Paris og Normandie 2018

/ Elvecruise på Seinen fra Paris til Honfleur

Fra hovedstadsregionen Île-de-France til Normandiekysten, smyger Seinen seg gjennom et vakkert landskap før den munner ut i Den engelske kanal. Kulturmetropolen Paris med alle sine severdigheter, middelalderbyen Rouen og den pittoreske havnebyen Honfleur som har inspirert flere av de store impresjonistmalerne, er noen av høydepunktene på dette cruiset.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 13 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.04.2018 (4 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Drikkevarer om bord inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 24.04.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 13 980,-
 • Avreisedato 18.05.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 15 980,-
 • Avreisedato 28.05.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 16 480,-
 • Avreisedato 23.09.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 15 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Paris

Fly fra Norge til Paris. Transport til skipet som ligger ved kai i 15. arrondissement, nær Eiffeltårnet. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av besetningen. Skipet ligger ved kai i Paris over natten.

Eiffeltårnet i Paris
Dag 2

Paris

I dag skal vi oppleve Paris – en av verdens vakreste byer. Paris kalles både La Ville Lumière (lysets by) og verdens motehovedstad. Her finner du ikoniske landemerker, sjarmerende fortausrestauranter, brede bulevarder og mange fascinerende museer – ikke minst kunstmuseene Louvre og Musée d’Orsay som ligger midt i byen, på hver sin side av Seinen.

Etter frokost er det valgfri byrundtur med buss hvor du blant annet får se Eiffeltårnet, Notre Dame-katedralen, Triumfbuen og Champs Elysées. Retur til skipet for lunsj.

Resten av dagen er til fri disposisjon og du kan utforske Paris videre på egen hånd. Hva med å ta en spasertur langs Seinens bredder? Eller kanskje en shoppingtur frister? De store varemagasinene ligger i Boulevard Haussmann – en kort tur med metroen fra skipet. Andre populære områder for shopping, eller bare å sitte på en kafé og se på menneskelivet, er Le Marais, Les Halles og Saint-Germain-des-Prés.

Hvis vannstanden tillater det, seiler skipet på et lite kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen etter middag.

Dag 3

Paris–Vernon/Les Andelys

I morgentimene kaster vi loss og cruiset på Seinen begynner. Mens frokost serveres seiler vi forbi den futuristiske forstaden La Défense med sin særegne betong- og glassarkitektur.

Etter lunsj blir det et kort stopp i Poissy, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Versailles. Med sine vakre utsmykninger er slottet i Versailles et enestående monument over barokken i Frankrike. Den enorme hagen, med syv kunstige dammer og en rekke fontener, er det største parkanlegget som noen gang er skapt. Kjernen i anlegget er Ludvig 13.s jaktslott, men det var hans sønn, Solkongen Ludvig 14., som bygde om og utvidet slottet til å bli det storslåtte palasset vi ser i dag. Versailles er stengt på mandager og denne dagen tilbys det i stedet en utflukt til det mindre, men elegante, Malmaison-slottet. Malmaison var hjemmet til Joséphine de Beauharnais, best kjent som Napoléon Bonapartes første hustru og keiserinne av Frankrike. Slottet er i dag et museum – vakkert renovert og innredningen fra Joséphines tid er gjenskapt.

De som har vært på utflukt returnerer til skipet i Mantes-la-Jolie. Sent om ettermiddagen seiler vi mot Vernon eller Les Andelys (avhengig av ledig kaiplass), hvor skipet ligger ved kai over natten.

Dag 4

Rouen

Cruiset fortsetter og vi nyter en avslappende formiddag om bord før vi kommer til Rouen, Normandies historiske hovedstad etter lunsj. Rouen var vikingenes hovedstad i Normandie på 800-tallet, men byen er best kjent som byen der Jeanne d’Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Bykjernen består av gotiske bygninger, bindingsverkshus og flere vakre kirker. Etter ankomst er det en valgfri guidet byvandring gjennom Rouens historiske bydel, hvor du blant annet får se den gotiske katedralen Notre-Dame-de-Rouen og Place du Vieux Marché, der Jeanne d’Arc led martyrdøden som 19-åring. Skipet ligger ved kai i Rouen over natten.

Dag 5

Duclair

Om morgenen seiler vi videre gjennom et vakkert landskap, med bratte klipper og sjarmerende små landsbyer typisk for regionen. Ankomst Duclair etter lunsj. Dette er utgangspunkt for en valgfri utflukt med buss langs turistveien Route des Abbeyes, som går gjennom et område med mange gamle klosterkirker. Tidligere lå det over hundre klosterkirker i Normandie. I Jumièges besøkes Saint Pierre-kirken fra 900-tallet, som med rette er regnet for å være et av de flotteste eksempler på normannisk arkitektur.

Sent om ettermiddagen legger skipet ut på siste etappe mot Honfleur.

Dag 6

Honfleur

Vår ankomst til Honfleur er avhengig av tidevannet. Nær munningen til Seinen seiler vi under den imponerende Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro da den ble åpnet i 1995. Honfleur var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet og er kjent for den pittoreske gamle havnen med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonistmalerne Claude Monet og Gustav Coubert er to av mange kunstnere som har sittet i havneområdet og malt husfasadene.

Etter frokost er det en valgfri guidet byvandring gjennom de smale gatene i den sjarmerende gamle bydelen. Høydepunktene er den lille havnen og den gotiske trekirken Saint Catherine fra 1400-tallet.

Om ettermiddagen står en valgfri utflukt til Côte Fleurie, Blomsterkysten, og de fasjonable badebyene Trouville og Deauvillle på programmet. Underveis blir det stopp på et destilleri hvor det lokale eplebrennevinet, Calvados, produseres. Skipet ligger ved kai i Honfleur over natten.

Honfleur
Dag 7

Honfleur–Norge

Vi sjekker ut fra lugarene etter frokost. I dag kan du utforske Honfleur videre på egen hånd eller sammen med reiselederen. Lunsj på egen hånd – kanskje i havnen, hvor spise­stedene ligger på rekke og rad. Om ettermiddagen kjører vi med buss tilbake til flyplassen i Paris. Kjøretiden er cirka tre timer. Fly tilbake til Norge om kvelden.

Honfleur

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Norge–Paris t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke kr 2650 (seks utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag 2 Paris Byrundtur
Dag 3 Paris Versailles (mandag = Malmaison)
Dag 4 Rouen Byvandring
Dag 5 Duclair Route des Abbeyes
Dag 6 Honfleur Byvandring, Côte Fleurie

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MS Renoir 4*+
MS Seine Princess 4*
MS Botticelli 4*-

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999/2002/2004
Renovert: 2018/2010/2010
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 151/151/151

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. På Botticelli og Renoir har lugarene på øvre dekk fransk balkong. MS Renoir er totalrenovert og delikat.