Opplev New York, «The Big Apple»

 

Med opera, konsert, kunst og shopping

På denne reisen til New York er det opera og The Met som er veldig sentralt, men vi har også billetter til konsert i Carnegie Hall. Men «The Big Apple» som byen kalles har utrolig mye å by på. Vi vil ha mange aktiviteter inkludert i programmet, men vil også komme med mange forslag som man bedre gjør på egenhånd.

 • Sightseeing i Harlem og på Manhattan
 • 2 ½ times båttur på Hudson River
 • 2 operabilletter i orkester på The Met og 1 konsertbillett i parkett i Carnegie Hall
 • Gospel-gudstjeneste og gospeldonasjon i Harlem

Vi skal bo på Sheraton New York Hotel****, meget sentralt beliggende, rett ved Carnegie Hall og Times Square, og i gåavstand til opera The Met på Lincoln Center. Frokost er ikke inkludert (ganske kostbart) men vi gjør som alle andre i New York, finner en hyggelig frokostrestaurant ved hotellet og har vår morgenkaffe der. Det er mange av dem rundt hotellet. Vi skal høre «Eugen Onegin» av Tchaikovsky og «Rigoletto» av G. Verdi på The Met med topp solister, og i Carnegie Hall er det vår egen Leif Ove Andsnes sammen med pianisten Marc-Andrè Hamelin som har konsert. Museer og utflukter vil stå i kø, det vil ikke mangle på forslag fra reiseleder som kjenner denne flotte byen godt.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 29 600,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 21.04.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
Reiseleder
Leif Eriksen

Avreiser

 • Avreisedato 21.04.2017
 • Avreisested Bergen, Oslo, Ålesund
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 29 600,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Vi har avreise med SK 907 fra Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 11.10 med ankomst NEW YORK samme dag kl. 13.15. Vi blir møtt på flyplassen og har transfer til vårt hotell på Manhatten. Vår gode guide Maja Kihlstedt vil på veien gi tips og litt orientering om New York. Etter innsjekk har vi litt tid til å bli kjent med hotellet, og rundt hotellet før vi møtes i resepsjonen og spaserer sammen til restauranten «Trattoria dell` Arte», en hyggelig italiensk restaurant beliggende rett over gaten hvor vi bor. Her vil en hyggelig meny være inkludert, men vi bestiller drikke for egen regning. Kort vei hjem til hotellet etter middag, og en lang dag.

Dag 2

I dag har vi billetter til The Met og forestillingen «Eugen Onegin» av Tchaikovsky. Forestillingen begynner kl. 13.00, og vi spaserer sammen til Lincoln Center og forestilling. Men vi har noen timer på morgenen til å gjøre oss mer kjent i området hvor vi bor.

Etter opera har vi resten av dagen til egen disposisjon, og det er hyggelige spisesteder like ved som reiseleder vil kunne anbefale for middag.

Dag 3

I dag er det søndag, og vi har valgt å legge sightseeing til Harlem som er en egen bydel i New York. Her skal vi etter sightseeing oppleve gospel på høyt nivå i en av de kjente kirkene i distriktet. Dette vil nok gi en spesiell opplevelse, og vil nok sitte lenge i kroppen. En gospeldonasjon er inkludert i pakkeprisen, så vi trenger ikke tenke på det. Etter gudstjenesten drar vi til den populære brunch-restauranten «Sylvia’s» (inkludert), hvor vi nyter et herlig måltid og hvor det er stor stemning med gospelmusikk og sang. Retur til hotellet etter måltidet.

Resten av dagen til egen disposisjon, men husk at vi bor veldig sentralt, og det skulle ikke være vanskelig å få kjøpt billetter til en musikal eller konsert. Behjelpelig med slike ting er også hotellet.

Dag 4

Etter frokost i dag skal vi endelig bli bedre kjent med New York og Manhatten. Vår guide Maja Kihlstedt tar oss med på en 4 timers sightseeing, og vi får virkelig se mange steder på Manhatten vi har lest eller hørt om. Det blir også noen stopp underveis, og vi får på denne turen mange ideer om steder vi kan besøke på vår fritid. Vi avslutter turen med felles lunsj (inkludert) på restauranten «Carmine’s», og herfra er det få minutter å spasere tilbake til hotellet.

Ettermiddag og kveld til egen disposisjon, og nå som vi begynner å bli kjent i NYC og har fått med mange tips skulle det ikke være noe problem å gjøre noe på egenhånd.

En spasertur på Fifth Avenue, hvor det er butikker, kjente og ukjente og hvor det er mennesker tett i tett, får oss virkelig til å  føle at vi er i storbyen.

Dag 5

Denne dagen har vi ikke noe felles program, men det er sikkert mange som ønsker å besøke noen av New Yorks kjente museer. På Fifth Avenue ligger det lille, men veldig hyggelige kunstmuseet «Frick Collection». Tidligere en privat bolig, hvor eieren testamenterte hus og kunstsamling til New York City. Noen sier at denne samlingen bør man se på ettermiddagen når solen flommer inn gjennom store vinduer.

