Opplev det beste av to verdener; vær aktiv og nyt det gode liv på elvecruise langs Donau!

På to hjul langs Donau

/ Elvecruise Wien – Budapest – Bratislava – Wien

Nå kan du oppleve vakre Donau og livet langs denne travle elven i kombinasjon med flotte sykkelturer. Mens byer passeres, bor du komfortabelt om bord på det hyggelige førsteklasseskipet MS River Discovery II. Bagasjen blir fraktet fra sted til sted, du slipper å ha den på sykkelen. Bli med på et spennende, uforglemmelig sykkel-eventyr utenom det vanlige, krydret med gode opplevelser underveis. Opplev det beste av to verdener – vær aktiv og nyt det gode liv!

Vi lover deg en fantastisk opplevelse i naturskjønne omgivelser hvor vi sykler gjennom pittoresk landskap, sjarmerende og idylliske små landsbyer og ikke minst besøker vi de berømte hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest. Livet langs Donau er aldri kjedelig, vi bestemmer selv tempoet, tar pauser ved behov og kanskje noen avstikkere langs veien til koselige småsteder for en kort rast. Dette blir en tur for de som ønsker en ny opplevelse – herlige sykkelturer gjennom åpne, grønne landskap på stille landeveier – en tur fri for stress og mas. Våre kunnskapsrike lokale guider, gir oss en innføring i historie, kultur, litt om vin og mye annet. Bli med på denne hyggelige og innholdsrike reisen hvor vakker natur og berømte severdigheter, ligger som perler på en snor.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 13 230,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.09.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Helpensjon og utflukter inkludert
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 750

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 13 230,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Wien

Direktefly om formiddagen fra Oslo til Wien, den gamle keiserbyen og Østerrikes hovedstad. Transport til skipet hvor vi sjekker inn på MS River Discovery II. Vi finner oss til rette om bord på skipet som skal være vårt hjem de neste fem dagene. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet, før vi nyter vårt første måltid om bord. Skipet kaster loss ved middagstider og vi begynner seilingen på Donau.

Du koser deg ombord på Discovery!
Dag 2

Budapest

Nyt en deilig frokost og rolig formiddag om bord, mens skipet seiler mot Budapest i naturskjønne omgivelser. Vi ankommer Ungarns hovedstad ved lunsjtid. Etter lunsj tar vi en rundtur med sykkel og lokalguide (cirka 15 km). Budapest er en av de vakreste byene i Europa. Vi sykler på sykkelstier gjennom rolige områder og bak de store turistattraksjonene. Vi får se Helteplassen, operaen, byens flotte broer og ikke minst det fantastiske Parlamentet. Det blir også tid til en tur over til den idylliske Margaretaøya – en av de vakreste parkene i Budapest. Vi er vel tilbake om bord i god tid før middag!

Om du ikke ønsker å være med på sykkelturen, kan du være med på en guidet bussrundtur. Vi kjører igjennom bydelene Buda og Pest som strekker seg utover på hver sin side av Donau, og får se mange av Budapests største severdigheter. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Bussrundturen ender ved Nagycsarnok, byens store Matmarked, som er bygd i jugendstil på slutten av 1800-tallet og er en attraksjon i seg selv. Men om bygget er imponerende, er det ingenting mot den mengden av mat som møter deg når du går inn døra. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk! Med to etasjer dedikert til gastronomien, burde enhver matelsker finne alt hjertet måtte begjære. Dette er stedet for å finne spiselige suvenirer å ta med hjem. For de som ikke er like interessert i mat kan andre etasje være mer interessant. Her selges det ungarske suvenirer, håndbroderte duker, smykker, malte egg, glass og mye mer. Det kan lønne seg å handle her i stedet for i suvenirbutikkene på Váci Utca, Budapests største handlegate. Skipet seiler videre ved middagstider, og vi kan nyte de storslåtte og opplyste bygningene langs Donau.

