Semperoper i Dresden

Operatur til Dresden og Berlin (ekstra avgang)

På denne turen kombineres Dresden og Berlin med opera av høy kvalitet

 • Operabilletter til «La Boheme» i Semperoperaen i Dresden
 • Operabilletter til «Tosca» i Staatsoper unter den Linden i Berlin
 • Bysightseeing i Dresden og båttur på Elben
 • Utflukt til Meissen og porselensfabrikken
 • Sightseeing i Berlin

Først by ut er Dresden, også omtalt som «Elbens Firenze». Her tilbringer vi tre netter. Vi ser byen til lands og fra vannet. Du får oppleve La Boheme i den vakre Semperoperaen og vi besøker porselensfabrikken i den nærliggende byen, Meissen.

Vi runder av med to netter i Berlin og ser severdigheter i Tysklands trendy hovedstad.  Det 275 år gamle Operahuset unter den Linden har vært stengt for oppussing siden 2010, men åpner igjen på tampen av 2017 og her får du se og høre Tosca.

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 500,-

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 03.06.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Kart

Dag 1

ANKOMST DRESDEN

Morgenfly med Norwegian fra Oslo Lufthavn kl. 07.45 til Berlin Schönefeld.  Vi lander kl. 09.20 og fra flyplassen er det 170 kilometer på den tyske autobahn til Dresden. Vi tar en pause underveis, så vi kan strekke på beina og kjøpe en liten snack. Vi er fremme i Dresden tidlig ettermiddag, og sjekker inn på hotellet. Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet. (M)

Dresdens historiske sentrum
Dag 2

BYRUNDTUR DRESDEN, BÅTTUR PÅ ELBEN, LA BOHEME

Vi skal se nærmere på byen som har fått æresbevisningen Elbens Firenze. Storartet arkitektur og omgivelser venter oss. Dresdens historiske sentrum er staselig og imponerende, vi ser de praktfulle gjenreiste bygningsverkene Frauenkirche, Zwinger slott, Taschenbergpalais, Brühlsche Terrasse og nyter den den gode stemningen i Altstadt. Byrundturen går til fots, og vi avslutter med en båttur på Elben, deretter er det lunsj på egen hånd.

På kvelden kan vi glede oss over Puccinis «La Boheme» i Semperoperaen. Forestillingen starter kl. 19.00 og varer cirka 2,5 time inkludert pause. Operahuset ligger kun 550 meter fra vårt hotell. (F)

Her kan du lese mer om forestillingen.

Semper opera, Dresden
Dag 3

MEISSEN - DRESDEN

Meissen ligger vakkert ved foten av Albrechtsburg, cirka 40 minutter å kjøre fra Dresden. Her startet Johann Friedrich Böttger produksjonen av det senere så verdensberømte Meissenerporselenet. Fabrikken var den første i Europa som klarte å fremstille porselen. Vi ser først en kort film, hvordan man gjennom tiden har lært å lage vakre figurer av flott porselen. Etterpå kan vi beundre bordoppdekninger og figurer fra de siste 200 år i de fine salene på fabrikkens museum. Vi er tilbake i Dresden rundt lunsjtid.

Resten av dagen har du tid til å se nærmere på byens museer. Du kan også bare nyte et glass av den lokale hvitvinen. Er du eventyrlysten, anbefales en tur over Elben til Neustadt. Ta turen fra Semperoperaen over Augustbrücke forbi Sachserkongen August Den Sterke via alléen og gågaten Hauptstrasse til statuen av en annen av Dresdens bysbarn – forfatteren Ernst Kästner, så er du ankommet til Neustadt.  Her unngikk mange av bygningene bombene i 1945. I dag et trendy og populært kvartal med mange cafeer og barer – herunder en historisk melkebar. Hvis du blir sliten, er det enkelt å hoppe på en trikk tilbake. Vi spiser middag sammen på en lokal restaurant. (F, M)

