Karnak-tempelet i Luxor

Marokko og Egypt – med cruise på Nilen

/ Nord-Afrikas to ansikter

 • Pyramidene i Giza utenfor Cairo
 • Museet i Cairo med bl.a. Tut-Ank-Amons eventyrlige skatter
 • Basarene i Cairo med sine mange små utsalgssteder og små boder
 • Luksuriøst cruise på Nilen
 • Filatemplet ved Aswan og Karnaktemplet i Luxor
 • Kongenes dal
 • Djemma el Fna – hovedmarkedsplassen i Marrakech gamleby – med sitt yrende folkeliv
 • Storslåtte palasser i Marrakech
 • Ourikadalen i Atlasfjellene med berbermarked
 • Kunnskapsrike reiseledere fra Escape Travel

Bli med på en spennende tur til det nordlige Afrika hvor vi besøker både Egypt og Marokko på samme tur. I Egypt får vi med oss de storslåtte pyramidene i Giza, Tut-Ank-Amons skatter samt basarene i Cairo. Deretter setter vi kursen sydover i landet og skal nyte et cruise på Nilen fra Aswan til Luxor. I Marokko skal vi få oppleve Marrakech med sin spennende medina og markedsplass Djemma el Fna. I tillegg står en tur til Ourikadalen i Atlasfjellene på programmet.

Torild Karlsen er med som reiseleder fra Oslo og frem til avreise til Casablanca. Ved ankomst i Casablanca tar Anne Marthe Barfod over reiselederrollen frem til avreise tilbake til Norge.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 27 865,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 14.11.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
Reiseleder
Anne Marthe Barfod
Reiseleder
Torild Karlsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 14.11.2018
 • Avreisested Marrakech, Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 27 865,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Onsdag, 14. nov 18: Oslo - Cairo

Vi starter reisen på Oslo Lufthavn med avreise på ettermiddagen. Etter mellomlanding og flybytte i Istanbul ankommer vi Cairo utpå kvelden. Her blir det først visumkjøp, passkontroll og så henting av bagasje, og vel på utsiden blir vi møtt av vår guide som skal være med på reisen i Egypt.

Hotellet vårt ligger i Giza, ikke langt unna de store pyramidene, og etter en lang reise denne dagen blir det godt å slå seg til ro for kvelden og natten. Det er store opplevelser som venter en de kommende dagene.

Dag 2

Torsdag, 15. nov 18: Cairo - Det egyptiske museum, Pyramidene i Giza

Etter frokost besøker vi Det egyptiske museet, som huser verdens største samling av antikke funn med mer enn hundretusen ulike gjenstander. Her finnes historiske skatter fra hele Egypts historie, mumier, statuer, møbler, smykker, klær med mer. Vi får en guidet vandring gjennom de ulike delene av museet. Senere begir vi oss til det enorme basarområdet Khan el Khalili – en opplevelse for alle sanser. Området har enorme muligheter for shopping – alt fra vakre skjerf og sjal til trearbeider, kobber, gull, sølv, klær og sko. Det var også her den egyptiske forfatteren Naguib Mahfouz skrev den kjente Cairo-triologien. Mahfouz var den første arabiskspråklige forfatter som fikk Nobels litteraturpris.

De mektige faraoene viste frem sin store rikdom og makt gjennom oppføringen av pyramidene, og etter en felles lunsj fortsetter turen til Giza, hvor vi ser de tre mest kjente pyramidene. Kheopspyramiden, som er den eneste gjenværende av verdens syv underverker, ble bygget til farao Kheops cirka år 2550 f.Kr. Vi får se og høre mer om den gamle kulturen, om hvordan og hvorfor man tror at disse fantastiske og enorme byggverkene ble bygget. Vi fortsetter ned til den mystiske Sfinxen som har en løves kropp og et menneskes hode. Middag på egen hånd, eventuelt sammen med reiseleder.

Pyramidene ved Giza
Dag 3

Fredag, 16. nov 18: Cairo - Aswan - Philae-templet, Aswandemningen

Etter en tidlig frokost kjører vil til flyplassen for å ta formiddagsfly til Aswan, som er utgangspunktet for vår seiling på Nilen. I løpet av dagen vi sjekker inn på vår flotte elvecruisebåt hvor vi skal tilbringe de neste 3 nettene. Alle måltider under selve cruiset serveres i båtens restaurant.

Aswan kalles Egypts vakreste by og har et utrolig fascinerende landskap. På den ene siden av Nilens bredd strekker ørkenen seg helt ned til elven med sine gule sanddyner. På den andre siden av elven finner vi Aswan med en egen promenadegate langs Nilen. Dagen starter med besøk i området rundt Aswan. Vi får blant annet se og høre hvordan man kunne løfte og flytte de enorme granittblokkene uten dagens verktøy, til ulike templer og graver rundt i landet. Vi besøker Philae-templet, som ble flyttet i forbindelse med byggingen av den gamle Aswan-demningen på slutten av 1800-tallet.

