Nyttårscruise på Rhinen

/ Strasbourg, Koblenz, Rüdesheim og Heidelberg

Bli med på et hyggelig elvecruise på romantiske Rhinen – og la deg sjarmere av pittoreske byer pyntet til jul. Du besøker Koblenz som ligger der elvene Rhinen og Mosel møtes. I Rüdesheim kan du smake lokal vin på en av de mange weinstubene. Fra Mannheim kan du bli med på en utflukt til historiske Heidelberg med sin sjarmerende gamle bydel. Nyttårsaften byr kapteinen på festmiddag, champagne og underholdning om bord.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.12.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Helpensjon og drikke om bord inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.12.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 12 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO - STRASBOURG

Du møter vår norske reiseleder på Oslo Lufthavn Gardermoen før flyavgang kl. 06.25 med Lufthansa direkte til Frankfurt. Ved ankomst Frankfurt kl. 08.40 venter en buss som kjører oss til Strasbourg, en kjøretur på litt over to timer. Strasbourg ligger ved bredden av Ill-elven som renner ut i Rhinen på grensen til Tyskland og er hovedstad i regionen Alsace i det nordøstlige Frankrike. Byen er kjent for sine pittoreske områder med bindingsverkshus, overbygde broer og utsiktstårn fra middelalderen. Hele Strasbourg er på denne tiden av året pyntet til fest med girlandere, kranser og juledekorasjoner. Vel fremme i Strasbourg, tar vi en titt på den gamle bydelen og ser blant annet katedralen, Place Kléber og Gutenbergplassen. Vi sjekker inn på skipet sent om ettermiddagen og gjør oss klare til middag. Før vi spiser får vi en presentasjon av mannskapet og en velkomstdrink i salongen. Under middagen kaster skipet loss og cruiset begynner. I løpet av kvelden og natten passerer skipet gjennom Iffezheim og Gambsheim, som er to av de største slusene på Rhinen.

Dag 2

KOBLENZ

Vi nyter frokosten om bord, mens skipet seiler videre gjennom et landskap som anses å være det vakreste langs Rhinen. Vi passerer kjente byer som Speyer, Mannheim, Worms, Mainz og Wiesbaden – og nyter utsikten. Lunsj om bord. Om ettermiddagen seiler vi forbi Loreleiklippen som strekker seg 130 meter over vannet. Legenden forteller at den vakre, unge kvinnen Lorelei satt og sang viser som fortryllet soldatene i en slik grad at de overga seg til sin skjebne. Elven slanger seg gjennom et landskap bestående av dramatiske ruiner, åssider kledd med vinranker og majestetiske slott. Ved 18-tiden ankommer vi den sjarmerende byen Koblenz, midt i Tysklands viktigste vindistrikt. Om kvelden er det festmiddag om bord, etterfulgt av dans i salongen. Skipet ligger til kai i Koblenz til neste dag.

Dag 3

KOBLENZ - RÜDESHEIM

Etter frokost går vi i land og utforsker den 2000 år gamle universitetsbyen Koblenz til fots. Denne gamle byen vil trollbinde deg med sine små gater, åpne torg og hyggelige hus. Navnet Koblenz er avledet fra det latinske «confluentes» da byen ligger der elvene Rhinen og Mosel møtes. Her ligger også Tysklands største militære festning, Ehrenbreitstein. Og til tross for at byen har blitt ødelagt flere ganger, vil den sjarmere deg i senk. Skipet fortsetter sin seilas på den romantiske Rhinen, mens vi spiser lunsj og slapper av om bord. Vi ankommer Rüdesheim ved 17-tiden. Her går vi i land og besøker Siegfrieds kjente musikk-mekaniske-museum, som huser en rekke mekaniske musikkinstrumenter. Etter middag om bord, skal vi ta pulsen på Rüdesheim. På en restaurant full av atmosfære ved elvebredden, til rytmene av lokale musikere, kan vi smake på områdets berømte hvitvin. Skipet ligger til kai i Rüdesheim over natten.

Dag 4

RÜDESHEIM – MANNHEIM

Skipet seiler fra Rüdesheim tidlig om morgenen, med kurs tilbake mot Strasbourg. Vi spiser frokost og nyter formiddagen om bord. Etter lunsj går vi i land i Mannheim, som også er utgangspunkt for en valgfri utflukt med buss til universitetsbyen Heidelberg i Neckardalen. I Heidelberg spaserer du gjennom gamlebyen og forbi det gamle slottet. Sannsynligvis blir det også tid til å utforske Heidelberg litt på egen hånd, før du returnerer til skipet i Mannheim. I kveld er det fest om bord! Kapteinen og skipets restaurantsjef inviterer til en utsøkt nyttårsmeny i restauranten, etterfulgt av underholdning og hyggelig samvær i salongen. Ved midnatt feirer vi det nye året med champagne og fyrverkeri. Skipet forlater Mannheim i løpet av natten.

Dag 5

MANNHEIM – STRASBOURG – OSLO

Frokost og en rolig formiddag om bord. Skipet seiler igjen gjennom Iffezheim og Gambsheim, to av de største slusene på Rhinen. Vi spiser lunsj om bord og ankommer Strasbourg i 14-tiden. Her sjekker vi ut og setter kurs for Frankfurt og hjemreise. Avgang fra Frankfurt kl. 21.15 med Lufthansa direkte til Oslo. Vi ankommer Oslo kl. 23.20 – klare til å ta fatt på det nye året!

Reisebetingelser

Aktiviteter:

Dag 1 Strasbourg Ankomst
Dag 2 Vi seiler på Rhinen
Dag 3 Koblenz
Rüdesheim
Byvandring i Koblenz
Besøk/vinsmaking på lokal restaurant
Dag 4 Mannheim Valgfri utflukt til Heidelberg
Dag 5 Strasbourg Avreise

MS GERARD SCHMITTER 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2012
Antall dekk: 3
Passasjerer: 176

Delikat førsteklasseskip. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • 5 dager/4 netters cruise på valgt dekk
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til lunsj siste dag
 • Drikkevarer om bord (vann, vin, øl, juice og te/kaffe til måltidene, samt drinker, øl og husets vin servert i baren)
 • Nyttårsfeiring (festmiddag med vin, champagne og nattmat)
 • Utflukter iht. program
 • Underholdning om bord
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Lokale engelsktalende guider
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips til besetning, guider og sjåfører
 • Valgfri utflukt til Heidelberg (kr 495 pr. person)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også vanlig praksis i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.