Bygate i Meissen
Dag 4

BERLIN

Etter frokost går ferden mot Berlin, en kjøretur på omtrent tre timer. Vel fremme i Berlin spiser vi lunsj og tar en panoramasightseeing til noen av Berlins mange severdigheter: de nordiske ambassadene, Riksdagen, Potsdamer Platz, Museumsøya, Kurfürstendamm, domkirken med mer. Etter innsjekking på hotellet, er ettermiddagen og kvelden din til egne oppdagelser og opplevelser. Berlin er trendy, hip og moderne, men veksler samtidig mellom fortid og nåtid. I tillegg til å være en metropol, har byen bevart den genuine småbysjarmen. Hver bydel har sine særegenheter – moderne, men bohemsk med en slitt «tvist». Mange tiltrekkes nettopp derfor av Berlin. Kunstnere, trendsettere, musikere og livsnytere benytter seg av både byen og miljøet for påfyll. Her syder skaperglede og kreativitet. Checkpoint Charlie, rester av muren, moderne kafèliv og staselige preussiske palass – Berlin har alt!  (F, L)

Dag 5

FRIDAG I BERLIN OG TOSCA

Har du lyst til å gå på oppdagelsesferd i en eller flere av Berlins mange museer? Nyte livet på kafeene, gjøre gode innkjøp i KaDeWe eller i noen av de andre spennende butikkene? Det er flere muligheter. Mange trendy nabolag finnes i byen og med gode råd fra reiselederen kommer man seg lett rundt med U-Bahn og S-Bahn.

I kveld skal vi se Puccinis «Tosca» i Staatsoper unter den Linden. Forestillingen har en blanding av moderne og klassiske elementer, og begynner kl. 19.30. Den varer 2 timer og 30 minutter inkludert en pause.

Her kan du lese mer om forestillingen.

Hackesche Hoefe i Berlin
Dag 6

HJEMREISE

Etter en rolig frokost og utsjekking, er det transport til flyplassen for hjemreise. Norwegian har avgang kl. 14.20 og beregnet ankomst på Oslo Lufthavn kl. 16.00 (F)

Roald Schramm

Reiseleder på denne turen

Roald Schramm er født og oppvokst Øst-Berlin, og var 12 år da muren falt. Roald kjenner Dresden og Berlin godt og forteller levende om fortid og nåtid, fra sin skoletid i DDR til omveltningene og moderniseringen Berlin og Dresden har gjennomgått. 

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Flyreise med Norwegian Oslo – Berlin tur/retur
 • Skatter og avgifter
 • Busstransport i henhold til program
 • Tre netter i comfort rom på Hotel Maritim 4* i Dresden med frokost
 • To netter i standardrom på  Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt 4* med frokost
 • En lunsj (dag 4)
 • To middager (dag 1 og 3)
 • Byrundtur Dresden med lokalguide
 • Båttur på Elben i Dresden
 • Besøk i Meissen med porselensfabrikken
 • Operabillett i Semperoperaen, parkett rad 7
 • Sightseeing Berlin
 • Operabillett i Staatsoper Berlin, parkett rad 4-7
 • Norsktalende reiseleder under oppholdet

Prisen  inkluderer ikke:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke til måltidene

 

Om hotellene:

HOTEL MARITIM DRESDEN 4*

Et moderne hotell sentralt i Dresden, cirka 500 meter fra byens hjerte, Theaterplatz, hvor severdigheter som Semperoperaen og Zwingerpalasset ligger.

Comfort rommene ligger i 5. til 9. etasje, er romslige og har bad med dusj, satellitt ­TV, safe, og gratis Wi­Fi. Hotellet har restaurant og bar. Du kan lese mer om hotellet her.

 

SELECT HOTEL BERLIN GENDARMENMARKT 4*

Hotellet ligger i Berlin City Centre, fem minutters gange fra Gendarmenmarkt og Checkpoint Charlie-museet ligger kun 10 minutter unna. Hotellet tilbyr en variert frokostbuffé, og om sommeren kan du spise ute på terrassen. Lobbybaren serverer flotte drikker.

De 134 rommene er lydisolerte, kan skilte med lys, minimalistisk innredning, og har klimaanlegg, kjøleskap, safe og skrivebord. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig på alle rommene og i fellesområdene. Du kan lese mer om hotellet her.