for shoppere. Her finnes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertepper, smijernslamper i alle fasonger, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko og merkevarer.

Lunsj i medinaen og fritid til shopping på egen hånd.

Marrakech berører alle sanser – opplev byen med et åpent sinn for å lytte, smake, se, føle og lukte. (F,L,M)

Krydder og urter på markedet i Marrakesh
Dag 3

Tir 16. okt 18: Marrakech

Etter frokost går turen til Riad Monceau, ett flott heskapshus beliggende i den jødiske bydelen. Her får du en demonstrasjon av Marokkansk matlagning ved Chef Rachidia, som har hatt flere TV programmer og laget sin egen kokebok.

Etter en tidlig lunsj er det på tide å utforske det kulturelle Marokko. Vi starter med ett besøk på La Museè De La Palmerai, ett stort privat museum hvor du kan beundre hundrevis av malerier, grafikk og skulpturer fra Marokkos kjente kunstnere som Binebine, Hariri, Saladi, BelKahia og El Glaoui. Museet ligger i en fantastisk tredelt hage: Den Andalusiske hagen, Kaktushagen og Vannhagen. Er vi heldige blir vi vist rundt av eieren og parfymøren Abderrazak Benchabaane, som inviterer på myntete og viser oss produksjonen av sine velduftende parfymer.

Senere reiser vi til den nye museet dedikert til Yves Saint Laurent og hans flotte drakter. På museet ser du ett godt utvalg av skisser, foto og noen av hans favorittmodeller som han skapte gjennom et langt liv. Film fra de forskjellige motevisningene og en bokhandel er det også mulig å se. Senere går turen til Majorellehagen, kjøpt av Yves Saint Laurent og Pierre Bergè i 1989. I  denne fantastiske botaniske hagen blir det tid til en spasertur gjennom denne vakre oasen av kaktuser og palmer, hvor de lekre fargene danner fantastiske kontraster. Du kan også besøke Yves Saint Laurent sitt private museum med sølvsmykker, tepper og drakter fra landets Berberkultur. (F, L, M)

Marokkansk te
Dag 4

Ons 17. okt 18: Marrakech - Fes (48 mil)

Tidlig på morgen forlater vi sagnomsuste Marrakech, som var Almoravid-imperiets hovedstad på 1100-tallet og den første av kongebyene vi har besøkt.

På turen fra Marrakech og videre mot vår andre kongeby Fes, kjører vi gjennom noen av Marokkos flotteste landskap i Mellom-Atlasfjellene. Vi har de snødekkede fjellene som kulisse samt noen av de beste jordbruksområdene i hele landet.  Vi kjører gjennom Beni Mellal og Tadla-sletten, hvor det dyrkes alt fra sukkerroer, sesamfrø og rød paprika til valnøtter, epler og aprikoser. Dette er berbernes rike, den opprinnelige befolkningen i Marokko, som har sitt helt eget språk, kultur og utgjør 60% av landets befolkning. På grunn av deres store innflytelse er Marokko et land totalt annerledes enn de fleste arabisktalende land i Midt-Østen eller Nord-Afrika. Mange steder lever de lokale berbere uforstyrret fra påvirkning utenfra. Slik som de har bodd og levd i hundrevis av år. Her har kvinnen en høy posisjon, stor frihet og utgjør en viktig rolle i det lokale samfunnet. (F, L, M)

Berbervev
Dag 5

Tor 18. okt 18: Fes

Eventyrlige Fes – et av turens absolutte høydepunkt. Fes står på UNESCO sin verdensarvliste og man kan trygt si den er en av verdens best bevarte middelalderbyer. Byen var hovedstad hele to ganger, først under Merinid-dynastiet på 1300-tallet  og siste gang frem til franskmennene flyttet hovedstaden fra Fes til Rabat i 1912.

Fes består av tre helt forskjellige deler. Fes El Bali, den eldste delen som ble grunnlagt i 809, bar den første av Marokkos storbyer. Fes Andalous ble bygget opp under den epoken Isabelle og Ferdinand regjerte Spania med hard hånd og kastet ut alle jøder og arabere fra Spania på slutten av 1400-tallet. Den nye moderne delen av byen bygget opp under det franske protektoratet som begynte i 1912.

I Fes El Bali, kan du trå inn i middelalderen på nytt. Her ligger de berømte garveriene, hvor man den dag i dag garver skinn på samme måte som for hundrevis av år siden, da ”Maroquinerie” ble brukt til skinninnbundne bøker, håndvesker og sko i ypperste klasse. Kobberslagerene, treskjærerene og tekstilvevere har sine egne kvartaler. I tillegg finner du hundrevis av basarer som ligger på rekke og rad og tilbyr sine varer: alt fra flotte kaftaner (marokkanske kapper) til tørkde varer som fiken, dadler, roseblader. Lukten fra kryddergaten kjennes på lang vei!

