Rhinens skatter

/ Elvecruise fra Basel til Amsterdam

Rhindalen er et naturskjønt område bestående av grønne, bratte vinmarker og flerfoldige imponerende middelalderborger. Cruiset starter i sveitsiske Basel – og fortsetter gjennom Tyskland og Frankrike, før det ender i den sjarmerende kanalbyen Amsterdam i Nederland.

Underveis opplever du blant annet sjarmerende Strasbourg – med sine bindingsverkshus og smale kanaler, vakre Koblenz – der Rhinen og Mosel møtes og ikke minst den storslagne katedralen i Köln. Bli med på et innholdsrikt elvecruise gjennom fire land, med mange gode opplevelser både i land og om bord.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 750,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.09.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
 • Helpensjon og drikke om bord inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 23.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 19 750,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Basel

Fly fra Oslo til Basel om formiddagen. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam. Buss til skipet i sentrum av Basel, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren. De som ønsker kan ta en spasertur i land før middag. Om kvelden inviteres vi på en velkomstdrink og en presentasjon av mannskapet før vi nyter vårt første måltid fra det gode, franske kjøkkenet om bord. Skipet ligger til kai i Basel over natten.

Dag 2

Basel

Om formiddagen tilbys en valgfri byrundtur i Basel. Byen tiltrekker mange som er glade i kunst og moderne design. Gamlebyen er spekket med sjarm og veldig hyggelig å rusle rundt i. Om ettermiddagen er det en valgfri utflukt til Rheinfall. Vi nordmenn har flere imponerende fosser, men det er jammen både volum og kraft i denne også! 150 meter bred, med en høyde på 23 meter og med naturen som en vakker ramme rundt det hele – dette er en av Sveits’ mest populære severdigheter. I kveld er det danseaften om bord, så husk å ta med danseskoene om det skulle bli en svingom eller to! Skipet kaster loss og cruiset begynner.

Dag 3

BASEL – BREISACH

Skipet ankommer Breisach i løpet av natten og vi har formiddagen til egen disposisjon i Breisach. Byen ligger naturskjønt til ved Rhinen og består av flere vakre bindingsverkshus og den flotte katedralen St. Etienne. Brosteinsbelagte, smale gater og smug er kantet med pastellfargede hus. Om ettermiddagen er det en valgfri utflukt til Colmar i Alsace. Byen ble grunnlagt allerede på 800-tallet og har som resten av Alsace skiftet på å tilhøre Tyskland og Frankrike flere ganger. Byen har et hyggelig sentrum med en rekke kanaler og hus i bindverksstil. Det blir også besøk i populære Unterlinden Museum. Bygget var opprinnelig et kvinnekloster på 1200-tallet, mens museet ble etablert i 1849 og er utvidet en rekke ganger. Det store trekkplasteret er Matthias Grünewalds flotte altertavle fra 1500-tallet. Skipet seiler videre mot Strasbourg. Underholdning i salongen etter middag.

Dag 4

BREISACH – STRASBOURG

Vi nyter en avslappende formiddag om bord og seiler gjennom en fantastisk vinregion. Ankomst Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Alsace, etter lunsj. Strasbourg er best kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Det tilbys en valgfri byvandring i den hyggelige byen. Se byens største severdigheter, både de historiske og moderne, blant annet Europaparlamentet, menneskerettighetsdomstolen og katedralen. Turen avsluttes med en spasertur gjennom Petit France. Om ettermiddagen seiler skipet mot Breisach, via det fruktbare og frodige vindistriktet. Ut fra druene her kommer det kvalitetsvin som står på manges bord. Skipet fortsetter mot Mainz.

