Nyttår på Hurtigruten

/  Fra Tromsø til Bergen med «MS Trollfjord»

Å feire nyttår om bord på Hurtigruten er populært. En reise fra Tromsø og sørover er en opplevelsesrik og flott reise også på denne tiden av året. Nyt den avslappende atmosfæren og den gode kortreiste maten om bord. La deg fascinere av det vakre vinterlandskapet, majestetiske fjell med snøkledde topper og stupbratte fjellsider. Kanskje opptrer det magiske og litt mystiske nordlyset for deg på kveldshimmelen. Vi krysser den «usynlige» Polarsirkelen og besøker hyggelige kystbyer og små fiskevær. Folk går av og på, gods lastes og losses – her kommer vi tett på kystens hverdag.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 10 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.12.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Honnørrabatt kr 750

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.12.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 10 900,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

TORSDAG 28. DESEMBER OSLO-TROMSØ

Avreise fra Oslo Lufthavn på ettermiddagen, og etter et par timers flytur lander vi i Tromsø. En buss venter og tar oss inn til sentrum, hvor vi spiser middag på et av byens hoteller. Etter middagen kan de som ønsker, rusle litt rundt i «Nordens Paris».  Når klokken nærmer seg midnatt drar vi med buss til den fantastiske Ishavskatedralen. Her skal vi overvære en vakker konsert, i en avslappende atmosfære med levende lys og en utrolig akustikk. Det er bare å lene seg tilbake og nyte den stemningsfulle konserten. Etter endt konsert busser vi tilbake til hurtigrutekaien.

Dag 2

FREDAG 29. DESEMBER TROMSØ-STAMSUND

Vel om bord sjekker vi inn på våre lugarer på «MS Trollfjord» og tar en god natts søvn. I løpet av natten er skipet innom Finnsnes, og ved frokosttid klapper skipet til kai i Harstad for et kort stopp. Fra Harstad mot Risøyrenna kan vi nyte synet av den gamle, vakre Trondenes kirke – kanskje Norges fremste kulturarv fra sen middelalder. Risøyrenna er en 7 meter dyp kanal laget spesielt for Hurtigruten i 1920-årene, og gjennom det klare vannet kan du se sandbankene. Dette ble gjort for å sørge for innaskjærs led mellom Harstad og Sortland.

Risøyhamn er et lite sted med bare 200 innbyggere. Vi gjør et kort stopp før vi fortsetter sørover til Sortland og videre til Stokmarknes. Det var her eventyret startet for snart 125 år siden. Gå gjerne i land og avlegg Hurtigrute-museet et besøk! Ferden går videre, og snart ser det ut som om vi seiler rett inn i en fjellvegg. Men slapp av – vi skal bare inn gjennom den trange åpningen som fører oss til Raftsundet. Denne 20 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten har 1000 meter høye fjellsider som stuper rett ned i havet.

Øygruppen Vesterålen og Lofoten har noe av det mest fantastiske landskapet du vil oppleve på reisen langs kysten. Lofoten er berømt for sin ville natur, med bratte fjellsider og små, vakre fiskevær. Om bord kan du melde deg på utflukten «Fiskeværsvandring i Svolvær», og bli med på en guidet tur på Svinøya. Her får du innsikt i lokal historie og kultur, smake på tørrfisk og besøke et lokalt galleri. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund. Vi forlater Lofoten om kvelden og setter kurs mot fastlandet.

Dag 3

LØRDAG 30. DESEMBER BODØ-RØRVIK

Skipet anløper Bodø om natten, og går videre igjen tidlig om morgenen. Etter et tidlig anløp i Ørnes krysser vi polarsirkelen på 66°33’N, før vi legger til i Nesna, et idyllisk gammelt handelssted. Ferden fortsetter deretter til Sandnessjøen.

