Karnak-tempelet i Luxor

Opera i Egypt

/ Kairo, cruise på Nilen og Aida ved pyramidene

Escape Travel har gleden av å kunne tilby en reiseopplevelse utenom det vanlige. Reisen starter i Egypts hovedstad Kairo, som er selve hjertet i den arabiske verden. Bli med på cruise på Nilen, opplev Tempelbyen Luxor og Kongenes Dal,  samt Aswan med Philae-tempelet og felluca-seiling. Reisen toppes av en helt unik operaopplevelse ved Giza-pyramidene.

Reisen er av høy standard og på skipet er alle lugarer utvendige suiter.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 585,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 04.03.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 04.03.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 585,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Søndag 4. mars - Ankomst Kairo

Vår lokale representant møter før passkontrollen og hjelper til med visum og tollformaliteter. Buss og guide venter utenfor tollen og vi tar oss til vårt hotell, ikke langt fra flyplassen. Middag og informasjon om de spennende dagene som ligger foran oss. (M)

Kairo med Sultan Hassan-moskeen
Dag 2

Mandag 5. mars - Til Luxor: Karnaktemplet

Frokost og transfer til flyplassen.

Tidlig morgenfly til Luxor, Egypts tidligere hovedstad, som i antikken het Theben. Luxor kalles verdens største utendørs museum og vi starter eventyret med det mektige Karnaktempelet. Tempelet var i oldtiden det helligste av alle steder. Vi studerer de flotte søylene og relieff av det store slaget til Ramses II ved Kadesh i Syria. Flere titalls faraoer har satt sitt preg på tempelbygninger, kapeller og obelisker her i Luxor. 

Vi fortsetter til vårt 5-stjerners skip, innsjekk, tid til å pakke ut før vi møtes til lunsj om bord.

Ettermiddagen fri til å utforske Luxor by.

Tidlig kveld spaserer vi til Luxor-tempelet og ser tempelet i vakkert kveldslys. Ved inngangspartiet til tempelet rager en obelisk i rosa granitt. Det skulle vært to, men den andre ble gitt i gave til Frankrike og står i dag på Place de Concorde i Paris.

Middag om bord. (F, L, M)

Karnak-tempelet, Luxor
Dag 3

Tirsdag 6. mars - Cruise på Nilen: Kongenes dal

Frokost.

På morgenen tar vi oss over til Vestbredden og besøker Kongenes dal. Her ser vi to eller tre av de ca 60 imponerende gravene som er ca 3500 gamle. Relieffene og maleriene på veggene er svært godt bevart og forteller oss om veien til dødsriket og forberedelsene til det evige liv.

Det var her i Kongenes dal at Tutankhamons grav ble avdekket av arkeologen Howard Carter i 1922. Det er mulig å gå ned i graven og de som er interessert kjøper en billett på stedet (ca 15 USD). Vi fortsetter til den kvinnelige Faraoen Hatshepsuts gravtempel, samt de mektige Memnonstatuene.

Tilbake til skipet for lunsj.

Vi starter seilingen sørover til slusene ved Esna og tar det med ro og fra soldekk mens vi nyter det fascinerende landskapet. På åkrene går livet sin vante gang og lite har forandret seg siden faraoenes tid. Svømmebasseng på soldekk.

Det er mange skip som skal passere slusen så dette kan ta lit tid. Tiden forkortes av ivrige kjøpmenn som kommer langs elvebredden eller i sine båter og gjerne vil selge alt fra skjerf og sjal til lokale klesdrakter. 

Middag om bord. (F, L, M)

Dag 4

Onsdag 7. mars - Cruise på Nilen: Edfutempelet og Kom Ombo

Frokost.

Vi ankommer Edfu på morgenen og vi besøker Edfutempelet tilegnet Solguden Horus, et av antikkens best bevarte bygninger. Her «leser» vi historien på veggene og får høre og se Horus sin kamp mot det onde, som er så viktig for hele den faraoniske mytologien.

Skipet fortsetter sørover og vi ankommer Kom Ombo på ettermiddagen.

