Rhinens høydepunkter og Moseldalen

/ Elvecruise Köln – Strasbourg

Bli med på elvecruise i den frodige og naturskjønne Rhindalen – og la deg fascinere av grønne, bratte vinmarker og gamle middelalderborger. Cruiset starter i Tyskland i Köln, før den ender opp i sjarmerende Strasbourg, i Frankrike. Se den imponerende katedralen i Köln, smak på utsøkte dråper i vinbyene Rüdesheim og Cochem, opplev vakre Koblenz  og kjenn på historiens sus i Strasbourg, med sine bindingsverkshus og smale kanaler.

Mens byer passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på førsteklasseskipet MS River Discovery II. Dette hyggelige skipet vil være med og lage en fin ramme på elvecruiset, og ved turens ende – har du fått mange nye, hyggelig bekjentskaper blant de andre gjestene om bord!

Vi har lagt stor vekt på utfluktsprogrammet! De mest kjente stedene må selvsagt oppleves og sees med egne øyne. De fleste utfluktene er inkludert, men det er også mulighet til å kjøpe flere opplevelser underveis. Alle utflukter er enten med skandinavisk- eller engelsktalende lokale guider. Vår norske reiseleder fra Escape Travel vil være med på alle utfluktene!

Nyt Rhindalens skiftende landskap fra første rad på soldekket, og bli med på denne hyggelige og innholdsrike reisen hvor vakker natur, kulturelle og historiske severdigheter ligger som perler på en snor.

> Cruiset går også motsatt vei 1. august og 15. august 2017 

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon og utflukter inkludert
 • Rabatt kr 2500 pr. person

Avreiser

 • Avreisedato 22.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Köln

Vi flyr med Lufthansa direkte fra Oslo til Frankfurt om formiddagen. Herfra kjører vi til vårt hyggelige skip MS River Discovery II (cirka 2 timers kjøring), som skal være vårt hjem den neste uken. Vi går om bord, sjekker inn og møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag. Skipet ligger sentralt i Köln om natten.

Opplev det beste av to verdener; vær aktiv og nyt det gode liv på elvecruise langs Donau!
Dag 2

Köln

Nyt en rolig morgen og spis en deilig frokost om bord før vi skal på byvandring i Köln. Denne byen er Tysklands fjerde største og den mest folkerike byen langs Rhinen. I den gamle bydelen med mer enn 2000 år gammel historie, ble nitti prosent av sentrum ødelagt under annen verdenskrig. Mange av bygningene er gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker. Vi spaserer gjennom Altstadt, med sine vakre gamle hus og sjarmerende gater. Deretter fortsetter vi mot den imponerende gotiske Kölnerdomen, byens landemerke, som står på UNESCOs verdensarvliste, og som kom nesten uskadd gjennom krigen. Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre dette imponerende byggverket, som først sto ferdig i 1880. I løpet av byvandringen skal vi også stoppe på Kölsch Bryggeri, hvor du får mulighet til å smake på byens berømte øl, samt få mer informasjon om de lokale tradisjonene i Köln. Skipet seiler videre om ettermiddagen.

Dag 3

Cochem (Moseldalen) og Koblenz

I løpet av natten har skipet tatt en liten avstikker fra Rhindalen og seilt oppover Mosel, den største bielven til Rhinen. Ved frokost-tider kommer vi til Cochem, ofte omtalt som Moseldalens perle. Byen ligger vakkert til med den imponerende Reichsburg-borgen tronende på en høyde over byen. Landskapet rundt er formet av flere hundre år med vinproduksjon. Gamlebyen, med sine middelaldertorg og vakkert restaurerte bindings-verkshus, oser av historie. Cochem oppdages best til fots og du kan bli med på en vandring gjennom gamlebyen. Kanskje frister det også å smake på den gode vinen området er kjent for? Mens skipet seiler tilbake mot Rhinen kan du tilbringe ettermiddagstimene på soldekket og nyte utsikten til det vakre landskapet. Eller slappe av i skipets bibliotek med en god bok. Skipet ankommer Koblenz om kvelden.

Dag 4

Koblenz og Rüdesheim

Vi spiser frokost om bord før vi blir med på en guidet byvandring i Koblenz – som ligger der Mosel og Rhinen møtes. En av byens attraksjoner er Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897. Skipet seiler videre før lunsj, og underveis kommer vi til det kjente området som kalles «den romantiske Rhinen». Her finner vi gamle middelalderslott og koselige landsbyer med grønne vinmarker oppover åsene. Her ligger også den verdenskjente Loreley-klippen 120 meter over elven. Den smale dalen, elven med voldsomme strømninger og det mystiske ekkoet, har gitt legenden om den vakre langhårede jenta. Med fortryllende sang og mystisk skjønnhet, lokket Loreley båter i senk som forliste og mange døde. Vi ankommer den kjente vinbyen Rüdesheim om ettermiddagen. Om kvelden kan vi anbefale en spasertur i den berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin på en hyggelig weinstube. Skipet ligger til kai over natten.

