Arromanche

Historiske og vakre Normandie

/ En matglad region med spennende kulturarv

 • Bo i hyggelige Trouville
 • Se Claude Monets hjem og vakre hage
 • Utflukt til Arromanche og Bayeux
 • En smak av Camembert og Calvados
 • Besøk sjarmerende Honfleur   
 • Hør Jeanne d’Arcs sterke historie i Rouen 

Det er flere gode grunner til å følge i vikingenes fotspor og reise til Normandie. Her finner du eplehager og calvadosbrennerier, nydelige camembertoster, pittoreske fiskelandsbyer, fruktbart og bølgende landskap og dramatiske klipper ved kysten.

Arkitekturen er et kapittel for seg, vakre bindingsverkshus hvor flere av dem er tydelig inspirert av vikingenes byggeskikk, med dragehoder oppunder mønet.  De vakre strendene som er opptil flere hundre meter brede og flere kilometer lange, med en fasinerende tidevannsforskjell på opptil seks til åtte meter.

Overalt ser du skilt der det står: «La trace des vikings». Her kan du gå i sporene til vikingene, og la deg forferde eller begeistre, alt ettersom. Faktum er i alle fall at Gange-Rolv i år 911 inngikk en avtale med den franske kongen Charles le Simple (Karl den enfoldige) om å verne Paris mot flere angrep fra vikinger, mot å bli hertug av Normandie.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 06.10.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Siste frist for påmelding er fredag 17.august

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.10.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 12 900,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Frankrike, Giverny og Trouville

Morgenavgang fra Oslo Lufthavn kl. 08.00, direkte til Charles de Gaulle flyplass utenfor Paris hvor vi lander kl. 10.25. Vår norske reiseleder ønsker velkommen på flyplassen.

Vi reiser først til Giverny og ser Claude Monets hjem og vakre hage, berømt som motiv for noen av kunstnerens mest elskede bilder. Du får høre om kunstneren, impresjonismens far.  Felles lunsj i Giverny før vi kjører videre til Hotel Mercure Trouville Sur Mer.

Trouville var opprinnelig en fiskelandsby, i dag en flott badeby på denne smilende kysten i fylket Calvados.  Byen er litt mindre enn nabobyen Deauville, men mer autentisk og familiær. Her er mye vakker arkitektur fra det nittende århundre, og her finner du blant annet kasino, museum, kino, barer og terrasser. Restaurantene har naturlig nok fiskeretter som sin spesialitet, og byen har et utall butikker. Det er gode muligheter for spaserturer langs kysten, eller man kan rett og slett hygge seg på en av de flotte strendene hvis været tillater det. Felles middag på en restaurant i gangavstand fra hotellet. (L, M)

Claude Monets hjem og vakre hage
Dag 2

Arromanche og Bayeux

I dag går ferden til Bayeux og Arromanche. Vi kjører først til Bayeux, en viktig by i Normandies historie. Det historiske sentrum og området rundt katedralen ble spart under bombingen i 1944 og her finner du en  rik arkitektur med bindingsverkshus og fasjonable borgerlige residenser, parker og den fantastiske katedralen med sine glassmalerier fra 1100-tallet. Det blir bysightseeing med lokal guide og besøk i museet med det berømte Bayeux-teppet, et mesterstykke som er over 70 meter langt og brodert av Dronning Matilda på 1000-tallet.

Vi spiser lunsj før vi tar en liten spasertur på den amerikanske kirkegården. Deretter fortsetter turen til Arromanche hvor vi besøker krigsmuseet og har litt tid på egen hånd. Mens vi kjører strandveien fra Arromanche gir reiselederen oss et større innblikk i krigshistorien og det som skulle bli vendepunktet under 2.verdenskrig.  Vi tar et fotostopp ved Pegasusbroen som de allierte sprengte som et ledd i Overlord-operasjonen.  Middag på egen hånd i Trouville om kvelden. (F, L)

Bayeux
Dag 3

Camembert, Calvados og Honfleur

Etter frokost går turen til Camembert, byen som har gitt sitt navn til den berømte osten. I dette området er osten kvalitetssikret gjennom navnet Camembert de Normandie. Osten blir kun laget av råmelk og produseres i hele Normandie. Vi besøker La Maison du Camembert, hvor vi kan følge produksjonen fra begynnelse til slutt, og det hele rundes av med smaking av flere typer Camembert.

