Kyrenia havn, Kypros

VANDRING PÅ SOLSKINNSØYA KYPROS

/ Flott vandring på den nordlige og uoppdagede delen av Kypros

Vandring på Nord-Kypros gir deg mulighet til å komme nært på både naturen og det lokale livet på et sted der ikke alle andre ferdes. Selv i våre dager er dette et gjemt og forholdsvis uoppdaget stykke paradis i Europa. Tiden har stått stille, det ble trykket på pause etter Tyrkias invasjon sommeren 1974. Nicosia er faktisk verdens eneste delte hovedstad. Strendene er nydelige, vannet er klart og rent, fjellene er perfekte for vandringer og det er frodig og fruktbart. Visste du at på 60-tallet var denne delen av Kypros et av de mest populære reisemålene for kjendiser og jetsettere? Heldigvis for oss er det lenge, lenge siden, og på vår vandring opplever vi det genuine og ekte ved Nord-Kypros. Frisk luft, gode opplevelser og det å være i aktivitet gjør godt for både kropp og sjel. Kypros kalles solskinnsøya og det med god grunn. Med godt over 300 soldager i året er det et varmt og behagelig klima her året rundt!

Merk påmeldingsfrist innen 09. februar

Vanskelighetsgrad 2 støvler

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 940,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.04.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • En tur i samarbeid med Stavanger Aftenblad
 • A Fordel kr 1000,- i rabatt
Reiseleder
Mette Helen Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 10.04.2018
 • Avreisested Stavanger
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 940,-
 • Saint Hilarion Castle, Cyprus
 • Kypros_vandring_Buffavento
 • Nord- Kypros vandretur orkide
 • Nord-Kypros med lokalguide Tugberk
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Stavanger - Oslo - Nord-Kypros

Avreise fra Stavanger med SAS via Oslo Lufthavn. Vi flyr videre med Turkish Airlines via Istanbul til Ercan. Ved ankomst venter bussen og vi kjører til hotellet for overnatting. Vi spiser buffet på hotellet hver kveld. Første kvelden litt redusert buffet da vi har sen ankomst. (M)

Kypros_Kyrenia_havna
Dag 2

Vandring - Görnec - Kalavec

I dag skal vi vandre fra en gammel tradisjonell tyrkisk landsby til en annen, fra Görnec og til Kalavac, som ligger øst for Kyrenia. Turen starter med litt lett stigning før vi går langs fjellsiden, stort sett på grusvei og ned til landsbyen Kalavec. Bussen venter oss her og vi blir kjørt det lille stykke til landsbyen Serdarli hvor vi spiser dagens lunsj. (F,L,M)

Distanse: 7,5 kilometer
Vandringstid: cirka 3,5 time

Dag 3

Agirdag - St. Hilarion – Karmi - Kyrenia

Turen starter ved en typisk tyrkisk landsby, Agirdag. Stien går opp fjellsiden med utsikt til slettene i sør og senere til kysten ved Kyrenia. Landskapet består av kalksteinsformasjoner, pinjer og sypresser. Vi tar turen opp til St. Hilarionslottet øyas største og klamrer seg fast opp i Besparmakfjellene («Femfingerfjellene»), omtrent 700 moh. I det 10. århundre ble det bygget til et kloster og en kirke i dette slottet. Stedet ble så oppkalt etter en helgen som kom ens ærend helt fra

Jerusalem og tilbragte sine siste år i from bønn på disse kanter. Panaromautsikt over kysten loves, dog med forbehold om at værgudene står oss bi. Lunsjen blir underveis på tur, i form av nistepakke.

Turen ender etterhvert opp i landsbyen Karmi. Deretter besøker vi havnebyen Kyrenia, som jo ikke er så langt fra hotellet vårt. Om kvelden venter hotellet med felles middag. (F, Niste, M)

Distanse: 13 kilometer
Vandringstid: 6 timer

Utsikt fra Saint Hilarion Castle, Cyprus
Dag 4

Vandring – Kumyali

Turen går i dag østover til Karpasregionen, et unikt uberørt område ved Middelhavet. Vi starter i landsbyen Kumyali. Under vandringen kan vi oppleve graver og arkeologiske funn fra bronsealder, flotte uberørte sandstrender og mange vakre blomster. (F, niste, M)

Distanse: 10 kilometer
Vandringstid: cirka 4 timer

Dag 5

Dagen på egen hånd

I dag kan du nyte dagen akkurat etter eget ønske! Reiseleder foreslår gjerne aktiviteter/severdigheter som er verdt å få med seg. (F,M)

Kypros_Kyrenia_havna
Dag 6

Vandring Buffavento – Nicosia

Vandringen foregår i fjellkjeden mellom havnebyen Kyrenia (Girne) og hovedstaden Nicosia. Stiene slynger seg oppover med flott utsikt til Troodos fjellene i sør og på en klar dag kan vi skimte kystlinjen til Tyrkia i nord. Vi besøker festningen Buffavento 950 moh. Etter dagens vandring kjører vi til hovedstaden Nicosia for lunsj og omvisning. (F, L, M)

Distanse: 6 kilometer
Vandringstid: cirka 3 timer

Kypros_Buffavento
Dag 7

Vandring Tatlisu

Med panoramautsikt til Middelhavet vandrer vi forbi spesielle kalksteinsformasjoner, olivenlunder, furu og sypresser. Dette er et område rikt på arkeologiske funn. Her er også rikt plante og fugleliv, det er registrert over 40 viltvoksende orkideer på Kypros. (F, Niste, M)

Distanse: 9 kilometer
Vandringstid: cirka 4 timer

Dag 8

Nord-Kypros - Oslo - Stavanger

Vi sier takk for oss etter en spennende uke på Nord-Kypros. Til avtalt tid kjører vi til flyplassen for avreise hjem til Norge. Turkish Airlines flyr oss via Istanbul, til Oslo Lufthavn og hjem til Stavanger. (F)

Kypros

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 2 støvler Denne turen passer for de fleste. Vi har noe opp- og nedstigninger under noen av vandredagene, og noen steder med litt stein/grus som underlag. Det er viktig med gode sko med god gripesåle. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og annet som er utenfor arrangørens kontroll.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Fly Stavanger – Oslo – Ercan tur/retur inkludert flyskatt og avgifter
 • Transport flyplass-hotell tur/retur
 • 7 netter i dobbeltrom, halvpensjon Hotel Oscar****
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • 5 vandredager m/ lokalguide og buss
 • 3 lunsjpakker, 1 lunsj restaurant, 1 lunsj landsby
 • Reiseleder

DETTE ER IKKE INKLUDERT:

 • Enkeltromstillegg kr 1380
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring
 • Tips til guide/sjåfør

BESTILLING OG BETALING Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Norske borgere trenger dog ikke visum til Nord-Kypros.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA
Hotel Oscar****
Hasan Esat Isik Street, No: 16 Girne/Kyrenia Cyprus
Tel: + 90 548 858 3000

MÅLTIDER Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

TURLEDER/GRUPPESTØRRELSE Lokalguiden er en svært dyktig engelsktalende guide som har jobbet med mange norske grupper. Norsk turleder følger med gruppen fra Oslo. Gruppestørrelse minimum 20, maksimum 25 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

BAGASJE/UTSTYR/TRANSPORT Bagasjen er på hotellet hele uken da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene. Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

VALUTA På Kypros brukes Tyrkiske lire med en kan også bruke Euro. Minibanksystemet er godt utbygget og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

KART På Nord-Kypros er det ikke laget opp fottur-kart, men en kan få tak i kart over Kypros ved å sjekke på Nomaden