Dag 5

Rüdesheim og Mainz

I dag skal vi være med på en byrundtur med det lille turisttoget; Winzerexpressen. Vi besøker Siegfrieds mekaniske musikkinstrument-museum, som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Vi spiser en deilig lunsj om bord mens skipet fortsetter til Mainz, som ble grunnlagt av romerne for mer enn 2000 år siden. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker. Etter lunsj går vi på en spennende byrundtur. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, ble født nettopp her. Det blir også et besøke på det kjente museet som har to kopier av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden. Vi seiler videre etter middag.

Dag 6

Speyer

Tidlig om morgen har skipet ankommet Speyer, en av de eldste byene i Tyskland og med en viktig plass i landets historie. Etter en god frokost om bord, er formiddagen fri til egne opplevelser i denne sjarmerende byen. Den vakre gamlebyen, er flankert av den uvanlig brede paradegaten mellom middelalderens byport Altpörtel og byens enorme Kaiserdom St. Maria und St. Stephan i romansk stil, som allerede i år 1981 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen er et av Europas største romanske byggverk og i krypten ligger åtte romerske keisere og tyske konger begravet. Det tilbys en valgfri utflukt til Heidelberg (ikke inkludert). Skipet seiler videre ved lunsjtider. Nyt en herlig ettermiddag om bord på soldekket!

Valgfri utflukt: Du kan bli med på en valgfri bussutflukt til Heidelberg. Her, i romantikkens høyborg, har man funnet det tidligste beviset for mennesker i Europa. I 1907 fant de et kjeveben av «Heidelbergmannen», som er minst 500 000 år gammelt. Tysklands eldste og meget prestisjefylte universitet som ble grunnlagt i 1386, ligger også her. Den gamle bydelen preges av vakker arkitektur og en hyggelig atmosfære. (Turen gjennomføres hvis minimum 20 deltakere).

Bridge in Heidelberg, Germany
Dag 7

Strasbourg (Kehl)


Nyt en deilig frokost om bord. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Vi skal på en guidet rundtur i denne sjarmerende og hyggelige byen. Se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom Petit France. Lunsj om bord. Om ettermiddagen tilbys en valgfri utflukt til Riquewihr (ikke inkludert).

Valgfri utflukt: Bli med på en unik utflukt til den vakre landsbyen Riquewihr, i Alsace – en romantisk middelalderby mellom fjell og vingårder. Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur. Opplevelsene av god mat og vin, krydrer besøket til et uforglemmelig eventyr. Riquewihr er kjent for sine gode Riesling-viner. Vel tilbake, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god middag om bord. (Turen gjennomføres hvis minimum 20 deltakere).

Dag 8

Strasbourg - Norge

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til skipet. Buss til flyplassen (cirka 2 ½ times kjøring) og direktefly med Lufthansa fra Frankfurt tilbake til Oslo.

Reisebetingelser

OM SKIPET
MS River Discovery II ( 4*+)
Byggeår 2012
Lengde 135 m
Passasjerer 170

Lekkert førsteklasseskip bygget i Nederland i 2012 som har kapasitet til 170 gjester. Skipet har fire dekk (nedre-, midt- og øvre-dekk, samt et innbydende soldekk). Det er en stor restaurant, lounge/bar, resepsjon, suvenirbutikk, bibliotek, Captains Club, heis mellom dekkene (nedre- og øvre dekk) og hydraulisk stolheis til soldekket. Gratis Wi-Fi (forbehold om tilgjengelighet/dekning). I skipets restaurant serveres de inkluderte måltidene bestående av rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks serveres senere om kvelden.
Alle lugarene er utvendige, er komfortabelt innredet, eget bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, telefon, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på midt- og øvere dekk har franske balkonger som delvis kan åpnes. Lugarene på nedre dekk har standard vinduer som ikke kan åpnes. 

PRISEN INKLUDERER

 • Direktefly Oslo – Frankfurt tur/retur med Lufthansa
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 7 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • 6 utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (må kjøpes ved bestilling)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Inkluderte utflukter:
Dag 2 Strasbourg Byrundtur
Dag 4 Mainz Byrundtur med bl.a. besøk på Gutenberg Museum
Dag 4 Rüdesheim Byrundtur m/lite turisttog
Dag 5 Koblenz Byvandring
Dag 6 Cochem Byvandring med vinsmaking
Dag 7 Köln Byvandring med ølsmaking

Valgfrie utflukter:
Dag 2 Strasbourg Utflukt til Riquewihr (NOK 590,- pr person)
Dag 3 Speyer Utflukt til Heidelberg (NOK 550,- pr person)

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person/dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.