Budapests vakre arkitektur.
Dag 3

Esztergom

Tidlig om morgenen ankommer vi Esztergom, som ligger cirka 45 km fra Budapest. Etter en god frokost er det avreise for nye opplevelser på sykkel (ca 30 km). Donau danner her grensen mot Slovakia, og Esztergom var Ungarns hovedstad fra starten av 1000- til 1200-tallet. Dagens tur tar oss langs fine sykkelstier i området og tilbyr praktfull utsikt over et idyllisk landskap. På turen får vi et glimt av Château Béla, bygget i 1732. Dette er en storslått sykkeltur hvor vi utforsker det flotte landskapet fra sykkelsetet. Retur tilbake til skipet for en velfortjent og velsmakende lunsj.

For våre ikke-sykkel gjester tilbyr vi en byvandring med besøk i Basilikaen. Esztergom, som er sete for den ungarske katolske kirken, er en av de eldste byene i Ungarn. Basilikaen Esztergom, et mesterverk – er den tredje største kirken i Europa, og den største kirken i landet. Katedralen har et vakkert renessanse-kapell, og i krypten under kirken er det gravsteder til bl.a. erkebiskoper og yppersteprester. Det er også her kardinal József Mindszentys relikvier ble lagt i 1991. Siden da har krypten vært et populært pilegrimsmål. For de spreke og mest interesserte er det mulig å gå 400 trappetrinn opp til utkikkspunktet på kirken, og nyte den fantastiske vakre naturen rundt Esztergom fra et fugleperspektiv.

Valgfri ekstrautflukt: Neszmely vindistrikt (ikke inkludert)
Den berømte regionen Neszmely og omegn har vintradisjoner som går tilbake til middelalderen. På begynnelsen av 1800-tallet tok noen aristokrater ansvaret for store eiendommer og for det gode omdømmet av de lokale vinene. På siste halvdel av 1900-tallet ble det opprettet en vingård ved Esterhazy Estate i Csákvár, som vi skal besøke. Det blir vinsmaking inkludert omvisning på vingården. De ledende druetypene er Chardonnay, Rizlingszilvani, og Zold Veltelin. Vel tilbake, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Bratislava, nyter vi en god middag om bord. (Utflukten kan kjøpes ved bestilling. Turen gjennomføres med minimum 25 betalende deltakere).

Flotte sykkelstier venter oss i dag!
Dag 4

Bratislava

Nyt en rolig morgen, og spis en deilig frokost om bord mens skipet legger til kai i sentrum av Bratislava. Slovakias hovedstad er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting.

I dag skal vi oppleve Bratislavas mange ansikt fra sykkelsetet (cirka 25 km) og få med oss de mest interessante stedene i området. Vi begynner i gamlebyen og den gamle byparken, deretter videre til den nye bydelen Petržalka, som er Slovakia’s største boligområde fra kommunisttiden. Vi skal også innom den vestlige delen av byen som grenser til Østerrike. Underveis får vi se de berømte monumentale ruinene av Devin-slottet («Hrad Devin»). Slottet ligger i vakker natur, bare 12 km fra Bratislava og ruver over den lille landsbyen Devin. Herfra er det fantastisk utsikt til elvene Donau og Morava, som danner grensen til Østerrike og er et populært utfartssted. Frem til 1989 var grensen til «jernteppet» like under slottet sperret med piggtråd. Langs Donau og videre langs Morava, går den koselige sykkelstien gjennom sjarmerende landskap. I dag kan du «flykte» til Østerrike over sykkelbroen (humoristisk omtalt som Chuck Norris Bridge). Bratislava har to slott, og begge ble ødelagt i løpet av en toårsperiode. Mens Bratislava slott ble bygget opp igjen, har Devin forblitt en romantisk ruin. Jules Verne ble så imponert at han foreviget slottet i en av sine kjente romaner. Vi returnerer til skipet hvor det skal smake godt med en deilig lunsj.

For våre ikke-sykkel gjester, tilbyr vi en byrundtur med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen, til Bratislava slott – byens landemerke som ligger på en høyde 85 meter over Donau. Nyt den flotte utsikten over elven og byen. Deretter spaserer vi gjennom gågatene i den gamle bydelen i gotisk-barokk stil med brosteinstorg og trange gater. Her ser vi blant annet St. Martins katedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongene, det vakre rådhuset og St. Michaels-tårnet. Deretter blir det litt tid på egenhånd i denne fantastisk hyggelige byen før skipet seiler videre. Om ettermiddagen kan du benytte muligheten til å sitte ute, slappe av og nyte utsikten til det vakre landskapet fra første rad på soldekket. Om kvelden er det kapteinens middag.

