Madeira Hotel Galosol

Trening og velvære på Madeira

/ Pilates, levada, spa og portvin!

 • Daglig pilates-klasser med House of Movement
 • Levadavandringer i vakker natur
 • Gode måltider med godt drikke

Nyt noen deilige novemberdager på paradisøya Madeira, Atlanterhavets perle, også kalt «den flytende hagen» – eksotisk grønn som den er og med blomsterprakt året rundt! Et deilig klima og god temperatur selv i våre kjølige høst- og vintermåneder, gjør Madeira til et yndet reisemål for nordmenn.

Anette Bonnez er gründer av House of Movement, og har bakgrunn som fysioterapeut, pilatesinstruktør og medisinsk trener. Hun guider deg gjennom to klasser daglig, som sørger for at kroppen får god trening og at skuldrene virkelig får senket seg! Treningen er basert på pilates, en treningsform som styrker kroppen og frigjør spenninger i rygg og muskler. Om du er ny til pilates eller har trent det lenge – alle kan bli med uansett nivå!

Påmelding innen 25. september

Vanskelighetsgrad 2+

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 20 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.11.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Aktiv ferie
 • TUR I SAMARBEID MED STAVANGER AFTENBLAD OG HOUSE OF MOVEMENT
 • A-FORDEL RABATT KR 1000
Reiseleder
Mette H. Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 10.11.2018
 • Avreisested Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 20 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Stavanger - Madeira

Avreise fra Stavanger via København , Lisboa til Madeira. Ved ankomst Madeira kjører vi til vårt hotell for overnatting. Vi har sen ankomst og det vil bli servert en koldt tallerken på rommet ved innsjekk. (-/-/koldt tallerken)

Hotel Galosol****  ligger i vakre omgivelser i Caniço med vakker havutsikt. ca 20 min fra Funchal som er hovedstaden på Madeira. Hotellet er nyrenovert og de renoverer nå hotell Galomar som ligger like ved. Hotellet har 130 rom, hvor vi har rom med havutsikt.
Vi kan benytte oss av hotellets brede utvalg av sportsaktiviteter, treningssenter, spa, flere gode restauranter, ayurvedasenter, dykkersenter, eget sjøbasseng og flotte basseng med utsikt mot havet. Innen spa behandlinger har de det siste innen moderne behandling som soft pack, Vichy showers, thalassoterapi, aromaterapi og purifying bad.

 

 

Gerald Bretterbauer
Dag 2

Funchals høydepunkter

Vi koser oss med en god frokost før vi møtes til et informasjonsmøte og omvisning på hotellet og dets fasiliteter. Etter omvisningen tar vi en tur til hovedstaden Funchal hvor vi besøker den flotte parken, Santa Catarina, markedshallen Mercado dos Lavradores med blomster og grønnsaker i alle farger og et yrende liv. Et besøk på vin fabrikken for å smake den berømte Madeiravinen hører med. Resten av ettermiddagen på egenhånd før vi til avtalt tid samles og kjører tilbake til hotellet. Felles middag. (F/-/M)

Dag 3

Levada vandring Mimosa dalen - Levada Marocos

En kort busstur før vi starter dagens vandring. Vi starter ved Marocos, denne  levadaen ble bygget i 1949 for å skaffe vann til tørketruede landbruksområder omkring Machico og Canical. Under vandringen ser du befolkningen på arbeid ved markene, eller kanskje møter du dem gående langs levadaen med machetkniv over skulderen eller i bukselinningen. Levadaen blir også kalt for «mimosalevadaen». Dette er botanisk sett et uriktig navn. De ulike trærne i Acacia-slekten blomstrer gult om våren. Men plantene kalles mimosa på Madeira. Vi har en vakker utsikt ned mot Machico under vandringen. Felles middag.  (F/L/M)

Distanse:  11 km / 3 – 3,5 time / + 50 

Dag 4

Dagen til egen disposisjon - Fado aften

Dagen til egen disposisjon. Mulighetene er mange på Madeira. En kan bestille seg en spa time eller ta lokalbussen til Funchal som passerer like ved hotellet. En dukkert i Atlanteren er heller ikke å forakte. En tur med kabelbanen til Monte eller en tur på egenhånd i byen. Reiseleder vil informere om tilbud på ekstra utflukter.