Vi ser Aswan High Dam (1960-1976). Demningen var engang verdens største, 3800 meter lang og 111 meter høy. Innsjøen, som ble dannet bak demningen, er verdens største kunstige sjø og fikk navnet Nassersjøen, etter Egypts andre president, Gamal Abdel Nasser. Etter lunsj seiler vi på Nilen i en felucca, en tradisjonell seilbåt som har trafikkert på Nilen i alle tider. Vi besøker Den botaniske hagen, som er et vakkert anlegg liggende på Lord Kitchener-øya. Vi vandrer gjennom hagen, ser på de vakre plantene, som er hentet fra hele verden og nyter freden i denne grønne oasen. Vi fortsetter i motorbåt ut i naturreservatet, ser det vakre landskapet og nyter fuglelivet, her hvor mange av Skandinavias trekkfugler samles om vinteren. Middag om bord i båten, og vi seiler i løpet av natten.

Felucca på Nilen ved Aswan
Dag 4

Lørdag, 17. nov 18: Cruise på Nilen - Kom Ombo og Edfu

Frokost på cruisebåten. Vi ankommer Kom Ombo på morgenen, og dette er det eneste tempelet i Egypt som er et dobbeltempel, hvor den ene delen er dedikert krokodilleguden Sobek og den andre falkeguden Horus. De gamle egypterne hadde stor kjennskap til legevitenskapen, og her finner vi blant annet relieffer av diverse legeutstyr. Lunsj om bord.

Om ettermiddagen besøker vi falkeguden Horus sitt tempel i Edfu. Dette er et av Egypts vakreste og best bevarte templer, bygget under den hellenistiske perioden. Et svært interessant tempel som inneholder de mest fantastiske relieffer av det man kaller for verdens første tegneserie. Seilasen fortsetter så nordover mot Luxor, og underveis kan du slappe av på soldekket og nyte inntrykkene mens dagliglivet langs breddene går sin gang. Her er det vakker natur med ørken, landsbyer og palmer. I løpet av sen kveld/nattestid passeres slusene ved Esna.

Dobbel-tempelet på Kom Ombo
Dag 5

Søndag, 18. nov 18: Cruise på Nilen - Luxor, Kongenes Dal, Hatshepsuts gravtempel

Om morgenen ankommer vi Luxor, tidligere Theben. Gammel hovedstad, religiøst og seremonielt sentrum. Tidsepoken 1550–1100 f.Kr. var storhetstiden i Egypt med de kjente faraoene Ramses, Tutmoses og Hatshepsut. Luxor kalles ofte for verdens største utendørsmuseum da mer enn en tredjedel av verdens antikke funn finnes her!

Dagen i dag er viet Vestbredden, og vi starter med å besøke Kongenes dal. Her ser vi to eller tre av de ca. 60 imponerende gravene som er rundt 3500 gamle. Relieffene og maleriene på veggene er svært godt bevart og forteller oss om veien til dødsriket og forberedelsene til det evige liv. Det var her i Kongenes dal at Tutankhamons grav ble avdekket av arkeologen Howard Carter i 1922. Dersom tiden strekker til, kan man få mulighet til å gå ned i graven, og de som er interessert kjøper i så fall en billett på stedet (ca. 15 USD). Vi fortsetter til den kvinnelige Faraoen Hatshepsuts gravtempel, samt de mektige Memnonstatuene. Tilbake til skipet for lunsj.

På kvelden skal vi besøke Luxortemplet som ligger inne i sentrum av Luxor – helt nede ved bredden. Middag på båten igjen.

Dag 6

Mandag, 19. nov 18: Luxor - Karnaktempelet - Cairo

Frokost på båten om morgenen, og vi sjekker deretter ut av lugarene våre. På formiddagen besøker vi det imponerende Karnaktempelet før vi setter kursen for flyplassen i Luxor for å ta et ettermidddagsfly tilbake til Cairo.

Transport fra flyplassen til Cairo og innsjekk på vårt hotell hvor vi skal bo kun én natt nå. Felles middag om kvelden.

Karnak-tempelet, Luxor
Dag 7

Tirsdag, 20. nov 18: Cairo - Casablanca

Det blir en tidlig start på dagen, og vi drar rett ut til flyplassen for å nå vårt morgenfly til Casablanca. Vi er nå klare for andre del av vår spennende reise i det nordlige Afrika.

Havnebyen Casablanca er Marokkos største og mest europeiske by. Byen er landets økonomiske hovedstad, og i dag er gamle Casablancas sjarm erstattet med moderne byplanlegging. Selvsagt blir det også tid til å beundre Hassan II moské, et praktverk uten like, bygget for å hedre Alaouitt-dynastiet og landets forrige konge, Hassan II. Deretter blir det en liten tur gjennom sentrum og langs  Corniche-boulevarden før vi omsider sjekker inn på hotellet og slapper litt av før middag.

Fortsatt er kanskje byen forbundet med den gamle filmen til Ingrid Bergman og Humphrey Bogart, og dette opplever vi mere av i kveld, da vi skal spise på den berømte Rick’s Cafe.

