Arena di Verona

Operafestspillene i Verona

 / Kombinert med feriedager ved Gardasjøen

• Nummererte billetter til tre flotte operaforestillinger i Arena di Verona
• Utflukt til Busseto, hjemtraktene til Guiseppe Verdi
• Nydelig fireretters lunsj med vin på restaurant I Due Foscari i Bussetto
• Stemningsfull avskjedsmiddag på Trattoria Tre Marchetti i Verona, med god mat og vin
• Vi bor på det hyggelige hotellet Desenzano ved Gardasjøen

Operafestspillene i Verona kan ikke beskrives med ord, til det er opplevelsen, stemningen og forestillingene for mektige. Dette må oppleves! Arenaen er et amfiteater fra romertiden med en så fantastisk akustikk at mikrofoner er overflødige. Vi får tre flotte forestillinger:
• Barbereren i Sevilla av Gioacchino Antonio Rossini
• Aida av Guiseppe Verdi
• Carmen av Georges Bizet

Til alle forestillingene har vi nummererte tribunebilletter som gjør at vi både ser og hører godt. Vi slipper å være tidlig ute og stå i lange køer samt klatre de høye stentrappene opp til toppen, til unummerert seksjon.

Gardasjøen er vår base for turen, som gir rom for gode feriedager. Sammen drar vi på utflukt til Verdis hjemtrakter Busseto, hvor vi får se hvor han ble født og bodde. Reiselederen arrangerer utflukter i området for de som ønsker å se mer, og sammen skal vi nyte noen gode måltider.

For å si det med reiseleder Unni Forbergs ord:
Det å oppleve opera i Veronas romerske amfiteater er virkelig noe helt spesielt. Når nattemørket senker seg, gongongen slår, publikum har funnet sine plasser, så stillhet, før orkesteret setter i gang med ouverturen. Stemningen er helt magisk, og det er da man klyper seg i armen. Ingen operascene i verden kan måle seg med akkurat denne i Verona!

 

 

Last ned reiseprogram
 • Påmeldingsfrist 15.juni 2018
Reiseleder
Unni Forberg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.08.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • Pizza Italia mat
 • Italia-mat-gelato
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

16.aug: Ankomst Italia, velkomstmiddag

Direktefly med Norwegian fra Oslo Lufthavn kl. 10.10. Vi ankommer Verona kl. 12.50 og derfra er det en busstur på en drøy halvtime til Desenzano. Vi bor på hotell med samme navn, nemlig Hotel Desenzano. 

Desenzano er den største av byene rundt Gardasjøen. Med et rikt utvalg av fristende butikker og gode restauranter, kafeer og barer, har man nok av tilbud. Samtidig er småbysjarmen og historiesuset i god behold. Trange, snirklete gater, den gamle havnen, borgen Castello de Desenzano og andre bygninger fra middelalderen, den vakre katedralen Sancta Maria Maddalena – her er nok å se og oppleve. Byen kan også skilte med tre flotte strender.

Du har tid til å pakke ut, slappe av litt, kanskje ta en liten spasertur før vi møtes til velkomstmiddag på hotellet. Vertskapet tilbyr en hyggelig buffetmiddag med mange italienske retter. Her er alt hjemmelaget og velsmakende. (M)

Verona
Dag 2

17.aug: Byvandring i Verona, operaen Barbereren i Sevilla

Etter frokost tar reiselederen gruppen med på en liten orienteringstur i  byen. Hun viser hvor du kan finne minibanker, tipser om restauranter, forteller om båtturer du kan ta på Gardasjøen og mer til.

Senere på dagen reiser vi med buss inn til Verona. Underveis får du høre om kveldens forestilling, Barbereren i Sevilla.

Vel fremme i Verona spaserer vi sammen til Piazza Bra, torget utenfor Arena di Verona hvor det alltid er et yrende liv. I tillegg til Arena di Verona, det romerske amfiteateret som er 50 år eldre enn Colosseum i Roma, er byen kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg.  Den berømmelige balkongen ser vi på vår vei, at den er oppført lenge etter Shakespeares tid er en annen historie….

På vår vandring kan du oppleve et fargerikt folkeliv og storslått arkitektur og du vil se at det finnes mange hyggelige spisesteder i denne vakre byen. Du har tid til å ta deg en matbit før vi alle møtes igjen og går sammen til arenaen.

Forestillingen begynner kl. 20.45, og slutter ved midnatt. Vår buss venter og tar oss hjem til hotellet. (F)

Dag 3

18.aug: I Verdis fotspor

Denne dagen vier vi Giuseppe Verdi. Etter frokost reiser vi til Busseto, hvor han bodde det meste av sitt liv. Vi besøker hans fødested Roncole, der ligger også kirken hvor han begynte å spille orgel som syvåring.

Vi spaserer i hovedgaten i Busseto og får se og høre om mange kjente steder fra hans liv. På restaurant «I Due Foscari», et vertshus med sjel og med samme navn som en av Verdis operaer,  nyter vi en deilig fireretters lunsj med vin.

