Peru – Machu Picchu og elvecruise Amazonas

Amazonas-jungelen er kalt «verdens grønne lunge», og skjuler et eksotisk plante- og dyreliv. I solens rike, i hjertet av Andesfjellene besøker vi inkaenes hovedstad Cusco og mystiske Machu Picchu. I Peru lever indianernes sitt tradisjonelle og fargerike liv slik de har gjort i århundrer. Her møter du samfunn som knapt har endret seg siden Columbus tid. Bli med vår populære reiseleder Geir Toverud på en eventyrlig reise som inneholder noe av det beste Peru har å by på – og her har vi ikke spart på noen ting!

• Inkaenes by Cuzco er like sjarmerende som den er imponerende
• Opplev Machu Picchu, den fortapte byen i tåkeskogen
• Elvecruise på Amazonaselven med lekre 5* Aria Amazon

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 78 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.04.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
 • Lekkert luksusskip på Amazonas
 • Hyggelige hoteller med høy standard
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.04.2019
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 78 950,-
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Amazonas Aria Amazon Peru
 • Tukan Amazonas
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Amazonas
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Lima

Avreise fra Oslo Lufthavn om formiddagen. Vi bytter fly i Amsterdam og fortsetter reisen mot Peru. Ved ankomst Lima venter buss som kjøres oss direkte til hotellet i Lima. Kort informasjonsmøte med reiselederen, før vi hviler ut etter reisen og får en god natts søvn.

Dag 2

Lima - Cusco - Urubambadalen

I dag flyr vi til inkahovedstaden Cusco som ligger på 3400 meters høyde. Nå er vi på historisk grunn og kjenner suset fra Inkatiden! Vi skal imidlertid ikke utforske Cusco ennå, men reise videre med buss til det vakre dalføret Urubamba. Dette er en kjøretur på cirka to timer og vi stopper for lunsj underveis. Dalen er grønn, frodig og omgitt av fjell som strekker seg opp mot 5700 meters høyde. Vårt hotell er flott og oppholdet her vil for mange bli et uventet høydepunkt på reisen.

Siden vi nå er i høylandet er det viktig å ta det med ro, spise lett mat og drikke mye væske de første dagene. For å redusere risikoen for høydesyke har vi lagt opp til et forholdsvis rolig program i ettermiddag. Det er viktig å la kroppen venne seg til høyden slik at man ikke blir uvel og må stå over besøk på noen av de store attraksjonene. Urubamba ligger imidlertid «relativt lavt» på cirka 2900 meter og er et egnet sted for akklimatisering. Middag på hotellet om kvelden. (FLM)

Dag 3

Urubambadalen

I dag skal vi utforske Urubambadalen som var selve hjerteslaget i Inkariket. I den fruktbare dalen på 2900 m.o.h. dyrket inkaene sine aller beste jordbruksprodukter. Og her renner elven Vilcanota på sin ferd mot Atlanterhavet, tusenvis av kilometer mot øst. På grunn av godt klima og bakende sol mellom bratte dalsider, var matproduksjonen i Urubambadalen av vital betydning for hele Inkariket. Maisen her regnes for verdens beste og eksporteres i store mengder til blant annet USA og Japan. Først går turen til Chinchero, en sjarmerende indianerlandsby øverst i dalføret. Her kan du handle lokale kunsthåndverk og nyte den indianske atmosfæren i landsbyen. I fjellsiden over den lille landsbyen besøker vi storslagne inkaruiner og vandrer på ekte inkastier.

