Dourodalen

Nyttårscruise på Douro

/ Elvecruise på Douro fra–til Porto

La snø og kulde her hjemme seile sin egen sjø – og feire nyttår i Portugal! Du seiler på Douro, gjennom Portugals vakreste vinlandskap med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer – med det helt nye og lekre skipet MS Douro Serenity. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Opplev portvinshusene i Vila Nova de Gaia, Solar de Mateus-palasset, den spanske middelalderbyen Salamanca og middag på en lokal vingård. Nyttårsaften varter mannskapet opp med en skikkelig festmiddag!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 30.12.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Helpensjon inkludert
 • Nyttårsmiddag og champagne inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.12.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 14 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Porto

Fly fra Norge til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet, som ligger sentralt i Vila Nova de Gaia, hvor portvinshusene ligger på rekke og rad. Porto er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker – blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet. Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Portvinen blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden.

Utforsk byen eller besøk et av portvinshusene, enten på egen hånd eller sammen med vår reiseleder. Om ettermiddagen sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren. Om kvelden møtes vi til en velkomstcocktail i salongen, før vi nyter vårt første måltid om bord. Etter middag tilbys det en valgfri bussrundtur gjennom Porto, hvor du kan oppleve den vakkert opplyste byen. Skipet ligger til kai i Porto til neste morgen.

Porto
Dag 2 (nyttårsaften)

Porto – Pinhão, valgfri utflukt til Lamego

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset oppover Dourodalen begynner. Slapp av på soldekket eller i salongen, og ta deg tid til å beundre det vakre landskapet vi passerer. Skipet seiler gjennom slusene i Crestuma og Carrapatelo, de høyeste i Europa, før vi gjør et kort stopp i Régua etter lunsj. Herfra tilbys det en valgfri utflukt til Lamego hvor høydepunktet er besøket i den vakre barokk-kirken, Nossa Senhora dos Remédios – et av Portugals viktigste pilegrimsmål. Skipet ankommer Pinãho sent om ettermiddagen. Benytt gjerne anledningen til å ta en spasertur i gamlebyen i Pinhão på egen hånd. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser), er vel verdt et besøk.

I dag er det nyttårsaften – og det skal selvfølgelig feires! Vi møtes til cocktail og kanapèer før en nydelig nyttårsmiddag. Det bli dans i salongen – og ved midnatt ønsker vi det nye året velkommen med champagne i glasset! Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten.

Lamego: Sanctuary Nossa Senhora dos Remedios
Dag 3

Pinhão – Vega de Terrón, valgfri utflukt til Castelo Rodrigo

Vi nyter en rolig morgen og formiddag om bord mens skipet seiler videre oppover dalen mot grensen til Spania. Om ettermiddagen kommer vi til Vega de Terrón. Herfra kan du bli med på en valgfri utflukt til den lille landsbyen Castelo Rodrigo. Romerne bygde en festning her. Senere var landsbyen en periode under Spania, før den kom under det portugisiske kongedømmet i 1297. Gjennom århundrene har jøder, arabere og kristne levd i fredelig sameksistens her. Dere besøker først ruinene av det gamle slottet som har flott utsikt over olivenlundene og vinmarkene i dalen. Fra slottet rusler dere gjennom landsbyen, hvor man fremdeles kan se spor etter den jødiske befolkningen som bodde her under den spanske inkvisisjonen. Besøket avsluttes med besøk i den lille kirken.

Om kvelden er det festmiddag om bord med kapteinens aperitiff og femretters meny. Skipet ligger ved kai i Vega de Terrón over natten.

Castelo Rodrigo
Dag 4

Vega de Terrón – Barca d'Alva, valgfri utflukt til Salamanca

I dag er det en valgfri heldagsutflukt til Salamanca i Spania. Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder i Europa. Etter ankomst samles dere på Plaza Mayo i hjertet av byen, og for å få en kort orientering om byens attraksjoner, butikker og kafeer. Deretter får du tid til å utforske byen på egen hånd, før dere møtes til lunsj på en lokal restaurant. Lunsjen inkluderer et forrykende flamencoshow. Om ettermiddagen er det byrundtur i Salamanca, som avsluttes med besøk i den «nye» katedralen, bygget mellom 1513 og 1733. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til grensebyen Barca d’Alva.

Dagen avsluttes med middag på soldekket (med værforbehold). Skipet ligger ved kai i Barca d’Alva over natten.

Plaza Mayor, Salamanca
Dag 5

Barca d’Alva – Pinhão

Nyt en avslappende formiddag om bord og hygg deg med en god bok på soldekket, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria. Nå seiler vi gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det terrasserte vinmarker oppover de bratte dalsidene. Om ettermiddagen er vi tilbake i Pinãho, som ligger vakkert til, omgitt av vinmarkene som produserer noen av landets beste portviner.

I kveld spiser vi middag i land på en quinta, en lokal vingård og restaurant. Menyen vi får servert er inspirert av det tradisjonelle portugisiske kjøkkenet, basert på lokale råvarer. Hver rett akkompagneres av en lokal vin, som bidrar til å høyne smaksopplevelsen. Retur til skipet, som ligger ved kai i Pinhão over natten.

Dourodalen
Dag 6

Pinhão – Regua – Porto

Vi seiler videre tidlig om morgenen, gjennom Carrapatelo- og Bagaúste-slusene, og ankommer Regua i 9-tiden. Utforsk Regua på egen hånd – eller bli med på en valgfri utflukt til Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på etiketten til Mateus Rosé-flaskene. Palasset fra 1700-tallet regnes for å være en av de flotteste barokkbygningene i Portugal. Det blir også tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen. Retur til skipet før lunsj. Skipet forlater Entre-os-Rios og seiler siste strekningen tilbake til Porto. Etter middag er det fado show om bord. Skipet ligger til kai i Porto siste natten.

Kveldsbilde Porto
Dag 7

Porto – Norge

Etter frokost forlater vi skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Porto

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo–Porto t/r med Lufthansa og Swiss (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag,
 • Vann til måltidene om bord
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • Middag med vin på en quinta
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:

 • Utfluktspakke (fem utflukter m/auidioguide) kr 2950
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 65 euro pr. person til besetningen om bord og lokale guider/sjåfører.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS Douro Serenity 4*+
Byggeår 2017
Lengde 79,9 m
Antall dekk 3
Passasjerer 126

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, treningsrom, soldekk med et lite basseng og heis (går ikke til soldekk). WIFI og SPA-behandlinger om bord mot betaling.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standardlugarene er cirka 14 m². Suitene er noe større og har en liten sittegruppe. Lugarene på nedre dekk har mindre vindu (som ikke kan åpnes). Lugarene på hoveddekk og øvre dekk (inkl. suitene) har vindu fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.