Sjarmerende Rhinen

/ Elvecruise fra Köln til Strasbourg med Karl Gervin

Bli med Karl Gervin på elvecruise gjennom et frodig landskap med bratte vinmarker, koselige små byer og gamle middelalderborger. På denne turen får du oppleve noen av de mest sjarmerende byene og de vakreste katedralene langs Rhinen. Cruiset starter i Köln og ender i sjarmerende Strasbourg.

Karl Gervin er idéhistoriker, teolog og forfatter – og har i en årrekke arbeidet som prest i Oslo domkirke.  I løpet av cruiset vil han holde foredrag om middelalderens mentalitet og livet i middelalderens byer, katedraler og klostre. I tillegg til en rekke artikler om by- og kirkehistorie, har han utgitt jubileumsboken om Oslo Domkirke, boken «Klostrene ved verdens ende» om cistercienserne – og en «Reisefører for Norge det Herrens år 1315». 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 20.08.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Utflukter, helpensjon og drikke inkludert
 • Tur i samarbeid med Vi over 60
 • Nå rabatt kr 1000 pr. person
Reiseleder
Karl Gervin

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.08.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 14 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Köln

Vi flyr direkte til Frankfurt. Der venter bussen som skal kjøre oss til Köln, der skipet vårt ligger til kai. Kjøretiden er cirka to timer. Vi finner oss til rette i lugaren, før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet om bord. Rederiet er kjent for sitt gode franske kjøkken – så det er bare å glede seg til middag! Skipet ligger ved kai i Köln over natten.

Dag 2

Köln - Mainz

Etter frokost blir vi med på en byvandring i vakre Köln. Vi besøker den storslåtte, gotiske katedralen Kölnerdomen, som det tok over 600 år å bygge. Hovedinngangen prydes med to 157 meter høye tårn, noe som gjør den til en av verdens høyeste katedraler. I 1996 ble den oppført på UNESCOs verdenarvsliste. Vi fortsetter til fots mot Farina Parfymemuseum, der den italienske parfymemakeren Johann Maria Farina oppfant den verdensberømte Eau de Cologne, også kalt «Kölnervann» og markedsført under navnet «4711». Her får vi en omvisning med guide og lærer mer om Farinas parfymedynasti fra starten av Rokokko epoken. Vel om bord igjen på skipet spiser vi en god lunsj, mens skipet kaster loss og begynner sin seiling mot Mainz. Ettermiddagens seilas går gjennom et fantastisk vakkert landskap. Denne delen av elven kalles «Den Romantiske Rhinen» og her ligger middelalderfestninger på rekke og rad – og den legedariske Lorelei-klippen. Underveis blir det foredrag om bord. Etter middag blir det dans og underholdning i salongen. Skipet ligger til kai ved Mainz over natten.

Dag 3

Mainz - Worms

Etter frokost blir det vandring i Mainz, det eneste katolske bispedømmet i verden – ved siden av Roma, som går under betegnelsen Den hellige stol. Vi besøker Mainz-katedralen med sin romanske arkitektur og tre kirkerom. Senere tilføyelser har resultert i den arkitekturen vi ser i dag. Vi besøker også det tilhørende museet. Etter rundturen seiler vi videre og ankommer Worms om ettermiddagen. Her får vi en guidet byvandring og besøker Worms-katedralen, også kalt St. Peters Dom, en av de fremste romanske kirkene i Tyskland. Katedralen ble bygget på 1100-tallet og ligger på en høyde i sentrum av Worms. Det imponerende ytre har stor kontrast til katedralens interiør. Retur til skipet i god tid før middag og dans i salongen. Skipet ligger ved kai i Worms over natten.

Dag 4

Worms - Mannheim - Speyer

Tidlig om morgenen seiler vi mot Mannheim, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til universitetsbyen Heidelberg (ikke inkludert). Heidelberg ligger ved elven Neckar, cirka to mil sørøst fra Mannheim og assosieres ofte med romantikkens filosofer, diktere og malere. De kjente ruinene av Heidelberger Schloss, bygget i rød sandstein, troner over denne romantiske byen. Skipets seiler videre til Speyer og de som har vært på utflukt kommer om bord igjen her. Etter lunsj blir det en guidet rundtur til fots i den sjarmerende byen. Vi besøker Speyer-katedralen, som ble påbegynt i år 1030 og er et av de viktigste arkitektoniske minnesmerker fra sin tid. Katedralen ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1981 og er den største, bevarte romerske kirken i verden. Den setter også standarden for flere andre kirker langs Rhinen, og er vel verdt sitt besøk. Vi går om bord igjen på skipet om ettermiddagen – og det blir kanskje tid til et siste foredrag med Karl Gervin. Rundt midnatt seiler skipet videre sørover, mot Strasbourg.

Bridge in Heidelberg, Germany
Dag 5

Strasbourg

En rolig formiddag om bord, mens vi seiler gjennom det vakre landskapet. Nyt den vakre utsikten fra salongen, eller ute på soldekket. Og kanskje hører du på et foredrag, før vi midt på dagen ankommer den sjarmerende byen Strasbourg, Alsaceregionens hovedstad. Etter lunsj blir vi med på en guidet byvandring i Strasbourg, der Notre Dame-katedralen står i sentrum. Den er en av få ett-tårns gotiske katedraler i verden. Det vakre tårnet rager ikke mindre enn 142 meter over bakken, og var i sin tid regnet som verdens høyeste (år 1647-1874). Første fase av byggingen skjedde tidlig på 1000-tallet og varte i over 400 år. Den astronomiske klokken, som viser hele livssyklusen fra tidlig barndom frem til døden, må oppleves. Sandstein fra de nærliggende vosgesfjellene gir katedralen sitt karakteristiske rosa skjær, og sammen med de mange figurene som pryder vestsiden av katedralen, bidrar dette til at den flere ganger er kåret til en av de vakreste katedralene i Europa. Vi besøker også det nærliggende Oeuvre Notre-Dame museet, før vi returnerer til skipet. I kveld pynter vi oss for en festmiddag om bord, etterfulgt av dans og underholdning. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 6

Strasbourg - Norge

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til skipet og mannskapet. Vår buss frakter oss til Frankfurt, en kjøretur på drøyt to timer. Direktefly tilbake til Norge om ettermiddagen.

Reisebetingelser

PROGRAM
Dag 1 Köln Ankomst
Dag 2 Köln Guidet byvandring i Köln
Dag 3 Mainz Guidet byvandring i Mainz
Dag 3 Worms Guidet byvandring i Worms
Dag 4 Mannheim Valgfri utflukt til Heidelberg (ikke inkludert)
Dag 4 Speyer Guidet byvandring i Speyer
Dag 5 Strasbourg Guidet byvandring i Strasbourg
Dag 7 Strasbourg Hjemreise

PRISEN INKLUDERER

 • Direktefly Oslo–Frankfurt t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Underholdning og foredrag i salongen om bord
 • Utflukter iht. program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

SKIPET
MS LA BOHEME (4*-)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 1995 (renovert 2011)
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 160

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på øvre dekk har større vinduer.