Til avtalt tid om kvelden skal vi oppleve fado i gamlebyen i Funchal. Vi spiser en god middag og og lytter til den portugisiske nasjonalsangen Fado. Etter en hyggelig kveld blir det transport tilbake til vårt hotell. (F/-/M)

Funchal sin mest sjarmerende bydel, Gamlebyen, som det kalles, var den første kjernen som ble bygget etter begynnelsen av kolonisering i det 15. århundre. Her kan en rusle gjennom de trange gatene og se noe av den gamle kulturen som er igjen i denne delen av byen. Mange av de gamle bygningene som fortsatt eksisterer er forvandlet til typiske restauranter og barer. Et lite hint, legge merke til de mange fargerike dørene.

Dag 5

Dagen til egen disposisjon

Dagen til egen disposisjon. En vil få tilbud om å melde seg på en hel- eller halvdagstur.
Nonnenes dal – halvdagsutflukt eller Santana – heldagsutflukt, samt andre aktiviteter. (F/-/M)

 

Dag 6

Fjellvandring – Pico do Ariero – Pico Ruivo

Vi starer turen ved Madeiras tredje høyeste fjelltopp Pico do Ariero og ender opp på den høyeste Pico Ruivo 1862 m.o.h. Dette er den mest spennende og spektakulære fjellvandring man kan gjøre på Madeira. Veien snirkler seg bratt opp- og nedover fjellsidene. (F/L/M)

Distanse: 13 km / 5 – 6 timer / -106 + 150 m

Dag 7

Levada Ribeira da Janela - Lamaceiros - Porto Moniz

Dette er en utmerket levada som har sin begynnelse i Lamaceiros, Porto Moniz. Den tar deg inn i den unike dalen Ribeira da Janela. Langs veien er det flere tunneler som gjør dette til en annen opplevelse. Nyt det fantastiske landskapet som oppstår, med sin unike flora og fauna på Madeira. På slutten kommer du til Ribeira da Janela. Den fantastiske utsikten domineres av store steiner som maler landskapet med en myk og behagelig gråton. Blant steinene flyter det rene og krystallrike vannet, og danner flere dammer her og der. (F/L/M)

Distanse: 11 km / 3 – 3 ,5 timer 

Dag 8

Madeira - Stavanger

Vi slapper av med en god frokost før vi kjører til flyplassen. Avreise fra Funchal kl. 10.30 via Lisboa, Oslo med ankomst Stavanger kl. 20.25. (F/-/-)

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 2+ Fotturen er variert med en del flatt terreng, men også med noe opp- og nedstigninger. Noen ganger litt bratte stigninger, men de varer ikke så lenge! Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng, da terrenget kan være variert. Tiden som er satt er inkludert pauser men kan variere noe etter gruppen. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

Alt dette er inkludert

 • Fly Stavanger – Madeira t/r med TAP Portugal og SAS
 • 7 overnattinger i rom med havutsikt, inkludert frokost
 • 4 middager på hotellet
 • 1 kald tallerkenrett ved ankomst
 • 1 Fado-aften inkludert middag
 • 1 avskjedsmiddag Atlantis restaurant
 • Busstransport ifølge program
 • 1 halvdagsutflukt til Funchal med lokalguide
 • Portvin smaksprøve
 • 3 vandredager inkl. matpakke og lokalguide
 • Pilatestrening morgen og kveld
 • Pilatesinstruktør Annette Bonnez, House of Movement
 • Reiseleder Mette Helen Østerhus

Dette er ikke inkludert

 • Enkeltrom kr 1390
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring
 • Lunsjpakke som ikke er beskrevet

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:
F= frokost, L= lunsj, M= middag

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.
Forbehold om endring i programmet, flyskatter og valutakurs.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Valuta Lokalvaluta på Madeira er euro. Minibanksystemet er utbygd og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter men ikke på små markeder.

Se våre generelle reisebetingelser 

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

 

 

 

 

Anette Bonnez

Fysioterapeut & Pilatesinstruktør

Anette Bonnez er gründer av House of Movement, og har bakgrunn som fysioterapeut, pilatesinstruktør og medisinsk trener. Anette guider deg gjennom to klasser daglig, som sørger for at kroppen får god trening og at skuldrene kan senke seg. Treningen er basert på pilates, en treningsform som styrker kroppen og frigjør spenninger i rygg og muskler. Om du er ny for pilates eller har trent det lenge – alle kan bli med uansett nivå!