Operafestspillene i Verona

/ Musikalsk glede i bella Italia

 • Nummererte billetter til to flotte operaforestillinger i Arena di Verona
 • Utflukt til vakre Sirmione ved Gardasjøen inkludert lunsj
 • Hyggelig avskjedsmiddag på Trattoria «Tre Marchetti» med god mat og vin 
 • Sentralt hotell i Verona, rett ved Arena di Verona

Du er herved invitert til fantastiske opplevelser i Arena di Verona sammen med et begeistret publikum fra hele verden. Stemningen er umulig å beskrive, den må oppleves. Dette amfiteateret fra romertiden, har plass til cirka 25.000 publikummere og med en så fantastisk akustikk at mikrofoner er overflødige.

Vi har billetter til Aida av Guiseppe Verdi og Turandot av Giacomo Puccini. Til begge forestillingene har vi nummererte tribunebilletter i første seksjon som gjøre at vi både ser og hører godt. Vi slipper også å være tidlig ute og stå i lange køer samt klatre de høye stentrappene opp til unummerert seksjon.

Mange som ikke er så begeistret for opera i utgangspunktet, forlater arenaen som operaelskere. Og noen sier de ikke vil se samme forestillinger på andre operascener, da inntrykkene er så store, at de umulig vil kunne få samme opplevelsen igjen.

Vi bor sentralt i Verona, en vakker by, og reiser på utflukt til Gardasjøen.

Reiseleder på turen er sopran Marte Bjørkmann. Marte har fordypning i spansk klassisk sang i mastergraden sin.  På repertoaret hennes står både spansk, latin-amerikansk, norsk, fransk og italiensk klassisk musikk. Marte har studert fransk og spansk på universitetsnivå og snakker fem språk flytende.  Hun har vinutdanning fra Kulinarisk Akademi i Oslo. Marte har dessuten lang erfaring som reiseleder, både i Norden og i sørlige Europa.

Last ned reiseprogram
 • Påmeldingsfrist 10.mai
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 800,–
Reiseleder
Marte Bjørkmann

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.06.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
 • Italia-mat-gelato
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Verona og velkomstmiddag

Avreise med Lufthansa fra Oslo Lufthavn kl. 11.40. Flybytte i München og videre med Air Dolomiti. Vi ankommer Verona kl. 16.00, og fra flyplassen er det en kort busstransfer til vårt hotell, Hotel Verona. Dette ligger i nær gangavstand til Piazza Bra og Arena di Verona. Etter å ha sjekket inn, har du litt tid til rådighet, før vi nyter en felles treretters middag på en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet. Etter måltidet, kan de som ønsker gå sammen til piazzaen og sitte ned på en av de mange kafeer for å ta inn stemningen. (M)

Verona
Dag 2

Byvandring i Verona og operaforestillingen Aida

Etter en rolig frokost gjør vi oss bedre kjent med Verona. Byen har så smale gater at buss må vi klare oss uten, det blir sightseeing til fots i cirka to timer med en engelsktalende lokalguide.

Vakre Verona, kjærlighetsbyen, med sine livlige piazzaer og pittoreske torg  ligger i regionen Veneto, Italias mest produktive vinregion. Her produsereres alt fra musserende prosecco til elegante hvite viner fra Soave, til de kraftige amaronevinene.

I tillegg til Arena di Verona, det romerske amfiteateret som er 50 år eldre enn Colosseum i Roma, er byen kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg.  Den berømmelige balkongen ser vi på vår vei, at den er oppført lenge etter Shakespeares tid er en annen historie….

Resten av dagen disponerer du etter eget ønske. Stemningen i gamlebyen er en opplevelse i seg selv. Den er nærmest bilfri og her kan du gå rundt og oppleve storslått arkitektur, spennende markeder og koselige kafeer.

I kveld står Verdis «Aida» på programmet. For å få rette stemningen og at det skal bli mørkt, begynner forestillingen først kl. 21.00. Vi går den korte avstanden til arenaen. (F)

Julies balkong i Verona
Dag 3

Utflukt til Sirmione ved Gardasjøen

I dag kjører vi til en av Gardasjøens mest sjarmerende byer, Sirmione, cirka 45 minutter. Allerede i romertiden var dette et populært feriested. En lang tarm av land stikker ut i Gardasjøen og helt ytterst ligger denne borgbyen. En trang og trivelig by, med vindebro og en liten kirke bygd inn i bymuren. I det historiske sentrum finner du smale smug med kunstneriske butikker, kafeer, gode restauranter og ikke minst et utrolig utvalg av iskrem. Vi spiser lunsj og nyter et glass vin på en hyggelig restaurant før vi vender tilbake til Verona. (F, L)

Idylliske Sirmione
Dag 4

Avskjedsmiddag og operaforestillingen Turandot

Dagen er din til egne opplevelser. Det er mye å se i Verona og mange vil sikkert oppdage at det kan være en fin by for shopping, du finner et godt utvalg i alt fra italiensk mote til lokale delikatesser.

Om kvelden møtes vi til middag på en av byens bedre restauranter, «Trattoria Tre Marchetti». Her venter en god fire retters middag med vin, før operaforestillingen «Turandot» av Puccini. Restauranten ligger omtrent ved hovedinngangen til arenaen, så det blir en svært kort spasertur etter middagen. (F, M)

Arena di Verona
Dag 5

Hjemreise

Etter en rolig frokost, tar bussen oss til flyplassen hvor Air Dolomiti har avgang kl. 13.30. Det er flybytte i München og Lufthansa har beregnet ankomst til Oslo Lufthavn er kl. 17.55. (F)

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Verona via München t/r med Lufthansa Air Dolomiti
 • Flyskatter og avgifter per oktober 2017
 • Busstransfer flyplass – hotell t/r
 • Fire netter på Hotel Verona inkl. frokost
 • Middag ankomstdagen ekskl. drikke
 • Nummerte tribunebilletter til Aida og Turandot
 • Sightseeing i Verona 
 • Utflukt til Sirmione med lunsj inkl. et glass vin og kaffe
 • Middag inkl. vin på restaurant «Trattoria Tre Marchetti» 
 • Turistskatt
 • Lokale reiseledere
 • Escape reiseleder med fra Norge

Ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider og drikke som ikke er beskrevet i programmet
 • Tips   

HOTEL VERONA 3*
Et lite boutiquehotell med moderne interiør av mellomklasse standard. Ligger i Cittadella i Verona, i kort gåavstand fra Arena di Verona og det historiske sentrum. 30 gjesterom med bad med dusj/toalett, hårføner. Rommene har LCD-TV, minibar, safe og klimaanlegg. Gratis wi-fi.    

OPERABILLETTER
Vi har gode nummererte tribuneplasser, første seksjon, i Arena di Verona. Man sitter på klappseter av metall med noe lavt ryggstø, som er festet til steintrappene. Det kan være godt å ha noe mykere å sitte på. Puter kan leies til cirka € 3 per kveld (om man ikke velger å ha med noe hjemmefra). Dersom påbegynt forestilling avlyses på grunn av regn, vil ikke operabilletter bli refundert. Dersom den aldri kommer i gang, er det full refusjon. 

Ønsker du å oppgradere billettene ytterligere, kan du gjøre det mot et tillegg: (NB/på forespørsel fra 26.april-kontakt oss)

Poltronissima, første seksjon på bakkenivå, stoler med ryggstøtte og sittepute; tillegg hhv. kr 590/640 per person for Aida/Turandot

Poltronissima, første seksjon GULL. Samme som over, men i seksjonen nærmest scenen. Tillegg hhv. kr 900/950 per person for Aida/Turandot