Dette kan også være et godt utgangspunkt for en spasertur på Fifth Avenue. Ikke langt unna ligger Guggenheim museet og Metropolitan Museum of Art (meget stort).

Rett over gaten ligger Central Park som det er hyggelig å spasere i på dagtid, og på denne tiden av året at det spesielt vakkert med vårblomster. Snakk ellers med reiseleder om flere tips både for dagtid og kveldstid.

Dag 6

I dag har vi formiddagen til egen disposisjon. De som gjerne vil besøke og komme til toppen av Empire State Building, bør satse på å gjøre det om morgen eller tidlig formiddag før køene blir for lange. Like ved ligger også det store varemagasin «Macy’s», hvor det kan være hyggelig å ha vært innom og virkelig se et imponerende vareutvalg.

Til nærmere angitt tid møtes vi på hotellet, og vi går sammen om taxier til Circle-Line bryggen der vi skal på cruise rundt hele Manhatten i 2½ time (inkludert). Det er båttur på Hudson River, og vi får se Manhatten sky-line fra en annen vinkel. Vi har ingen transfer fra hotell til båt t/r, da det er rimeligere å gå sammen om taxier, og etter retur med båten er det mange hyggelige steder å besøke på vei tilbake til hotellet. Det kan også være en hyggelig spasertur. Kvelden til egen disposisjon.

Dag 7

Vi har formiddagen til egen disposisjon. Dersom noen ønsker å besøke «Ellis Island» bør det skje på morgenen. Dette er et veldig populært sted, og køene blir fort lange og dermed også lang ventetid. Anbefales rett etter frokost, eller enda litt tidligere. Like ved hotellet ligger også det kjente «Moma» Museum of Modern Art, som har flotte utstillinger og som også har en god restaurant for lunsj.

I kveld skal vi igjen på opera, og vi møtes i resepsjonen og spaserer sammen til Lincoln Center, hvor kveldens forestilling «Rigoletto» av G. Verdi venter oss. Også i dag er det store navn som bekler de store rollene. Hertugen av Mantova synges av Joseph Calleja, som bare noen dager tidligere har hatt stor konsert i operaen i Oslo. På Lincoln Center er det også hyggelig å stå ute på plassen og beundre de praktfulle malerier av Chagall som pryder inngangen. I foajeen er det også en hyggelig musikk-shop, som kan være verdt et besøk.

Dag 8

Formiddagen og dagen til egen disposisjon, men dette er dagen man kan få utrettet det man ikke har rukket til nå. Det er også hyggelig å spasere over Brooklyn Bridge, og på den andre siden av Hudson River ligger den populære restauranten «Grimaldi» hvor det kan være hyggelige å spise enten det er lunsj eller middag. Kan være en fordel å bestille på forhånd, hotellet er behjelpelig. Eller bare ha en rolig dag i Central Park, vandre rundt i de mange avenuer og gater.

Vi har en stor kveld foran oss. Det er konsert i Carnegie Hall med vår egen pianist Leif Ove Andsnes og den kjente pianisten Marc-Andrè Hamelin. De skal spille Mozart, Stravinsky og Debussy og det er kjente komposisjoner for 2 pianoer som vil gjøre dette til en meget spesiell konsert. Vi møtes i resepsjonen for billetter og spaserer sammen til Carnegie Hall, som er omtrent nabo med hotellet hvor vi bor. En flott aften vil avslutte vårt opphold i New York.

Dag 9

Denne formiddagen må vi sjekke ut fra hotellet, men hotellet oppbevarer vår bagasje frem til vi har transfer til flyplassen Newark og avreise med SK 908 kl. 18.55 direkte til Oslo .

Dag 10

Vi ankommer Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 08.20, og vil være fulle av inntrykk etter store opplevelser i New York.

Reisebetingelser

Pris

Pr. person i dobbeltrom kr 29 600,–

Tillegg for enkeltrom kr 11 400,–

Prisen inkluderer

 • Fly  Oslo – New York t/r på økonomiklasse
 • Flyskatter
 • Transfer flyplass – hotell t/r
 • 8 netter i Sheraton New York Hotel**** i dobbelt/twin rom
 • 1 middag
 • 1 lunsj og 1 brunch
 • Sightseeing i Harlem
 • 4 timers sightseeing på Manhatten
 • 2 ½ times båttur på Hudson River
 • 2 operabilletter i orkester på The Met
 • 1 konsertbillett i parkett i Carnegie Hall
 • Gospel gudstjeneste og gospeldonasjon i Harlem
 • Guide Maja Kihlstedt på utflukter nevnt i programmet
 • Transfer på utflukter som nevnt i programmet
 • Tips til guider og sjåfører
 • Reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Frokost
 • Drikke til måltider
 • Avbestillings- og reiseforsikring