Etter lunsj kjører vi til St. Agata hvor Verdi kjøpte hus og bodde like frem til sin død i 1901. Huset er fremdeles bebodd av hans familie, men vi får se noen rom og vandre i den vakre hagen som er anlagt rundt eiendommen.

Retur til Desenzano sent på ettermiddagen, og resten av kvelden er til egen disposisjon. (F, L)

Restaurant I Due Foscari, Bussetto
Dag 4

19.aug: Valgfri tur til Sirmione, operaen Aida

Nå kan du nyte en rolig morgen, kanskje bli med på en båttur til Sirmione. Allerede i romertiden var dette et populært feriested. En lang tarm av land stikker ut i Gardasjøen og helt ytterst ligger denne borgbyen. En trang og trivelig by, med vindebro og en liten kirke bygd inn i bymuren. I det historiske sentrum finner du smale smug med kunstneriske butikker, kafeer, gode restauranter og ikke minst et utrolig utvalg av iskrem. 

På ettermiddagen reiser vi inn til Verona hvor du har tid på egen hånd til å utforske byen og spise middag. I bussen forteller reiselederen om kveldens forestilling. Samlet går vi til Arena di Verona for å se Verdis «Aida». Retur med buss til hotellet. (F)

Sirmione, Gardasjøen
Dag 5

20.aug: Fridag

Denne dagen har du til egen disposisjon, og det er mange muligheter. Vi bor nær jernbanestasjonen, så du kan enkelt ta toget til Venezia. Kanskje du har lyst å tilbringe dagen på Gardasjøen. Ta en hurtigbåt helt mot nord, og ta en «tøff-tøff» båt tilbake. Da kan du gjøre stopp og gå i land for lunsj og sightseeing. Reiseleder organiserer gjerne en fellestur for de som ønsker.

Du kan også bare ta det helt med ro i Desenzano. Det finnes badestrender som leier ut solsenger eller du kan nyte hotellets basseng og takterrasse. Det er mulig å kjøpe en enkel lunsj på hotellet, og på kvelden er det kort vei til sentrum og de mange restaurantene. (F)

Dag 6

21.aug: Markedsdag i Densenzano

Det er tirsdag og markedsdag i byen. På torg og i gatene mot Gardasjøen er det livlig og fullt opp av boder, og det meste er til salgs. (F)

Dag 7

22.aug: Avskjedsmiddag i Verona, operaen Carmen

Nyt formiddagen etter eget ønske. På ettermiddagen reiser vi inn til Verona hvor det venter en virkelig god middag på en av byens bedre restauranter. Fire retter, vin, vann og kaffe er inkludert og her kan vi hygge oss sammen før vi går de 20 meterne fra restauranten til inngangen av arenaen!
I kveld er det Bizets  «Carmen» som står på programmet.  Buss tilbake til hotellet. (F, M)

Dag 8

23.aug: Hjemreise

Etter en rolig frokost og utsjekking bærer det mot flyplassen i Verona hvor Norwegian har avgang kl. 13.50. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er kl. 16.25. (F)

Reisebetingelser

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Verona t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter per nov. 2017
 • All busstransport som beskrevet i programmet
 • Syv netter på Hotel Desenzano med frokost
 • Middag ankomstdagen ekskl. drikke
 • Nummerte tribunebilletter til tre operaforestillinger
 • Liten sightseeing i Verona
 • Dagsutflukt «I Verdis fotspor», fireretters lunsj med drikke, entré
 • Fireretters middag inkl. drikke på restaurant «Trattoria Tre Marchetti»
 • Turistskatt
 • Lokale guider
 • Reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider og drikke utover det som er beskrevet
 • Tips

 

Om hotellet

HOTEL DESENZANO 4*

Hotel Desenzano er et hyggelig og moderne hotell, beliggende på en liten høyde over Gardasjøen.  Det er 750 meter til sentrum, 2 minutters gange fra byens jernbanestasjon og cirka 10 minutter å gå ned til Gardasjøen. Hotellet har et utendørs svømmebasseng og møblert solterrasse.

Rommene har moderne eller klassiske møbler, parkett, klimaanlegg, flatskjerm-TV, minibar og eget bad med hårføner. Alle rom har egen balkong og gratis wi-fi.

 

OPERABILLETTER

Vi har gode nummererte tribuneplasser, første seksjon, i Arena di Verona. Man sitter på klappseter av metall med noe lavt ryggstø, som er festet til steintrappene. Det kan være godt å ha noe mykere å sitte på. Puter kan leies til cirka € 3 per kveld (om man ikke velger å ha med noe hjemmefra). Dersom påbegynt forestilling avlyses på grunn av regn, vil ikke operabilletter bli refundert. Dersom den aldri kommer i gang, er det full refusjon. 

Ønsker du enda bedre billetter, kan du oppgradere mot tillegg (på forespørsel etter 1.juni):

Poltronissima, første seksjon på bakkenivå, stoler med ryggstøtte og sittepute; tillegg  kr 640 per person for Barbereren i Sevilla og kr 590 per person for Aida/Carmen

Poltronissima, første seksjon GULL. Samme som over, men i seksjonen nærmest scenen. Tillegg kr 950 for Barbereren i Sevilla og kr 900 per person for Aida/Carmen