Montenegro

/ Azurblått hav og grønne fjell

• Bo godt ved det knallblå Adriaterhavet i Tivat
• Opplev Montenegro fra sjøsiden
• Vingårdsbesøk med smaksprøver
• Båttur og besøk i koselige Kotor
• Besøk i den vakre middelalderbyen Dubrovnik

Montenegros tre hundre kilometer lange, vakre kystlinje mot Adriaterhavet strekker seg fra Kroatia til Albania. Landet er ikke stort i størrelse, men desto større i mangfold:  her er det storslått natur, godt bevarte middelalderbyer, en rik historie og gylne sandstrender. Vi setter stor pris på Montenegros milde klima, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte. Bli med på en eventyrlig reise til kontrastenes land!

 

Last ned reiseprogram

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 18.09.2018
  • Avreisested Oslo Lufthavn
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 8 dager

Reiseleder Torild Karlsen er betatt av Montenegro. Les et utdrag av hennes rapport tilbake til
Escape-kontoret i Oslo:

Med en natur som tar pusten fra deg og stupbratte fjell som speiler seg i glitrende hav, er Montenegro betagende vakkert! Alle landets innbyggere, 630 000 i tallet, tar varmt imot deg. Escape er den eneste skandinaviske turoperatøren som bor i Tivat – rålekkert med Porto Montenegro-havnen og Yachtklubben med nydelige restauranter og butikker langs strandpromenaden.

Vårt hotell har riktignok små rom, men den beste beliggenheten rett ved havet – og privat strand kun ti meter fra dørstokken! Stor kontrast til de små byene vi besøker, som står på UNESCOs verdensarvliste og som sjarmerer deg i senk. Gatene er så smale at vi må gå én og én etter hverandre. Her finner vi gallerier, håndverksbutikker og andre lekkerier! Nydelig rustikk mat og egenprodusert vin som ikke eksporteres fordi de drikker den selv:)

Her får man hele Europa i et lite nøtteskall.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

ankomst tivat

Morgenfly fra Oslo Lufthavn med Norwegian direkte til Dubrovnik. Vi setter oss i bussen og fortsetter mot Tivat, sørvest i Montenegro. En kjøretur på cirka to og en halv time, avhengig av ventetiden på grensen mellom Kroatia og Montenegro. Tivat ligger vakkert til i Kotorbukta med Porto Montenegro – en yachtklubb i verdensklasse. Her finner du kafeer, restauranter og butikker langs strandpromenaden. Vi ankommer Hotel Palma på ettermiddagen. Felles middag på hotellet før vi går til ro og kan glede oss til dagene som følger. (M)

Dag 2

cetinje og njegusi

Med buss og til fots blir vi kjent med Cetinje og Njegusi. Montenegros kongeby, Cetinje, ligger på en slette omgitt av fjell. Her ble kongeriket Montenegro proklamert av Knjaz Nikola i 1910. Det varte dog ikke lenge før kongeriket Serbia og Montenegro gikk sammen for å bli et jugoslavisk kongerike, da sammen med de tidligere Habsburgområdene. I Njegusi stopper vi for lunsj og nyter lokal mat og drikke. (F, L, M)

Cetinje
Dag 3

båttur til perast og kotor

I dag skal vi oppleve Montenegro fra sjøsiden. Vi seiler fra Tivat til øya Gospa Od Skrpjela (Vår frue på klippen), og derfra videre til den historiske byen Perast med kun 349 innbyggere. Dette er en historisk perle som var kontrollert av Venezia i nesten fire hundre år frem til 1797. Det merkes når du beveger deg rundt i de smale gatene i byen. Fra Perast seiler vi på Europas sørligste fjord, og ifølge montenegrinerne en av de vakreste, før vi ankommer Kotor. Den gamle bykjernen i Kotor er fra 1200- og 1300-tallet og typisk for middelalderen. De godt bevarte bygningene har gitt gamlebyen en plass på UNESCOs verdensarvliste. Vi spiser en felles lunsj. Etterpå er det tid til å rusle litt rundt i byen på egen hånd før vi setter kursen tilbake til Tivat og hotellet. (F, L, M)