Derfra kjører vi videre til Le Domaine d’Apreval. Dette er en typisk Normandiegård som produserer calvados og sider. Sideren blir i dette området, som heter Pays d’Auge, destillert to ganger i henhold til tradisjonen. Kun calvados fra dette området får bruke betegnelsen Calvados Pays d’Auge, den lagres på eik i minimum to år. Men de edleste dråpene har gjerne både 10 og 20 år på flaske. På denne gården lager man også pommeau, en blanding av sider og calvados, og vi skal selvsagt smake på alle sortene. Vi inntar også lunsjen her.

Dagens siste stopp er Honfleur hvor du kan flanere i den pittoreske fiskerhavnen som var elsket av impresjonistene og andre kunstnere. Det sjarmerende havnebassenget fra 1600-tallert er verdt et besøk, men også gamlebyen med sin kunst og historie, og likeledes de gamle kirkene og saltloftene. Det er mange gallerier her, og det er hyggelig å spasere blant kunstverk og skulpturer i vakre omgivelser.  Middag på egen hånd i Trouville på kvelden. (F, L)

 

Honfleur
Dag 4

Marked og Deauville

Deauville er en av Frankrikes mest populære badebyer. Hit reiser rike parisere for en weekend. Her arrangeres den amerikanske filmfestivalen hvert år. Vakre Normandy hotell er verdt et besøk. Flotte butikker finnes her og lekre restauranter befinner seg på «les planches de Deauville» – en gangvei bygget som en terrasse langs havet. Det er gangavstand mellom Trouville og Deauville.

Vi spaserer til Deauville og besøker byens appetittvekkende marked. Her våknes det tidlig til liv under hallene av bindingsverksarkitektur så typisk for Normandie.

Vi finner alt hva vi lyster som fersk fisk ankommet direkte fra båtene, oster, frukt og grønnsaker, skinke og krydder samt mange andre franske og normanniske tradisjonsprodukter. Det er en farge- og luktekakofoni som setter fantasien i gang hos de fleste. Lunsj på egen hånd i Deauville.

Ettermiddagen fri til shopping, strand eller bare avslapning i disse nydelige små byene. Avskjedsmiddag på en restaurant i Trouville på kvelden.  (F, M)

Stranden i Deauville
Dag 5

Historiske Rouen og hjemreise

Vi tar farvel med havnebyene og beveger oss inn i landet på vei tilbake til Paris. Før vi reiser må vi få med oss hovedstaden i Normandie, Rouen som ligger midtveis mellom Trouville og Paris.

I Rouen opplever du en mengde historiske severdigheter. Ikke minst skal vi se nærmere på Katedralen Notre Dame som Monet malte mange ganger.

En gang var Rouen vikingekoloni og ble senere hovedstad i hertugdømmet Normandie. Her hører vi om vår egen hellige Olav som ble døpt i byen, og vi møter Gange-Rolv som har funnet sin naturlige plass på støtte, og ikke minst om Jeanne d’Arc, så utrolig viktig som samlingssymbol for hele Frankrike. Hun ble brent på bålet nettopp her i Rouen.

Felles lunsj på en koselig restaurant i sentrum og vandring gjennom fascinerende gater med karakteristiske bindingsverkshus.

Vi forlater Normandie for denne gang og kjører til Charles de Gaulle hvor Norwegian flyr oss hjem, ankomst Oslo kl. 23.30. (F, L)

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Orly t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter
 • Fire netter Mercure Hotel Trouville Sur Mer med buffetfrokost
 • Utflukt Giverny med lunsj
 • Utflukt Arromanche og Bayeux med lunsj
 • Lokalguide i Bayeux
 • Utflukt Camembert, Domaine d´Apreval og Honfleur med lunsj
 • Sightseeing til fots i Deauville med besøk på markedet
 • Utflukt Rouen med lunsj
 • To middager
 • Norsktalende reiseleder under oppholdet

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke til måltidene 

Om hotellet

Mercure Hotel Trouville Sur Mer
Hotel Mercure er et godt mellomklassehotell med en flott beliggenhet rett ved sentrum og omtrent hundre meter fra sandstrendene. Hotellet har 80 rom med bad, hårføner, klimaanlegg og gratis Wi-Fi.  Rommene har flatskjerm-TV med kabelkanaler og satellittkanaler. Det finnes også et skrivebord og safe. Hotellet serverer en buffetfrokost hver morgen. Du kan lese mer om hotellet her.

Diverse

Bussen kan ikke kjøre rundt inne i byene, så mye av sightseeingen er til fots. Vi spaserer i normal gangfart, men en sightseeing blir gjerne cirka to timer, så gode sko og man må være i normal god form.