Bratislava sett fra Donau.
Dag 5

Wien

I løpet av natten (midnatt) har skipet ankommet Wien. Etter frokost er det en ny dag og nye muligheter – ut på tur igjen! For de sykkel-interesserte begynner dagen på to hjul til Klosterneuburg-klosteret som ble grunnlagt i 1114 av Saint Leopold III av Babenberg, skytshelgen for Østerrike. I en begivenhetsrik historie som strekker seg over ni århundrer har Stift Klosterneuburg utviklet seg til et religiøst, vitenskapelig, kulturelt og økonomisk senter. Vi sykler cirka 20 kilometer tur/retur. Dette er ingen olympisk etappe, turen tar cirka 1,5 time en vei og regnes som lett. Etter vårt besøk og omvisning på klosteret, sykler vi tilbake til skipet.

For de som ikke ønsker å være med på sykkel-turen tilbyr vi en bytur med stopp i sentrum hvor vi besøker bl.a. St. Stephen-katedralen.

Om ettermiddagen, har du tid til å utforske byen på egen hånd. I gangavstand finner du flere av byens historiske steder og severdigheter som bl.a. Hofburg-palasset, den spanske rideskolen og den vakre operabygningen. Hofburg-palasset tjente som residens for det østerrikske Habsburgdynastiet i seks hundre år og prakten, storheten og luksusen som de keiserlige omga seg med har satt sitt preg på denne vakre byen. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Valgfri ekstrautflukt: Klassisk konsert (ikke inkludert)
Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i Auersperg-palasset med nydelig musikk av Mozart og Strauss. (Utflukten kjøpes ved bestilling. Turen gjennomføres med minimum 25 betalende deltakere).

Wien er kjent for sine mange vakre slott.
Dag 6

Wien - Oslo

Med bagasjen full av gode opplevelser og masse inntrykk, forlater vi skipet etter frokost. Transport til flyplassen og direkte fly tilbake til Oslo tidlig ettermiddag.

Reisebetingelser

OM SKIPET

MS River Discovery II (4*+)
Byggeår 2012
Lengde 135 m
Passasjerer 170

Lekkert førsteklasseskip bygget i Nederland i 2012 som har kapasitet til 170 gjester. Skipet har fire dekk (nedre-, midt- og øvre-dekk, samt et innbydende soldekk). Det er en stor restaurant, lounge/bar, resepsjon, suvenirbutikk, bibliotek, Captains Club, heis mellom dekkene (nedre- og øvre dekk) og hydraulisk stolheis til soldekket. Gratis Wi-Fi (forbehold om tilgjengelighet/dekning). I skipets restaurant serveres de inkluderte måltider bestående av rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks serveres senere om kvelden.
Alle lugarene er utvendige, er komfortabelt innredet, eget bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, telefon, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på midt- og øvere dekk har franske balkonger som delvis kan åpnes. Lugarene på nedre dekk har standard vinduer som ikke kan åpnes. 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Wien tur/retur med Austrian Airlines (direktefly)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 5 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • 4 sykkelturer/utflukter ihht. program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (må kjøpes senest 30 dager før avreise)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Inkluderte utflukter:

Dag 2 Budapest Sykkeltur  (15 km) / Alt. byrundtur
Dag 3 Esztergom Sykkeltur (30 km) / Alt. byvandring
Dag 4 Bratislava Sykkeltur (25 km) / Alt. byrundtur
Dag 5 Wien Sykkeltur (20 km) / Alt. byrundtur

Valgfrie ekstrautflukter:

Dag 3 Esztergom Vinsmaking i Neszmely-distriktet (kr 400,- pr. person)
Dag 5 Wien Klassisk konsert (kr 550,- pr. person)

De valgfrie ekstrautfluktene må bestilles senest 30 dager før avreise og gjennomføres med minimum 25 betalende deltakere.