Kotor
Dag 4

budva

På dagens program står det besøk i Budva, kjøreturen dit tar cirka 45 minutter. Budva er det mest kjente feriestedet i Montenegro, men også en av de eldste byene ved Adriaterhavet. Gamlebyen ligger på en liten halvøy, omgitt av bymurer og tårn. En liten felles vandring med guide, før du får tid til å gå rundt på egen hånd. Vi spiser lunsj sammen på en lokal restaurant i Budva, og er tilbake på hotellet i Tivat om ettermiddag. (F, L, M)

Budva
Dag 5

fridag

Dagen i dag er til fri disposisjon hvor du kan oppleve mer på egen hånd, bade i havet eller bare ta det med ro på hotellet. Kanskje du har lyst til å ta lokalbussen til Herceg Novi, en vakker kystby som ble grunnlagt i 1382. (F, M)

Herceg Novi
Dag 6

skadarsjøen og besøk på vingård

Etter frokost drar vi på oppdagelsesferd innover i landet. Turen går over fjellet til klosteret Brceli, som heldigvis er vakrere å se på enn det er enkelt å uttale. På vingården til familien Kopitovic smaker vi ulike viner og koser oss med lokalprodusert ost og hjemmebakt brød.

Utflukten fortsetter med båt på Skadarsjøen, hvor små fiskelandsbyer blander seg med den vakre naturen langs kysten. Lunsj spiser vi under veis før vi returnerer til Tivat med buss. Vi er tilbake på hotellet tidlig kveld. (F, L, M)

Dag 7

dubrovnik

Etter frokost kjører vi med buss til Kroatia og Dubrovnik. Middelalderbyen Dubrovnik er kanskje en av Europas største perler. Høydepunktet er gamlebyen, eller Stari Grad som den også kalles. Her blir du hensatt til en annen tidsalder. Bli sjarmert av de bilfrie gatene med koselige kafeer og butikker. Men Dubrovnik er ikke bare for turister. I de trange smugene ser du lokalbefolkningen henger ut klesvasken og mater katten. Felles sightseeing med guide i cirka 1 time og 30 minutter. Ettermiddagen brukes til å utforske Dubrovnik på egen hånd. (F, M)

Dubrovnik
Dag 8

hjemreise

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot flyplassen i Dubrovnik. Direkteflyet til Norwegian har avgang midt på dagen med beregnet ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen. (F)

NB! Været rår ingen over – skulle det bli dårlig vær, bytter vi om på rekkefølgen i utfluktsprogrammet.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

• Direktefly Oslo-Dubrovnik t/r med Norwegian
• Flyskatter og avgifter pr. november 2017
• Transfer flyplass-hotell t/r
• Halvpensjon på hotellet (frokost og middag), ¼ vin til middag.
• Busstur til Cetinje-Njegusi inkl. lunsj
• Båttur Tivat-Perast-Kotor inkl. lunsj
• Busstur til Budva inkl. lunsj
• Båttur på Skadarsjøen med vinsmaking og lunsj
• Guidet tur i Dubrovnik
• Engelsktalende lokalguider
• Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips til lokale guider og sjåfører

OM HOTELLET

HOTEL PALMA 4*

Hotel Palma ble renovert i 2016. Hotellet har en perfekt beliggenhet rett ved havet – og privat strand som er åpen til midten av oktober (hvis været tillater). De 17 kvadratmeter store rommene har fransk balkong, aircondition, satellitt-TV, safe, minibar og gratis Wi-Fi. Badene har dusj/badekar og hårføner. Hotellet har to deilige terrasser. Vi har halvpensjon (frokost og middag) inkludert på hotellet. Spabehandlinger kan kjøpes mot tillegg. Yachtklubben Porto Montenegro ligger kun en kort spasertur fra hotellet.
Les mer om hotellet her

PASS

Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Montenegro. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer landet.