Etter lunsj på en lokal restaurant går turen til Ollantaytambo, et enormt militærkompleks fra Inkatiden. Det er bygget av kjempemessige steinblokker på opptil 30 tonn og er et av de få stedene hvor spanjolene tapte et militært slag mot Inkariket. Et besøk i den gamle bydelen gir oss et utmerket inntrykk av dagliglivet, slik indianerne har levd det gjennom mange hundre år. Sen ettermiddag er vi tilbake på hotellet. Felles middag (ikke inkludert) på hotellet om kvelden for dem som har lyst. (FL)

Dag 4

Machu Picchu

Etter en tidlig frokost kjører vi til jernbanestasjonen i Ollanta. Herfra tar vi toget mellom mektige fjell langs Vilcanota-elven til Aguas Calientes. Vi fortsetter med buss på veien som svinger seg opp til de imponerende og spektakulære ruinene av inkabyen Machu Picchu. Den er et fantastisk vitnesbyrd om en av de største sivilisasjonene i Amerika før Columbus. Inntrykket av ruinene blir forsterket av det fantastiske landskapet. Machu Picchu ble oppdaget av den amerikanske arkeologen Hiram Bingham i 1911 etter å ha vært gjemt og dekket av vegetasjon i nesten 500 år. I løpet av 100 år bygget inkaene Machu Picchu med stjerneobservatorium, soltempler og vannsystemer i stein. Byen ble av mystiske grunner forlatt i 1532. De spanske conquistadorene fant byen forlatt, og den er fremdeles godt bevart. Vi får en guidet omvisning i det imponerende komplekset. Her ser vi inkafolkets steinkunst på nært hold, og vi lar oss imponere over hvordan det overhodet kunne være mulig å bygge en hel by på en fjelltopp og anlegge jordbruks-terrasser og bære inn matjord fra dalbunnen 20 km borte. Etter storslagne opplevelser blir det lunsj i Aguas Calientes, landsbyen i bunnen av dalen. Vi returnerer til hotellet i Urubambadalen med tog og buss. Middag på hotellet. (FLM)

Machu Picchu
Dag 5

Urubamba - Cuzco

Etter frokost etter vi kurs for inkarikets hovedstad Cuzco og kjører buss over et fjellplatå, en kjøretur på cirka to timer. Vel fremme i Cuzco sjekker vi inn på vårt flotte hotell i sentrum av byen. De som ønsker kan bli med reiselederen på en liten bytur til fots, for å bli kjent i sentrum. Mange er nok slitne etter gårsdagens imponerende opplevelser, og vil slappe av. Ettermiddagen og kvelden er derfor til egen disposisjon. (F)

Dag 6

Cuzco

I dag våkner vi i det som inkaene mente var jordens sentrum og solens hjemsted. På sine reiser mot nord og sør, kom solen alltid tilbake til Cuzco, og hele deres liv, kalender og religion var viet solen og dens årlige reiser. I Cuzco hadde inka-kongen sitt palass og sitt hoff, og byen var politisk og religiøst senter for Inkariket. Byen har en rekke bygninger og minnesmerker fra denne tiden. Cuzco står på UNESCOs liste og vi skal vi bli kjent med severdigheter i Cuzco og områdene omkring. Hjertet i inkaenes rike er i dag en av kontinentets vakreste byer. Cuzco er preget av spansk kolonistil, men arven fra inkaene er aldri langt unna. I grunnmurer og festningsruiner kan du fremdeles beundre inkaenes steinhoggerkunst, og omegnen er preget av deres terrasserte jordbruksområder med høy fruktbarhet. Dagens program gir oss et enda bedre innblikk i inkafolkets imponerende byggekunst og håndverkstradisjoner. Vi besøker Sachsayhuamán, et imponerende seremonisenter utført i kjempemessige steinblokker på høyden over Cuzco by. Dette var kanskje var det viktigste seremonielle stedet i hele inkaimperiet. Det er en imponerende konstruksjon av steinblokker på opptil 40 tonn! Enda er det ingen som kan gi fullgodt svar på hvordan enorme steinblokker ble tilpasset hverandre med millimetermål i innfløkte vinkler.