I dag seiler vi blant hundrevis av holmer og skjær, frodige jordbruksområder og bratte fjellvegger av granitt. Et høydepunkt på reisen er seilasen langs fjellformasjonen, «De Sju søstre». De 7 fjellene er mellom 900 og 1100 meter høye, og det er lett å forstå at disse «damene» har gitt grobunn for en eldgammel myte. Historien går ut på at det var syv trollsøstre, døtre av Suliskongen, som ble holdt under streng kontroll. En kveld kongen falt i dyp søvn, snek de sju jomfruene seg ut. Vågekallen, som var på utkikk etter en hustru, lå og ventet. Han fulgte etter søstrene, som rømte sørover langs kysten. En rekke andre troll ble med på forfølgelsen, enten for å fange eller redde dem. Da morgenen opprant og solen steg på himmelen, ble søstrene og deres forfølgere forsteinet og ble til fjell. Småtrollene utgjør resten av den steinete Helgelandskysten – en av verdens vakreste kystlinjer. De UNESCO-vernede Vega-øyene ligger sørvest for Sandnessjøen. Dette unike kulturlandskapet består av flere dusin øyer. Her har fiskere og bønder i århundrer sanket ærfuglegg og edderdun. Etter verdensarvstatusen har tradisjonen blitt tatt opp igjen på flere øyer. I dag holder 18 fuglevoktere liv i den gamle tradisjonen.

Ved Brønnøysund passerer vi Torghatten som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Dagens siste anløp på denne vakre kystlinjen er Rørvik.

Dag 4 - Nyttårsaften

SØNDAG 31. DESEMBER TRONDHEIM-ÅLESUND

I dag seiler vi inn Trondheimsfjorden, 170 km lang og opptil 25 km bred.  Spiser du en tidlig frokost rekker du en spasertur i sentrum. Ta turen over det hyggelige torget hvor Olav Tryggvason vokter, videre opp til Domkirken, en liten tur over til trivelige Bakklandet før du følger den hyggelige bryggerekka i Kjøpmannsgaten ned mot skipet igjen.

Vi seiler sakte ut Trondheimsfjorden, forbi Munkholmen og etter hvert passerer vi Rissa. Her ble både MS «Trollfjord» og søsterskipet MS «Midnatsol» bygd ved Fosen Yard. Videre får vi Hitra på styrbord side og på babord side ligger Tjeldbergodden – Statoils mottaksanlegg for naturgass fra Heidrunfeltet. Fra Trondheim seiler vi direkte til Ålesund, og her blir det utvidet liggetid på grunn av nyttårsfeiringen.

Dag 5

MANDAG 1. JANUAR 2018 HJEMREISE

Tidlig om morgenen legger vi til i Måløy, og verdens vakreste sjøreise går mot slutten. Før vi ankommer Bergen, har vi noen sjømil med fascinerende landskap fremfor oss. Se blant annet flotte Nordfjord under den enorme Jostedalsbreen. Her åpner fjorden seg i øst og byr på 90 km innland til Loen og Olden. Det karrige landskapet ytterst i fjorden står i sterk kontrast til det fruktbare landskapet innerst i fjorden. Frodige frukthager og isbreens armer strekker seg mot glitrende innsjøer og stupbratte fossefall.

Dette landskapet har en helt spesiell sjarm. Rundt frokosttid anløper vi Florø, den eldste byen i Norges vestligste fylke, Sogn og Fjordane. Til tross for store forandringer, har Florø beholdt sine særtrekk. Småbyatmosfæren lever i beste velgående, med den hyggelige hovedgaten og godt utvalg butikker. Noen få nautiske mil sør for Florø, seiler vi gjennom munningen av den mektige Sognefjorden. Underveis kan du nyte utsikten mot den flotte skjærgården. I Bergen er det på tide å gå i land. I bagasjen har du minner fra en unik reise, med mange fantastiske møter med lokalbefolkning, dyreliv og utrolig natur. Kl 1430 klapper skipet til kai i Bergen, og vi blir kjørt til Bergen Lufthavn Flesland for å ta fatt på siste etappe på vår tur.  Avreise Bergen med fly til Oslo. Her avslutter vi fellesturen og reiser hjem hver for oss.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER  

 • Fly Oslo-Tromsø/Bergen-Oslo
 • Buss Tromsø Lufthavn-Tromsø sentrum
 • Middag på hotell i Tromsø
 • Midnattskonsert i Ishavskatedralen inkl. busstransport
 • Hurtigruten Tromsø-Bergen i valgt lugarkategori
 • 4 frokoster og 3 middager (inkludert nyttårsmiddag) om bord i Hurtigruten
 • Buss Hurtigruten-Bergen Lufthavn
 • Egen reiseleder med fra Escape Travel v/minimum 20 deltakere

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Lunsj
 • Drikke til måltidene
 • Utflukter (bestilles om bord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. For at påmeldingen skal være bindende, må depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka to uker før avreise.