Dag 8

Onsdag, 21. nov 18: Casablanca - Marrakech

Vi nyter frokost før vi setter ferden sørøstover og inn i landet til Marrakech. Denne byen med sine rosafargede hus og bymurer, omgitt av landets nordligste palmeoase, har fascinert mennesker fra alle verdensdeler. Marrakech, er også «kultbyen» hvor utallige kjente personligheter har valgt å restaurere sitt eget autentiske Riad (gamle adelshus). Her finnes det fantastiske palass, rike kunstskatter og et folkeliv uten like. På byrundturen ser vi nærmere på den imponerende Koutoubiamoskeen, Bahiapalasset, som var Marrakech største haremspalass på 1800-tallet, det gamle jødiske kvarteret og markedshallen.

På kvelden blir vi hentet av hestedrosjene og kjører til sentrum av gamlebyen, hvor kan du la deg fascinere på Djemaa El Fna, byens berømte torg. Lytt til Gnaoua-musikerens rytmiske toner, la deg fasinere av slangetemmere, akrobater, spåkvinnene og alle de forskjellige matbodene med de sterke krydderduftene som henger i luften.

Selv skal vi spise på en av Marrakech’ bedre restauranter, hvor du får en smaksmeny på hele 14 forskjellige retter akkompagnert av andalusisk musikk og magedans.

Dag 9

Torsdag, 22. nov 18: Marrakech

Først og fremst forbindes vel Marrakech med det fantastiske folkelivet, som vi får rikelig tid til å studere nærmere på vår vei gjennom den gamle bydelen, medinaen – Afrikas livligste markedsplass. Her besøker vi det gamle kryddermarkedet hvor vi får en innføring i marokkanske krydder og urtemedisin. Lunsj spiser vi på Cafè Merstan sin hyggelige takterrasse i hjertet av Medinaen.

Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen, som har blitt et paradis for «the rich and the famous» og et eldorado for handleglade. Her finnes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berber- tepper og smijernslamper i alle fasonger. Ettermiddagen er fri til shopping.

Middag på hotellet.

Krydder, krydder, krydder...
Dag 10

Fredag, 23. nov 18: Marrakech - Ourikadalen

I dag står Ourikadalen på programmet, og etter en sen frokost reiser vi opp i de snøkledde Atlas fjellene og til Tnine Ourika. Her i denne lille berberbyen skal vi på et av områdets mest spennende marked. Her kommer medlemmer av de ulike berberstammene ridende inn fra tidlig morgen av, lastet med hjemmeproduserte varer som selges i souken (marked) og senere på ettermiddagen kjøpes det inn matvarer, nøtter og forbruksvarer for kommende ukes behov.

Vi besøker også Mohammed og hans familie. Familien bor i en av de tradisjonelle jord husene med sine husdyr, kuer, høns og geiter. Et lett måltid blir servert; grillspyd av oksekjøtt, hjemmelaget brød, honning, olivenolje og tomatsalat. Selvsagt drikker vi den obligatoriske mynteteen til maten.

Om ettermiddagen blir det et besøk i den fantastiske botaniske hagen, Majorelle, som tilhørte den store franske moteskaperen Yves Saint Laurent og Pierre Berge. Her hersker stillhet og ro. Kaktus, vannliljer, palmer og blomster gjør at det er en fryd å vandre rundt i denne flotte parken. Her kan du også se Yves Saint Laurent sin private samling av tradisjonelle berbersmykker.

Majorelle-parken til YSL er verdt et besøk
Dag 11

Lørdag, 24. nov 18: Marrakech - Oslo

Frokost på hotellet. Formiddagen til fri disposisjon -og utsjekk fra hotellet innen ca. kl. 12.00.

Utpå ettermiddagen blir vi hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Avreise med Norwegian fra Marrakech sent på ettermiddagen med ankomst Oslo Lufthavn sendt på kvelden.

Marokkansk te

Reisebetingelser

Pakkeprisen inkluderer:

Flyreise med Turkish Airlines Oslo – Cairo én vei på økonomiklasse
Flyreise med Egypt Air Cairo – Aswan samt Luxor – Cairo – Casablanca på økonomiklasse
Flyreise med Norwegian Marrakech – Oslo
Flyskatter per 19. feb 2018
Innsjekket bagasje (1 koffert à 23 kg med Turkish Airlines og EgyptAir, 2 kofferter à 20 kg med Norwegian)
All transport i Egypt og Marokko som beskrevet i programmet
Inngangsbilletter til severdigheter som skal besøkes
Innkvartering på gode hoteller med frokost; på cruisebåten er det helpensjon
4 lunsjer og 4 middager i Egypt
Cruise med 5-stjerners båt fra Aswan til Luxor
2 lunsjer og 3 middager i Marokko
Norsktalende reiseleder
Lokale engelsktalende guider

Prisen inkluderer ikke:

Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
Visum til Egypt
Tips til guide/sjåfører etc.
Vaksiner
Måltider utover det som er spesifisert i tilbudet samt drikke til maten