Kom Ombo er unikt ved at det er det eneste tempelet i Egypt som er et dobbeltempel, der den ene delen er dedikert krokodilleguden Sobek og den andre falkeguden Horus. De gamle egypterne hadde stor kjennskap til legevitenskapen og her finner vi blant annet relieffer av diverse legeutstyr. Lunsj om bord.

Vi seiler mot Aswan og ankommer byen på kvelden eller tidlig neste morgen. Middag om bord. (F,L,M)

Dobbel-tempelet på Kom Ombo
Dag 5

Torsdag 8. mars - Cruise på Nilen: Aswan

I dag ser vi Aswandammen som har så stor betydning på godt og vondt for det moderne Egypt.  Dette er moderne ingeniørkunst på sitt beste.

Det praktfulle Philetempelet ble bygget for gudinnen Isis. Tempelet lå under vann etter byggingen av den gamle Aswandammen og vi ser hvordan hele tempelet ble hevet og flyttet opp på tørt land. Vi besøker granittbruddet med den ufullendte obelisken som ville ha vært oldtidens største stenblokk og om den ikke hadde fått sprekker og arbeidene ble avsluttet. Tilbake i skipet for lunsj.

Ingen steder er Nilen så blå som akkurat her i Aswan. I ettermiddag seiler vi felukka, små enkle seilbåter, på samme måte som de gamle Egyptere gjorde, nyter ørkenbredden og sanddynene som er formet av vinden og er usigelige vakre. Aga Khans mausoleum kneiser stolt i horisonten og kanskje ser vi en av kamelkaravanene i det fjerne .   

Middag om bord i skipet. (F,L,M)

Felucca på Nilen ved Aswan
Dag 6

Fredag 9. mars - Kairo: Det egyptiske museet og Aida ved pyramidene

Frokost.

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og tar oss til flyplassen i Aswan for avreise til Kairo.

På vei fra flyplassen stopper vi i det sentrale Kairo og besøker Khan el Khalili, det store basarområdet i Kairo som består av ikke mindre enn 900 boder og butikker.

Videre besøker vi det Egyptiske museet, som innehar verdens største samling av antikke funn. Alt fra mumier, klær og statuer. Naturligvis ser vi også Tutankhamons gravskatter.

Ankomst hotellet i Kairo sjekker vi inn og møtes til en sen lunsj/tidlig middag på hotellet.

18.00 Operaen AIDA. Operaen er et bestillingsverk fra Khediven Ismail til Guiseppe Verdi for feiringen av åpningen av Suez kanalen i 1869. 

(F, L)

Pyramidene ved Giza
Dag 7

Lørdag 10. mars - Sakkara- og Dahshourpyramidene

Frokost.

I dag tar vi oss ca 25 km langs Pan African Highway og besøker Sakkara, hvor vi finner trappetrinnspyramiden, den første monumentale bygningen bygget av sten. Vi fortsetter til Dahshour og Farao Snofru sine to pyramider. Snofru var far til Kheops, og den første til å bygge en fullendt pyramide. Det vil bli anledning til å gå inn i pyramidens gravkammer og la seg imponere over oldtidens byggeteknikker.

Tilbake på hotellet, lunsj på egenhånd og tid til egne eventyr.

Vi sjekker ut av hotellet og spiser sen middag, så er det på tide å ta farvel for denne gangen.

(F, M)

Tradisjonell mynte-te
Dag 8

Søndag 11. mars - hjemkomst

Ankomst Oslo, Gardermoen på morgenen.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Lufthansa Oslo-Kairo t/r i økonomiklasse
 • Flyskatter pr. september 2017
 • Visum til Egypt (nordiske statsborgere) 
 • Innenlandsfly Kairo-Luxor / Aswan-Kairo
 • 2 netter på gode førsteklasse hotell i Kairo
 • Dagrom på hotellet i Kairo avreisedagen
 • 4 netter på førsteklasse cruiseskip på Nilen
 • Frokost alle dager
 • 5 lunsjer
 • 6 middager
 • Utflukter og inntreder ihh til program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Tips til bagasjebærere
 • Tips til personalet om bord i skipet
 • AIDA billetter
 • Reiseleder fra Escape Travel

Prisen inkluderer ikke:

 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Måltider som ikke er nevnt
 • Drikke

Escape Travel sine generelle reisevilkår finner du her.