Dag 5

MAINZ – KOBLENZ

Vi ankommer Mainz, som ble grunnlagt for 2000 år siden av romerne, etter frokost. På 1600 og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker. Du kan bli med på en valgfri byrundtur i Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, ble født nettopp her. Gutenbergmuseet som også har to kopier av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden, er dessverre stengt på mandager. Cruiset på Rhinen fortsetter på den kanskje vakreste strekningen av Rhinen. Bølgende vinmarker, gamle borger og slott, bidrar til å gi denne delen av elven tilnavnet «romantiske Rhinen». Her ligger også den legendariske Lorelei-klippen. I følge sagnet var Lorelei en vakker kvinne som av kjærlighetssorg kastet seg utfor klippen. Hun ble forvandlet til en sirene som trollbandt forbipasserende med sin fagre sang slik at de forliste i denne smale delen av Rhinen.

Vi ankommer Koblenz tidlig om kvelden. Etter middag kan du bli med reiselederen på en spasertur i den koselige byen, der en av attraksjonene er Deutsches Eck (Det tyske hjørnet). Her står det en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897. Skipet ligger til kai i Koblenz over natten.

Dag 6

KOBLENZ – KÖLN – DÜSSELDORF

Vi nyter formiddagen om bord. Etter lunsj gjør skipet et stopp i Köln, for å slippe av de som vil være med på en valgfri byvandring der. Dette er Tysklands fjerde største by og den mest folkerike byen langs Rhinen. I den gamle bydelen, Altstadt, ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under annen verdenskrig, men mange av bygningene er omhyggelig gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen som står på UNESCOs verdensarvliste, kom nærmest uskadd gjennom krigen. Den imponerende Kölnerdomen og den gamle bydelen står selvsagt på programmet. Retur til skipet som i mellomtiden seilt til Düsseldorf. I kveld er det festaften og dans om bord. Skipet blir liggende til kai i Düsseldorf over natten.

Dag 7

DÜSSELDORF – XANTEN/NIJMEGEN – AMSTERDAM

Om formiddagen seiler vi på småelver og kanaler, hvor omgivelsene varierer og det alltid er noe å se på. Etter lunsj gjør skipet et stopp i Xanten, for å slippe av de som skal være med på den valgfrie utflukten til friluftsmuseet som ligger i Arnhem. Museet er fullspekket med historie. Med gamle hus, møller og gårder, kommer svunne tider til live og tradisjonene er lett å fange opp mens dere rusler og blir inspirert av dagliglivet for den jevne innbygger i Nederland. Retur til skipet, som i mellomtiden har krysset skipet grensen mellom Tyskland og Nederland, i Nijmegen. Underholdning i salongen etter middag. I løpet av natten ankommer vi cruisets siste havn, Amsterdam.

Dag 8

AMSTERDAM

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Etter frokost kan du være med på en valgfri byrundtur i Amsterdam – som har noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Om ettermiddagen kan du nyte Amsterdam i eget tempo eller bli med på en valgfri utflukt til Haarlem. Her skrus tiden tilbake til gotisk tid og det er helt tydelig på arkitekturen og de brosteinsbelagte gatene. Siste kvelden om bord er det kanskje på tide å finne frem danseskoene igjen? Skipet ligger til kai i Amsterdam over natten.

Dag 9

AMSTERDAM – OSLO

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til skipet. Buss til flyplassen og direktefly tilbake til Norge.

Reisebetingelser

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Basel/Amsterdam–Oslo med KLM (pris på avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 8 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice, og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (ni utflukter) kr 2980
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

PROGRAM
Dag 1 Basel
Dag 2 Basel Byvandring, Utflukt til Rheinfall
Dag 3 Breisach Utflukt til Colmar og besøk i Unterlinden Museum
Dag 4 Strasbourg Byvandring
Dag 5 Mainz Byrundtur og besøk i Gutenberg Museum
Dag 6 Köln Byvandring
Dag 7 Arnhem Utflukt til friluftsmuseet Dutch Open Air Museum
Dag 8 Amsterdam Byrundtur, Utflukt til Haarlem
Dag 9 Amsterdam

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord, og cirka EUR 1-2 til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

HELSE
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding

OM SKIPET
MS LAFAYETTE 4*+

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2014
Antall dekk 2
Passasjerer 88
Et lekkert skip med restaurant, salong med dansegulv og stort soldekk. Wi-Fi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minibar, safe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Store panoramavinduer
på øvre dekk.