I Cuzco sentrum er Koricancha (soltemplet) den viktigste severdigheten, sammen med byens vakre katedral. I denne finner vi, paradoksalt nok, mye av gullet som spanjolene stjal fra inkaene. Vi besøker dem begge. Ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon. (F)

Plaza de armas, Cusco
Dag 7

Cuzco

På sitt største strakk Inkariket seg fra Colombia i nord til Argentina og Chile i sør.  Da spanjolene ankom Cuzco møtte det dem et mektig syn av flotte bygg og vakre parkanlegg, alt rikelig utstyrt med veggpynt og statuer i rent gull! Mye ble dessverre plyndret og ødelagt av conquistadorene, men fortsatt byr Cuzco på mektige minnesmerker fra inkatiden. Bruk dagen til å vandre rundt i denne sjarmerende byen. Besøk museer, se på folkelivet, se på kunst, handle litt og hør lokal musikk – her er mulighetene mange. Derfor har vi også lagt inn en ekstra dag her. Reiseleder gir gjerne råd og tips om hva du kan gjøre på egenhånd. Cuzco er et eldorado for den som har handlelyst, da det bugner av vakkert kunsthåndverk av god kvalitet. Vi samles til en hyggelig felles middag om kvelden. (FM)

Cusco
Dag 8

Cuzco - Iquitos

Grytidlig setter vi kursen for flyplassen for reise til Iquitos, flyplassen i Amazonas. Flybytte i Lima. Vel fremme i Iquitos blir det lunsj. Type lunsj avhenger litt av når vi ankommer – om lunsjen finner sted på en lokal restaurant eller om vi får servert en lunsj boks underveis til neste stopp. På ettermiddagen blir vi introdusert for denne historiske byen som er kjent som hovedstaden i det peruanske Amazonas og vi får mulighet til å bli kjent med dette gamle urbane samfunnet i Amazonas.

Sen ettermiddag/tidlig kveld går vi om bord og sjekker inn på skipet Aria Amazon og finner oss til rette i de luksuriøse suitene som vil bli vårt hjem de neste fire dagene. Med vinduer fra gulv til tak som gir deg den mest spektakulære utsikten mens vi seiler opp gjennom Amazonas, starter vi på det som kan bli et av livets største eventyr. Etter at vi har fått en gjennomgang av sikkerhetsrutiner om bord og blitt introdusert for skipets ekspedisjonsguider er det tid for middag. Vi samles for å nyte kulinarisk og nyskapende amazonsk mat som er laget av skipets kokk Pedro Miguel Schiaffino. Han er eier av restauranten Malabar, en av Limas topprangerte spisesteder. (FLM)

Dag 9

Cruise på Amazonaselven

I dag seiler vi med vårt komfortable skip ut fra Amazonas-elven og inn på Yarapa-elven. Her er mulighetene mange for å kunne se flere av regnskogens fantastiske fugler. Tropiske sangfugler, svarte hauker og dovendyr holder til her, så det gjelder å ha kikkerten klar! Vi skal ut på fisketur for å se om vi kan fange noen av Amazonas beryktede og grusomme pirajaer, mens våre guider deler sine historier om Lake Moringo. Når solen går ned legger vi ut på en kveldsutflukt til det svarte vannet i Nauta Caño, for å se på det eksotiske dyrelivet og kikke litt på stjernene. (FLM)

Macaw i Peru
Dag 10

Cruise på Amazonaselven

Stå opp til soloppgangen og få med dere det rike fuglelivet som våkner til liv langs Marañon-elven en tidlig morgen. Etter frokost går vi, med fast jord under føttene, en tur inn i jungelen for å se litt på den innholdsrike flora og faunaen som finnes her inne. Vi vil blant annet se etter trær og planter som brukes til medisin, være på utkikk etter spennende insekter og kanskje vi får se noen pilgiftfrosker, som er en ekstremt giftig frosk. Alt dette mens vi får lære mer om de forskjellige typer av regnskoger som finnes.

Senere på dagen kan vi svømme, padle kajakk eller ta en tur med kano på elven Uanayacu-Pucate. Vi titter også etter Amazonas delfiner, også kalt den rosa delfin som er en spesiell søramerikansk elvedelfin. Det finnes et høyteknologisk teleskop på båten som våre gjester kan benytte til å utforske nattehimmelens planeter og andre himmellegemer.

