Påskecruise på Donau fra Beograd til Wien

/ Med Karl Gervin

Seil på Donau, Europas nest lengste elv, gjennom fem land; Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia og Østerrike. Underveis får du oppleve storbyer, som hovedstedene Beograd, Budapest, Bratislava og Wien, historiske steder og vakre landskap.

Reiseleder og foredragsholder: Karl Gervin er idéhistoriker og teolog, og er kjent som en spennende formidler gjennom foredrag og omvisninger. Han har skrevet mange bøker om kulturhistoriske emner – blant annet en Reisefører til Norge det Herrens år 1315. Karl Gervin vil holde flere interessante foredrag underveis.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Karl Gervin

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.04.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO – BEOGRAD

Fly fra Oslo til Beograd, Serbias hovedstad. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport til skipet der vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Om kvelden møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet, før vi nyter vårt første måltid om bord. Etter middag er det folkloreshow i salongen og motefremvisning med de håndstrikkede Sirogojno-genserene, kjent for sine vakre landskapsmotiv. Skipet ligger ved kai i Beograd over natten.

Dag 2

BEOGRAD OG NOVI SAD

Beograd, også kalt «Den hvite by», ligger ved Savas utløp i Donau. På en kalk-klippe i gamlebyen troner den tyrkiske festningen Kalemegdan. Vest for gamlebyen, på den andre siden av Sava, ligger Novi Beograd, bygd ut etter den annen verdenskrig som byens og landets administrative senter. Etter frokost skal vi på byrundtur, og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken. Deretter kjører vi til den lille landsbyen Jarak i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Her får vi smake på områdets spesialiteter og blir underholdt av landsbyens musikanter. Fra Jarak går turen videre til Krushedol-klosteret i Fruska Gora- fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie. Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til Novi Sad, den tredje største byen i Serbia og en historisk universitetsby. Det blir en liten byrundtur i Novi Sad før vi kommer om bord igjen. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Dag 3

OSIJEK

Tidlig morgen kommer vi til den kroatiske byen Osijek, som ligger ved Drava, en av sideelvene til Donau. Etter frokost skal vi på byvandring i den gamle bydelen, kalt Festningen, med hyggelige gågater, mange kafeer og butikker. Her kan man se rester av bymuren fra den tiden da tyrkerne hersket over byen, på 1500–1600-tallet. Det gamle bytorget er omkranset av minnesmerker fra den tyrkiske-, og senere østerriksk- ungarske-æraen. Deretter kjører vi til sentrum av Osijek hvor det blir servert forfriskninger på et lokal hotell. Det blir litt tid til å utforske byen på egen hånd før vi returnerer til skipet. Cruiset fortsetter ved lunsjtid. I løpet av kvelden krysser vi grensen mot Ungarn.

Dag 4

BUDAPEST

Vi nyter en avslappende morgen om bord mens skipet seiler gjennom det ungarske slettelandskapet. Ankomst Budapest etter lunsj. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Etter frokost er det byrundtur, og vi ser blant annet Helteplassen med minnesmerke over Ungarns falne helter og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Etter lunsj kan du utforske Budapest videre på egen hånd, i ditt eget tempo. Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling eller mulighet for de som ønsker å være med på en av byens skjærtorsdagsgudstjenester. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 5

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Ta en tur til byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag på soldekket om bord. Eller kanskje en tur til et av Budapests kjente bad frister? Prøv for eksempel folkebadet Széchenyi ved Byparken, der byens befolkning bader året rundt i friluftsbasseng med helsebringende vann fra varme kilder. Cruiset fortsetter om kvelden, med kurs mot Slovakias hovedstad, Bratislava.

Dag 6

Bratislava

Etter en rolig formiddag om bord kommer vi til Bratislava etter lunsj. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byrundturen går med et lite turisttog gjennom den gamle bydelen, til Bratislava slott hvor vi kan beundre utsikten over elven. På vei tilbake til skipet spaserer vi gjennom gågatene i sentrum, med brosteins torg og trange smug. Vi er i kontakt med byens domkirke for å finne ut hva som skjer i byen om ettermiddagen denne langfredagen. Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 7

Wien

Tidlig om morgenen legger skipet til kai i cruis ets siste havn – den gamle keiserbyen Wien. Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet Hundertwasserhaus, Den spanske rideskolen og Operaen. Fra Stefan-katedralen spaserer vi gjennom de elegante handlegatene i sentrum av den gamle bydelen. Etter lunsj om bord kan du utforske Wien videre på egen hånd eller bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert i Hofburg- eller Auersperg-palasset med musikk av Mozart og Strauss. For de som ønsker kan det være mulighet for å delta på en av de store midnattsmessene.

Dag 8

Wien – Oslo

Ilandstigning etter frokost og transport til flyplassen. Fly tilbake til Oslo.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Beograd/Wien–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord
 • Avbestillings- og reiseforsikring

INKLUDERTE UTFLUKTER
Dag 2. Beograd, Byrundtur og lunsj i Jarak
Dag 2. Novi Sad, Byrundtur og Krusedol-klosteret
Dag 3. Osijek, Byrundtur
Dag 4. Budapest, Byrundtur
Dag 5. Bratislava, Byrundtur
Dag 7. Wien, Byrundtur

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.