Her ligger verdens første universitet Al Qarawiyin-moskéen, den vakre Medersa Attarin og Nejjarin-museet, alle skal vi selfølgelig få med oss på vår vandring gjennom Fes trange gater og den enorme Medinaen- Marokkos eldste og største – et fargesterkt mylder av smug, moskéer, verksteder og åpne markeder. (F,L,M)

Garveri i Fes
Dag 6

Fre 19. okt 18: Fes - Meknes - Rabat (20 mil)

I dag går turen videre først til Volubilis, den gamle romeske byen, bygget opp som hovedstad i det riket romerne ga navnet Mauritania Tinganita. Her vil du se rester av basilikaen, forum Romanum og tempelet dedikert til Jupiter. Her finnes også en mengde godt bevarte mosaikker.

Ferden går videre til Meknes som er den tredje av Marokkos fire “kongebyer”, det vil si byer som en gang har vært landets hovedstad og hvor de store kongepalassene ligger den dag i dag. Meknes er en stor jordbruksby og ligger vakkert til ved den fruktbare Sais-sletten.

Her skal vi besøke den sentrale El-Hdim-plassen, bygget opp rett utenfor Bab el Mansour, den vakreste byporten i Marokko. Her ligger også byens matmarked som bugner av frukt, grønnsaker og søtsaker i alle farger. På den andre siden av Bab el Mansour ligger de underjordiske fengslene til Marokkos kanskje mest fargerike og grusomme sultan noensinne, Sultan Moulay Ismael. Sultanen regjerte i Marokko på samme tid som Ludvig XIV av Frankrike og ble dypt fornærmet da ha ikke fikk Marie Ann av Bourbon, datter av solkongen, som sin hustru. Forståelig, ville de fleste si, sultanen hadde 550 konkubiner i sitt store harem. Hans mausoleum ligger her den dag i dag, vakkert bygget opp i marmor, stukkatur og mosaikk. Moulay Imael gjorde alt i stor skala, vi har kanskje glemt å nevne de 120 00 hestene som sto på stallene og hans armé på 150 000 svarte slaver importert fra sørligere deler av Afrika.

Etter besøket setter vi kurs for Marokkos hovedstad, Rabat. (F,L,M)

Bab Mansour - inngangsportalen til den gamle medinaen i Meknes
Dag 7

Lør 20. okt 18: Rabat

Rabat ligger vakkert til ved en elvemuningen av Bou Regreg. Her får med oss det kongelige palasset, mausoleet hvor Marokkos siste to konger ligger begravet, bygget i hvit Carrera-marmor, og det uferdige Hassan-Tårnet. Selvfølgelig blir det tid til hyggelige Oudaya, kunstnerkvarteret som ligger i den gamle festningen bygget på 1200-tallet. En liten vandring i den Andalusiske hagen må vi ha med oss, og så drikker vi myntete og spiser småkaker på Cafè Arab – den tradisjonelle cafeen helt ute ved Atlanterhavet.

På ettermiddagen besøker vi det flotte nye museet for moderne kunst i Rabat http://www.museemohammed6.ma/ Museet ble innviet i 2016 og har den største utstilling av moderne kunst i Marokko. Bygget er en attraksjon for seg, tegnet av en av Marokkos lysende unge talenter, Karim Chakor. (F,L,M)

Rabat
Dag 8

Søn 21. okt 18: Rabat - Oslo

Tidlig avreise fra Rabat. Reiseleder tar farvel med gruppen her i Rabat.
Flybytte i Paris og ankomst Oslo ved 16-tiden.

Fatimas hånd - amuletter på marked

Reisebetingelser

Turprisen inkluderer:

Flyreise Oslo – Marrakech, Rabat – Oslo med Air France på økonomiklasse
Innsjekket bagasje
Flyskatter per 6. mars 18
Overnattinger på hotell i dobbeltrom m/frokost; 3 netter i Marrakech, 2 netter i Fès og 2 netter i Rabat
Alle transporter og utflukter i henhold til programmet
7 lunsjer og 6 middager
Inngangsbilletter til severdigheter som skal besøkes
Norsktalende reiseleder/guide under hele oppholdet i Marokko – fra ankomst Marrakech til avreise Rabat.

Turprisen inkluderer ikke:

Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Måltider utover det som er beskrevet i programmet samt drikke til maten
Tips til sjåfører/guider

Visum til Marokko er ikke nødvendig for norske statsborgere, og passet må være gyldig minst 3 måneder etter hjemkomst (forbehold om forandringer).