Denne siste kvelden om bord samles vi for å få hilse på noen av de besetningsmedlemmene vi kanskje ikke har møtt og som jobber «bak kulissene» for å sikre de utallige og eksepsjonelle opplevelsene vi har fått her om bord på vakre Aria Amazon. Vi avslutter kvelden med en middag hvor vi får servert noen av kokkens fantastiske signaturretter. (FLM)

Dag 11

Iquitos - Lima

Før frokost drar vi av sted for å besøke det lokale matmarkedet i Nauta by, sammen guiden vår. Han vil fortelle oss om de produkter som selges, hvilke fisker Amazonas fiskere har fanget og som tilbys som dagens fangst, og om regionens forskjellige eksotiske frukter som tilbys på markedet. Vi drar tilbake til skipet for å nyte vår siste frokost om bord. Eventyret på Aria Amazon har dessverre kommet til sin ende og vi sjekker ut fra skipet. På vei til flyplassen besøker vi det lokale redningssenteret for sjøkuer, et slags barnehjem for skadede og etterlatte sjøkuer. Her får de pleie og rehabiliteres før de igjen slippes ut i det fri. Vi besøker også håndverksmarkedet San Juan. Lunsj på en lokal restaurant eller en lunsjboks blir sørget for – type lunsj avhenger av når vårt fly går. Flyreise fra Iquitos direkte til Lima. Ved ankomst Lima venter bussen som tar oss til hotellet i sentrum av byen. Kvelden til egen disposisjon. (FL)

Dag 12

Lima - Amsterdam

Etter frokost er det omvisning i Lima, hvor de viktigste severdighetene er fra byens tid under det spanske kolonistyret. Lima er den største byen vest for Andesfjellene. I Miraflores kan man oppleve hyggelige butikker og restauranter, mens gamlebyen har en rekke praktfulle bygninger fra kolonitiden. Vi skal besøke Larco-museet som ligger i en praktfull eiendom fra 1700-tallet. Det private museet har blant en imponerende samling av keramikk og andre fortidsminner fra tidlig peruansk historie. Byturen blir avsluttet med sen lunsj på en hyggelig restaurant med utsikt over Stillehavet. Turen går deretter til flyplassen som ligger i havnebyen Callao. Fra denne havnen la Thor Heyerdahl i 1947 ut med Kon-Tiki flåten på sin 101 dager og 8000 km lange ferd til Polynesia. Avreise fra Lima om kvelden – fulle av inntrykk og fantastiske minner. (FL)

Limas hovedplaza
Dag 13

Amsterdam - Oslo

Vi bytter fly i Amsterdam og fortsetter reisen mot Norge. Ankomst Oslo Lufthavn tidlig kveld.

ARIA AMAZON (5*)

Aria Amazon er et lite og lekkert boutiquehotell som seiler i den peruanske delen av Amazonas. Skipet ble totalrenovert i 2015 og har kun 16 luksuriøse og romslige lugarer – og vi har hele skipet for oss selv! Alle lugarene har vinduer fra gulv til tak, et eksepsjonelt vindu mot jungelen og dyrelivet. Gourmetrestauranten om bord varter opp med de lekreste retter og drikke er inkludert.

 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Amazonas Aria Amazon Peru
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise
 • Kano Amazonas Aria Amazon Peru
 • Amazonas Aria Amazon Peru Elvecruise

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo-Lima t/r med KLM (på økonomiklasse)
 • Flyreise Lima-Cuzco-Iquitos-Lima med LATAM
 • 2 netter ved bra førsteklassehotell i Lima
 • 3 netter ved bra førsteklassehotell i Urubambadalen
 • 3 netter ved bra førsteklassehotell i Cuzco
 • 3 netter på luksuriøse Aria Amazon (5*)
 • Måltider som nevnt i programmet (F=frokost, L=lunsj, M=middag)
 • Drikke om bord på Aria Amazon
 • Alle utflukter nevnt i programmet
 • All transport nevnt i programmet
 • Lokale engelskatelende guider
 • Alle skatter og avgifter
 • Dyktig norsk reiseleder fra Escape

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Mat og drikke utover det som er nevnt i programmet
 • Tips til lokale guider og sjåfører (beløper seg til totalt cirka USD 200 pr. reisende)
 • Personlige utgifter
 • Avbestillings- og reiseforsikring