Bratislava

Operatur til Bratislava med Nabucco og Carmen

/ Med besøk i keiserlige Wien

Slovakias hyggelige hovedstad er av de yngste i Europa, men rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk tid. Bratislava kalles ofte «Skjønnheten på Donau» der den brer seg på begge sider av den kjente elven. Gamlebyen med pastellfargede rokokkobygninger og brosteinsbelagte smale gater oser av sjarm. Det imponerende slottet troner over Donau og byr på en flott utsikt. Herfra kan du i klarvær se både til Østerrike og Ungarn. Bratislava er ikke like kjent som Wien og Budapest, men er en riktig perle vel verdt å besøke.

 • Bo sentralt på 4* hotell
 • Operaforestillingene «Nabucco» og «Carmen»
 • Utflukt til Wien
 • Besøk i vindistriktet «Malé Karpaty» inkl. vinsmaking
Last ned reiseprogram
Reiseleder
Elbjørg Haugsdal

Avreiser

 • Avreisedato 16.04.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

ANKOMST WIEN OG BRATISLAVA

Direktefly fra Oslo Lufthavn med Norwegian til Wien. Ankomst på formiddagen og videre med buss til Slovakias hovedstad, en kjøretur på cirka en time. Wien og Bratislava er de to europeiske hovedstedene som ligger nærmest hverandre. Ved ankomst venter en kort sightseeing med buss. Vi sjekker inn på hotellet som ligger meget sentralt, kun 200 meter fra gamlebyen. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet. (M)

Dag 2

BRATISLAVA TIL FOTS OG OPERAEN NABUCCO

I dag blir du bedre kjent med byen til fots. På vår vandring ser vi blant annet St. Martinkatedralen, byborgen, hovedtorget med rådhuset og Maximilian-fontenen. Vi passerer Michaels port, den eneste porten som er blitt bevart fra de middelalderlige festningsverkene. Bratislava er kjent for sin særegne gatekunst som påkaller smil hos forbipasserende. «Men at work» ligger i gågaten Panska/Lauriska, og regnes som Slovakias mest fotograferte statue.

Etter lunsj er det tid til å oppleve mer av denne vakre byen på egen hånd. Kanskje du velger å ta del i det fargerike kafelivet med et besøk på klassiske Café Mayer.

Om kvelden møtes vi i resepsjonen og promenerer til operaen. Kveldens forestilling er «Nabucco» i Slovak National Theatre, den historiske bygningen. (F, L)

Du kan lese mer om forestillingen her 

Slovak National Theatre
Dag 3

KEISERLIGE WIEN

I dag får du oppleve Wien både med buss og til fots. Bevis for byens storhet finnes overalt. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa.

Sentralt i byen ligger Hofburgpalasset, som har vært under kontinuerlig utbygging gjennom flere hundre år. I dag huser Hofburg presidentens embetsbolig og atskillige museer, blant annet kunstkammeret. For musikkinteresserte vil Wien alltid være et mekka: Mozart, Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte her i byen og dette har selvsagt satt sine spor. Etter byvandringen er det mulighet til å utforske byen på egen hånd.

Tilbake i Bratislava spiser vi en felles middag. (F, M)

Hofburgpalasset i Wien
Dag 4

VINOMRÅDET "MALÉ KARPATY" OG OPERAEN CARMEN

Etter frokost går turen til Små Karpatene eller «Malé Karpaty», et av Slovakias mest kjente vindistrikter. Regionen har vært kjent for sin vinproduksjon siden romertiden.

Først skal vi se nærmere på et av Slovakias gamle slott, Cerveny Kamen eller Red Rock Castle. Det ruver over den lille landsbyen Pila i de karpatiske fjellene. Det imponerende slottet er fra 1500-tallet og ble bygget av Thurzo-familien først og fremst som et hjem. På den tiden hadde familien betydelige eiendeler og formue, lagringsplassen deretter. Dette endret seg og slottet kom i andres hender. Beliggenheten gjorde sitt til at slottet senere ble et fort som beskyttet mot angrep utenfra. Bygningen er godt bevart og innvendig finner vi stukkatur og dekorasjoner fra mytologiens verden. Det er en betydelig samling av vakre møbler og en stor våpensamling.

Neste stopp er en vinkjeller, her får du stifte bekjentskap med de lokale vinene. Vi smaker fem av disse og spiser lunsj i tradisjonelle omgivelser.

I kveld opplever vi «Carmen» i Slovak National Theatre, den historiske bygningen. 

(F, L)

Du kan lese mer om forestillingen her 

Cerveny Kamen
Dag 5

HJEMREISE

Etter frokost forlater vi Bratislava og kjører mot Wien. Direkteflyet til Norwegian har avgang midt på dagen. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn om ettermiddagen. (F)

Bratislava

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo– Wien t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter pr. mai 2017
 • Busstransport flyplass til hotell t/r
 • Fire netter på 4* hotell inkludert frokost
 • To lunsjer (dag 2 og 4)
 • To middager (dag 1 og 3)
 • Gode operabilletter til Nabucco og Carmen
 • Byrundtur i Bratislava og i Wien
 • Utflukt til vindistriktet «Malé Karpaty» inkl. vinsmaking
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

OM HOTELLET

HOTEL CROWNE PLAZA BRATISLAVA 4*
Hotellet ligger rett overfor presidentpalasset, kun 200 meter fra gamlebyen. Alle rommene har LCD TV, safe, minibar, aircondition og gratis Wi-Fi. Badene har dusj eller badekar og hårføner. Ta gjerne med badetøy da det er innendørs basseng på hotellet.

Les mer om hotellet her