Operafestspillene i Verona

/ Hotell ved Gardasjøen

 • Nummererte billetter til tre flotte operaforestillinger i Arena di Verona
 • Utflukt med lunsj til Bussetto, hjemtraktene til Guiseppe Verdi
 • Nydelig middag på Trattoria «Tre Marchetti» i Verona
 • Vi bor på det hyggelige hotellet «Desenzano» ved Gardasjøen

Operafestspillene i Verona kan ikke beskrives med ord, til det er opplevelsen, stemningen og forestillingene for mektige. Dette må oppleves! Arenaen er et amfiteater fra romertiden med en så fantastisk akustikk at mikrofoner er overflødige. Vi får tre store forestillinger, «Tosca» av Giacomo Puccini og «Aida» og «Nabucco» (Nebukanesar) av Guiseppe Verdi. Til alle forestillingene har vi nummererte billetter som gjør at vi både ser og hører godt.

Mange som ikke er så begeistret for opera i utgangspunktet, forlater arenaen som operaelskere. Og mange sier de ikke vil se samme forestillinger på andre operascener, da inntrykkene er så store, at de umulig vil kunne få samme opplevelsen igjen.

Vi har Gardasjøen som base for turen, som gir rom for gode feriedager. Sammen drar vi på utflukt til Verdis hjemtrakter, Bussetto, hvor vi får se hvor han er født og bodde. Flere gode måltider skal vi også nyte sammen.

Last ned reiseprogram
 • Påmeldingsfrist 19.juni 2017

Avreiser

 • Avreisedato 21.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Desenzano og velkomstmiddag

Avreise fra Oslo Lufthavn med Lufthansa kl. 1250, flybytte i Frankfurt og ankomst Verona kl. 1750.

Med egen buss kjører vi i 30-45 minutter til Desenzano, hvor vi bor på hotellet med samme navn, nemlig Hotel Desenzano!

Rett etter innsjekking er det tid for velkomstmiddag på hotellet. Vertskapet tilbyr en hyggelig buffetmiddag med mange italienske retter. Her er alt hjemmelaget og velsmakende. (M)

Dag 2

Verona og operaforestillingen Tosca

Etter frokost tar vi en liten orienteringstur i Desenzano. Reiselederen viser hvor du kan finne minibanker, tipser om restauranter, forteller om båtturer du kan ta på Gardasjøen og mer til.

Det er tirsdag, og markedsdag i byen. På torg og i gatene mot Gardasjøen er det fullt opp av boder, og det er nesten lettere å si hva de ikke selger enn motsatt.

Senere på dagen reiser vi med buss inn til Verona. Underveis får du høre om kveldens forestilling, Tosca.

Vel fremme i Verona spaserer vi sammen til Piazza Bra, torget utenfor Arena di Verona hvor det alltid er et yrende liv.  Vi går sammen og ser Julies balkong, kjent fra William Shakespeares berømte roman «Romeo og Julie». På vår vandring vil du se at det finnes mange hyggelige spisesteder i denne vakre byen, og det er tid for å ta seg en matbit før vi alle møtes igjen og går sammen til arenaen. 

Forestillingen begynner kl. 2045, og slutter rundt midnatt. Vår buss venter og tar oss hjem til hotellet. (F)

Dag 3

I Verdis Fotspor

Denne dagen vier vi Giuseppe Verdi. Etter frokost reiser vi til Bussetto, hvor han bodde det meste av sitt liv. Vi besøker hans fødested Roncole, der ligger også kirken hvor han begynte å spille orgel som syvåring.

Vi spaserer i hovedgaten i Bussetto og får se og høre om mange kjente steder fra hans liv. På restaurant «I Due Foscari», med samme navn som en av Verdis operaer, spiser vi en deilig fireretters lunsj med vin.

Etter lunsj kjører vi til St. Agata hvor Verdi kjøpte hus og bodde like frem til sin død i 1901. Huset er fremdeles bebodd av hans familie, men vi får se noen rom og vandre i den vakre hagen som er anlagt rundt eiendommen.

Retur til Desenzano sent på ettermiddagen, og resten av kvelden er til egen disposisjon. (F, L)

Dag 4

Fridag og operaforestillingen Aida

Nå kan du nyte en rolig morgen, kanskje ta en båttur til Sirmione eller slappe av ved hotellet. Valget er ditt.

På ettermiddagen reiser vi inn til Verona hvor du har tid på egen hånd til å utforske byen og spise middag.

Samlet går vi til Arena di Verona for å se kveldens forestilling, Verdis «Aida». Dette er samme oppsetningen som operafestspillene startet med i 1913. Retur med buss til hotellet. (F)

Dag 5

Fridag

Denne dagen har du helt til egen disposisjon, og det er mange muligheter. Vi bor nær jernbanestasjonen, så du kan enkelt ta toget til Venezia. Kanskje du har lyst å tilbringe dagen på Gardasjøen. Ta en hurtigbåt helt mot nord, og ta en «tøff-tøff» båt tilbake. Da kan du gjøre stopp og gå i land for lunsj og sightseeing.

Du kan også bare ta det helt med ro i Desenzano. Det finnes badestrender som leier ut solsenger eller du kan nyte hotellets basseng og takterrasse. Det er mulig å kjøpe en enkel lunsj på hotellet, og på kvelden er det kort vei til sentrum og de mange restaurantene. (F)

Dag 6

Fri formiddag, felles middag i Verona og operaforestillingen Nabucco

I dag har vi også formiddagen til egen disposisjon. På ettermiddagen reiser vi inn til Verona hvor det venter en virkelig god middag på en av byens bedre restauranter. Fire retter, vin, vann og kaffe er inkludert og her kan vi hygge oss sammen før vi går de 20 meterne fra restauranten til inngangen av arenaen!

I kveld er det Verdis «Nabucco» som står på programmet, operaen med de vakre korpartier som vår reiseleder sier.  Oppsetningen er ny av året, så publikum er spent.  Buss tilbake til hotellet. (F, M)

Dag 7

Fridag

Igjen en dag uten fast program, men med mulighet for båttur eller en trivelig dag i Desenzano. Det anbefales ikke å reise til Venezia på en søndag da det vrimler av mennesker. (F)

Dag 8

Hjemreise

Etter en tidlig frokost, tar bussen oss til flyplassen hvor Lufthansa har avgang kl. 10.20. Det er flybytte i Frankfurt og beregnet ankomst til Oslo Lufthavn er kl. 15.05. (F)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Verona via Frankfurt t/r
 • Flyskatter og avgifter per okt.2016
 • Transfer flyplass – hotell t/r
 • Syv netter på Hotel Desenzano inkl. frokost
 • Middag ankomstdagen ekskl. drikke
 • Nummererte operabilletter til tre forestillinger
 • Buss fra hotellet inn til Verona t/r tre kvelder
 • Dagsutflukt i Verdis fotspor inkl. transport, inngangspenger, lunsj med drikke
 • Middag inkludert vin, vann og kaffe på restaurant «Trattoria Tre Marchetti» i Verona
 • Turistskatt
 • Tips på restauranter, sjåfører og guider.
 • Reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikke til middag ankomstdagen
 • Måltider ikke nevnt i programmet

HOTEL DESENZANO 4*

Byen Desenzano er vår base under oppholdet i Nord-Italia, og vi bor på hotellet med samme navn. Hotel Desenzano er et hyggelig familiehotell, ti minutters gange fra Gardasjøen. Hotellet har svømmebasseng og en stor deilig takterrasse. Rommene har klimaanlegg, TV og kjøleskap. Alle rom har egen balkong. Herfra er det muligheter for båtturer på Gardasjøen, eller en dagstur til Venezia med tog.

Nummererte operabilletter

Vi opererer kun med nummerte tribuneplasser i Arena di Verona. Det koster vesentlig mer, noe som selvsagt påvirker totalprisen på turen. Fordelen er at man slipper å være tidlig ute og stå i lange køer. Dersom påbegynt forestilling avlyses på grunn av regn, vil ikke operabilletter bli refundert. Dersom den aldri kommer i gang, er det full refusjon. 

Tips! Det kan være godt å ha noe å sitte på, og puter kan leies til cirka € 3 per kveld (om man ikke velger å ha med noe hjemmefra)

***